Η καταναλωτική μανία σίγουρα συγκαταλέγεται στις μάστιγες της σύγχρονης εποχής, αφού τις περισσότερες φορές προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε ανάγκες που δημιουργούνται προς όφελος των εταιρειών, δεν προϋπάρχουν ούτε είναι ανάγκες εξ ορισμού. Παρότι όλα αυτά είναι old news που λένε οι Βρετανοί, (σχεδόν) τίποτα δε μας σταματά από το να εξυπηρετούμε τους κανόνες της αγοράς και κυρίως να δελεαζόμαστε καθημερινά. Αυτό ακριβώς πάθαμε με τα smart beds, τα 'έξυπνα κρεβάτια' δηλαδή που είναι χάρμα οφθαλμών. Η αλήθεια είναι πως η τεχνολογία ύπνου κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος όσον αφορά στην ανάπτυξη ενός γενικότερου ευφυούς σπιτιού με διευκολυντικές για την καθημερινότητά μας λειτουργίες. Έτσι, μετά από τα έξυπνα μαξιλάρια που εμποδίζουν το ροχαλητό και όλους εκείνους τους αισθητήρες με τους οποίους μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον ύπνο μας, κοντοζυγώνει η στιγμή που θα προτιμάμε τα έξυπνα υπνοδωμάτια που υπόσχονται περισσότερη ευεξία και ξεκούραση. Καλή ώρα, όπως το έξυπνο κρεβάτι Hi-Bed.

Γεια σου κι εσένα Hi-Bed

Tο Hi-Bed είναι η πρόταση της ιταλικής εταιρείας Hi-Interiors που προωθεί στην πράξη την ανάγκη επανεξέτασης των χώρων του σπιτιού. Ο σχεδιασμός του κουβούκλιου του Hi-Am είναι ελαφρύς και ευέλικτος χάρη στη χρήση υλικών όπως ξύλο και αλουμίνιο, περικλείοντας τις δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας στις στήλες του κρεβατιού, δημιουργώντας ένα μίνιμαλ και ουσιαστικό στυλ. Ένα απλό πάτημα στην αντίστοιχη εφαρμογή για iOS αρκεί για να ελέγξεις κάθε πτυχή του κρεβατιού: από τα φώτα ανάγνωσης πάνω από το κεφαλάρι μέχρι το ηχοσύστημα υψηλής ευκρίνειας. Αλλά πάνω απ 'όλα, δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσεις στο έπακρο την οθόνη 70 ιντσών με προβολέα 4K για να μπορείς να απολαύσεις την αγαπημένη σου σειρά κυριολεκτικά ξαπλωμένος.

>Διάβασε ακόμη: Ο τέλειος βραδινός ύπνος και πώς να τον αποκτήσεις

Παράλληλα, διαθέτει ειδικό πρόγραμμα για μασάζ, όπως και ένα σύστημα εκλεπτυσμένων αρωμάτων, ιδανικό για αρωματοθεραπεία και χαλάρωση.  Επιπλέον, χάρη στην εγγυημένη υποστήριξη από τους αισθητήρες IoT, είναι επίσης σε θέση να συλλέγει δεδομένα για τον ύπνο και το περιβάλλον ανιχνεύοντας όλους εκείνους τους θορύβους που θα μπορούσαν να τον διαταράξουν τον ύπνο, με τη δυνατότητα προσδιορισμού της ιδανικής θερμοκρασίας για το χρήστη.

Andrea Sanna

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Η στενή σχέση με το προϊόν μπορεί επίσης να εντοπιστεί στη μέγιστη προσαρμογή των τελειωμάτων του, που διατίθενται σε μία παλέτα χρωμάτων που παραπέμπει σε ένα πραγματικό ταξίδι στα ιταλικά τοπία: από το μπλε της "νότιας ακτής" έως τους πιο ζεστούς τόνους του "vintage κόκκινου", του "κόκκου καφέ" "και του "μανιταριού των βουνών". "Η Ιταλία είναι η χώρα της τέχνης και της ομορφιάς κατ 'εξοχήν. Με το Hi-Am αυτές οι αξίες παίρνουν νέα μορφή σε ένα εξελιγμένο προϊόν το οποίο, συνδυάζοντας το σχεδιασμό με την τεχνολογία, μας οδηγεί να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, προβάλλοντάς μας σε μια διάσταση στην οποία η αδράνεια κυριαρχεί με ενεργό και εξαιρετικά θετικό νόημα, όπως ακριβώς γινόταν στην κλασική αρχαιότητα", δήλωσε ο Fabio Vinella, ο σχεδιαστής που επέβλεψε τις εν λόγω σειρές προϊόντων.

Η τιμή του νέου έξυπνου κρεβατιού δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη, αλλά αν έχεις ενθουσιαστεί, μπορείς πάντα να επικοινωνήσεις απευθείας με την εταιρεία από την επίσημη ιστοσελίδα για να ζητήσεις προσφορά.