Η ιδιαίτερη τηλεοπτική περίπτωση της Αννίτας Πάνια

Μία ανάλυση παρακολουθώντας "Ανοιχτά".

Γράφει: Esquire Editors 02 Δεκεμβρίου 2021

Η Αννίτα Πάνια είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Όχι παρουσιάστριας, αλλά ανθρώπου. Έχει ξεκινήσει από ένα είδος εκπομπής που ξερνάει όση 90ίλα υπάρχει από παντού και κατάφερε κάπου κοντά στο 200Χ να μετασχηματιστεί σε αυτό που διαχρονικά ονομάσαμε "Παρατράγουδα". Το είδος αυτής της trash TV που λατρεύουμε να κανιβαλίζουμε πλάκα-πλάκα κράτησε σχεδόν 20 χρόνια μέχρι που μοιραία πέθανε μαζί με ό,τι κάνει τρομακτικά μεγάλη επιτυχία στο σαθρό έδαφος των πλατό.

Όχι, η Αννίτα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει "κανονική"

Γιατί δεν είναι τέτοια ως προσωπικότητα. Κακά τα ψέματα, η ίδια γουστάρει απίστευτα αυτή τη b class τηλεόραση που κάνει, κλείνοντας το μάτι στον τηλεθεατή πως όλο το "κυριλίκι" των A-listers είναι μια βιτρίνα δηθενιάς που η ίδια γνωρίζει αλλά απέρριψε. Και θέλω να της παραδεχθώ κάτι.

Η ίδια προσπάθησε πολλές φορές να κάνει "και κάτι ακόμα" ώστε τα... McDonalds της τηλεόρασης, που σίγουρα ήταν οι πανομοιότυπες εκπομπές που παρουσίασε με τους δεκάδες διαφορετικούς τίτλους αλλά πάντα παρονομαστή τις trash προσωπικότητες, να έχουν ένα alter ego, ένα late night slot που και εκείνη σαν πραγματικά ευφυής άνθρωπος να πει "και κάτι ακόμα".

> Διάβασε ακόμη: Η Ελένη Μενεγάκη μπροστά στον καθρέφτη της

Μερικά χρόνια πίσω θυμάμαι την Αννίτα Πάνια να παρουσιάζει της "Αϋπνίες" στο ALTER. Μαγικό late night που συνταγή είχε τον άμετρο λόγο, λίγη τηλεοπτική αναρχία αλλά κυρίως ελευθερία στο θέμα. Μην ξεχνάμε πως ήταν ALTER, ό,τι πούλαγε έπαιζε άσχετα από το προφίλ του κάθε σταθμού και άλλα τέτοια κουλά ντε Παρί που ακούμε σήμερα.

> Διάβασε ακόμη: Τα 20 κορυφαία προγράμματα της ελληνικής TV για το 2021

Τότε που δεν ξέραμε από format και Βίβλους κάθε προγράμματος, η Αννίτα Πάνια είχε προσπαθήσει να κάνει ένα late night στα μέτρα της και σε ένα βαθμό, στην αρχή του, το είχε πετύχει. Τώρα πού κατέληξαν οι "Αϋπνίες" και πότε έδωσαν τη θέση τους στα διάφορα "Je t' aime" και όλη την άλλη μπουρδολογία με τη Μαλάμω, τον Βάγκνερ, τον Πουτσίνι και τον Παρασκευά, είναι άλλη φάση.

Η συνέχεια στο Yupiii.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης