Κι αν ο Νίκος Μουτσινάς είναι η σάτιρα που αρμόζει στην ελληνική τηλεόραση;

Κάποιες σκέψεις σχετικά με το αν το "Καλό Μεσημεράκι" είναι τελικά σατιρική εκπομπή.

Γράφει: Esquire Editors 03 Δεκεμβρίου 2021

Τελικά ο Νίκος Μουτσινάς κάνει μεσημεριανό ή σάτιρα; Είναι σχολιαστής ή σατιρικός παρουσιαστής; Τι διαφορά έχει ένα comedy show από μία σατιρική εκπομπή; Εγώ να σας πω, τεράστια. Ο Νίκος Μουτσινάς εδώ και πολύ καιρό, από την εποχή του OPEN, έχω γράψει πως κάνει ένα καθαρόαιμο comedy show.

Τι σημαίνει κωμωδία;

Βλέπεις το θέαμα που παρουσιάζεται, περνάς όμορφα και ενίοτε μπορείς και να γελάς. Δεν είναι απαραίτητο το τελευταίο, μιας και με ένα comedy show στην τηλεόραση αρκεί και να περάσεις καλά. Τώρα να σε βάλει και σε μία σκέψη, κακό δεν είναι. Αλλά με τον ίδιο τρόπο που σε βάζει σε σκέψη και η μαμά σου όταν λέει ότι με την πολλή ζάχαρη χαλάνε τα δόντια ενώ εσύ συνεχίζεις να μασουλάς ζαχαρωτά από το σακουλάκι.

> Διάβασε ακόμη: Τα 20 κορυφαία προγράμματα της ελληνικής TV για το 2021

Από εκεί και πέρα, η εκπομπή σχεδόν ολόκληρη είναι μια καλομονταρισμένη σκαλέτα που πατά στον αυτοσχεδιασμό του ίδιου του Νίκου. Αν αυτά που λέει έχουν σκοπό ή έστω δύναμη να προβληματίσουν τον θεατή, αυτό έγκειται στη διάθεση του δέκτη των μηνυμάτων του.

Το σίγουρο είναι πως ο πομπός δεν είναι προγραμματισμένος να στηλιτεύσει το κοινωνικό γίγνεσθαι. Το να κάνεις πλάκα στην τηλεόραση απαιτεί μεγάλη μαγκιά. Μεγαλύτερη ευφυΐα βέβαια απαιτείται από τους τηλεθεατές που πρέπει να πετάξουν τη μάσκα της σοβαροφάνειας και να αποδεχθούν αυτό που βλέπουν ακριβώς όπως είναι: ένα αστείο.

Είναι λίγες μέρες τώρα που αποφασίσαμε (;) πως μας φταίει σε πολλά ο Νίκος Μουτσινάς και βάλθηκαν Θεοί και Δαίμονες να τον κάνουν να απαντήσει σε κάτι που στην τελική δεν έχει να πει και τίποτα.

> Διάβασε ακόμη: Η ιδιαίτερη τηλεοπτική περίπτωση της Αννίτας Πάνια

Αν έχει προσβάλει κάποια πρόσωπα με τα σχόλιά του, ας βγουν τα ίδια να το πουν. Κανείς μας δεν χρειάζεται εκπρόσωπο. Όμως αυτοί που τον σχολιάζουν, όπως αποδεικνύεται και από το πρόσφατο τηλεοπτικό παρελθόν, δεν έχουν καθαρό μητρώο. 

Η συνέχεια στο Yupiii.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη επενδύει στην Κυκλική Οικονομία με νέο Business Unit για τον Δημόσιο Τομέα και τις Υπηρεσίες Περιβάλλοντος

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ανακοινώνει τη δημιουργία νέου Business Unit με εξειδίκευση στις υπηρεσίες και λύσεις για τον Δημόσιο Τομέα και το Περιβάλλον, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μπορείς να πάρεις όλη την κρεατίνη που χρειάζεσαι από το φαγητό;

Η κρεατίνη υπάρχει και στη διατροφή, αλλά σε πόση ποσότητα; Αναλύουμε ποιες τροφές την περιέχουν, τι προσφέρει το φαγητό και γιατί το συμπλήρωμα παραμένει δημοφιλές.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το χαρακτηριστικό που θα σε κάνει άτρωτο απέναντι στο AI, σύμφωνα με τον Jeff Bezos

Στην εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη αναδιαμορφώνει την αγορά εργασίας, ο Jeff Bezos αποκαλύπτει ποιο χαρακτηριστικό αναζητά στους ανθρώπους του. Η απάντησή του μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την καριέρα σου.

Γιατί το 2026 είναι το νέο 2016

Δέκα χρόνια μετά, το 2016 γίνεται ξανά viral στα social media. Από TikTok trends μέχρι συλλογική νοσταλγία, εξηγούμε γιατί όλοι κοιτούν πίσω σε εκείνη τη χρονιά.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

HUAWEI FreeClip 2: Ο ήχος που φοριέται. Κάτι νέο έρχεται από τη Huawei

Η Huawei προαναγγέλλει την άφιξη των HUAWEI FreeClip 2 στην Ευρώπη, μιας νέας γενιάς open-ear ακουστικών που μετατρέπουν τον ήχο σε μέρος της καθημερινής εμφάνισης.

Είδαμε τον 79χρονο Sylvester Stallone στο γυμναστήριο και μας έπεσε το σαγόνι (βίντεο)

Once Rocky, always Rocky! Στη λεζάντα στο Instagram, σχεδόν αναφέρεται σε τραγούδι του Σάκη Ρουβά, ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως ρίχνει άπειρη δουλειά για να δείχνει τόσο γυμνασμένος. Αυτά εμείς να τα βλέπουμε που έχουμε γίνει ένα με τον καναπέ...