Καλύτερη ποιότητα ύπνου με βραδινό σεξ

Ώρα να επανεξετάσουμε την ερωτική μας ζωή και τον ύπνο μας επίσης.

Γράφει: Esquire Editors 06 Σεπτεμβρίου 2021

Το στάδιο REM (RapidEyeMovement) θεωρείται ως το πιο σημαντικό στάδιο του κύκλου ύπνου καθώς διεγείρει περιοχές του εγκεφάλου που είναι απαραίτητες για τη μάθηση και τη μνήμη. Το REM θα πρέπει να αποτελεί περίπου το 23% του ύπνου. Σε μια προσπάθεια να μάθουν αν το βραδινό σεξ μπορεί να επηρεάσει τους κύκλους ύπνου, οι ειδικοί στο TheDozyOwl.co.uk διεξήγαγαν μια μελέτη που εξετάζει τον αντίκτυπο των διαφορετικών στάσεων σεξ στο REM. Μέρος πήραν 1.652 συμμετέχοντες που κλήθηκαν να φορέσουν ένα μόνιτορ ύπνου στο κρεβάτι, αφού είχαν κάνει σεξ σε μια καθορισμένη θέση. Οι συμμετέχοντες δοκίμασαν κάθε μία από τις επιλεγμένες είκοσι πέντε δημοφιλείς στάσεις του σεξ σε μια περίοδο τριών μηνών, αποκαλύπτοντας τις στάσεις εκείνες που βελτιώνουν περισσότερο το REM.

Στάσεις του σεξ που αυξάνουν το REM περισσότερο

Το TheDozyOwl.co.uk διαπίστωσε ότι το σεξ πριν από την προσέλευση στο κρεβάτι, μπορεί να αυξήσει το στάδιο ύπνου REM κατά μέσο όρο 8%, με τους άνδρες να βλέπουν μέση αύξηση 12%, ενώ τις γυναίκες να έχουν μια μέση αύξηση της τάξης μόνο του 2%.

Ο AlexIon, ειδικός στο TheDozyOwl.co.ukεξηγεί τα αποτελέσματα αυτά: "Οι γυναίκες διεγείρονται πιο πολύ διανοητικά κατά τη διάρκεια της συνουσίας από τους άνδρες που διεγείρονται πιο πολύ σωματικά. Οι γυναίκες, επομένως, είναι πιο πιθανό να είναι σε εγρήγορση μετά το σεξ, ενώ οι άνδρες είναι συνήθως κουρασμένοι μετά την εκσπερμάτωση".

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.