Ελεύθερη η Britney Spears από την κηδεμονία του πατέρα της

Με απόφαση δικαστηρίου παίρνει πίσω τη ζωή της μετά από 13 χρόνια "σκλαβιάς".

Γράφει: Esquire Editors 30 Σεπτεμβρίου 2021

Επιτέλους ελεύθερη. Η δικαστής του Ανώτερου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Brenda Penny, συμφώνησε ότι ήταν προς το συμφέρον της Britney Spears να αναστείλει τον πατέρα της, Jamie Spears από τη νομική ρύθμιση που ελέγχει τη ζωή και τα χρήματα της διάσημης κόρης του από το 2008.

Στο δικαστήριο αποφασίστηκε ότι ο έλεγχος του πατέρα της στη ζωή της ήταν "τοξικός" και η δικαστής ικανοποίησε το αίτημα του Αμερικανίδας ποπ σταρ να τον... τελειώσει από συντηρητή της περιουσίας της.

"Η τρέχουσα κατάσταση είναι αβάσιμη", είπε αφού άκουσε επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. "Αντανακλά ένα τοξικό περιβάλλον που απαιτεί την αναστολή του Jamie Spears."

Η δικαστής ανακοίνωσε τη μνημειώδη απόφαση την ώρα που εκτός της αίθουσας υποστηρικτές του #FreeBritney διαδήλωναν υπέρ της αγαπημένης τους σταρ.

Ο δικηγόρος της τραγουδίστριας, Mathew Rosengart ζήτησε από το δικαστήριο να διορίσει τον ορκωτό λογιστή John Zabel ως προσωρινό συντηρητή στην περιουσία των 60 εκατομμυρίων δολαρίων της Britney, ενώ εργάζεται για τη διάλυση του συντηρητηρίου.

Η 39χρονη ποπ σταρ δεν ήταν στην πολυαναμενόμενη ακρόαση, ωστόσο είχε καταθέσει για δυο ημέρες το καλοκαίρι, χαρακτηρίζοντας τη νομική ρύθμιση "καταχρηστική" και λέγοντας ότι είχε χρησιμοποιηθεί για να την "καταστρέψει" ζωή της τα τελευταία 13 χρόνια.

Μια ματιά στην περιουσία της Britney Spears, καθώς γιγαντώνεται το κίνημα #FreeBritney

Το Forbes, όπως αναφέρει το capital.gr εκτιμά ότι η ακίνητη περιουσία που αποτελεί αντικείμενο της διαμάχης αξίζει περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια. Τα δικαστικά έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του Forbes πέρυσι έδειξαν ότι η Spears έχει επενδύσει 56,5 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορα ακίνητα και επιχειρήσεις, ενώ τα υπόλοιπα είναι σε μετρητά.

Αυτή περιουσία προέρχεται από την άνω των τριών δεκαετιών καριέρα της ως ποπ σταρ. Σύμφωνα με το Billboard, η Spears έχει πουλήσει σχεδόν 150 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει 10 μεγάλες περιοδείες, πέραν των κερδών που απέκτησε από τη σειρά αρώματος Fantasy.

Σύμφωνα με το Forbes, κέρδισε πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια τα οκτώ από τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά κατέχει μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτά. Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους επώνυμους-αστέρες, περίπου το 25% του εισοδήματός της πηγαίνει σε μάνατζερ, διευθυντές και δικηγόρους. Άλλο ένα ποσοστό, τουλάχιστον το 40% πηγαίνει σε αποπληρωμή φόρων, ενώ περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια καταβάλλεται ως διατροφή για το παιδί της στον πρώην σύζυγό της, Kevin Federline.

Ακόμη, κάθε χρόνο ο πατέρας της εισπράττει το 1,5% των ακαθάριστων εσόδων της από το ακίνητο που διατηρεί στο Λας Βέγκας, μειώνοντας περισσότερο το εισόδημά της. Επιπλέον, έχει πληρώσει εκατομμύρια σε νομικά τέλη που σχετίζονται με την επιτροπεία της.

Από: Thetoc.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης