10 πράγματα που δε γνώριζες για την πιο cult χριστουγεννιάτικη ταινία

Είναι μεγαλειώδης στην απλότητά της και αποτέλεσε έμπνευση για πολλές μετέπειτα, χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Γράφει: Esquire Editors 27 Δεκεμβρίου 2021

Ναι το "A Wonderfull Life" μπορεί να περιέχει μπόλικη δόση ρομαντισμού, μελαγχολίας και τελικά λύτρωσης, ναι μπορεί να έχει ψηφιστεί ως πιο εμβληματική ταινία όλων των εποχών, αλλά γυρίστηκε το 1946, μια εποχή αρκετά μακρινή, γεγονός που βάζει ένα κάποιο φρένο στην ταύτισή μας με τους ήρωες. 

Υπάρχει λοιπόν μία μεγαλειώδης ταινία, η οποία δεν είναι πολύ δημοφιλής στο ελληνικό κοινό - και δεν καταλαβαίνω γιατί - και κάθε χρόνο ψηφίζεται σταθερά στις κορυφαίες χριστουγεννιάτικες ταινίες. Η ταινία αυτή στερείται πλήρως ρομαντισμού και εορταστικού πνεύματος, και περιγράφει τη ζωή μίας μέσης αμερικάνικης οικογένειας, η οποία αποτελείται από τον "Γέροντα" μία μαμά και δύο γιους. Πρόκειται επίσης για την ταινία που ενέπνευσε μεταγενέστερες οικογενειακές ιστορίες υπό το πρίσμα των γιορτών, όπως το δημοφιλές, "Home Alone". 

Το "A Christmas Story" κάνει μία γλαφυρή και λεπτομερή ενδοσκόπηση στα οικογενειακά χριστούγεννα του παρελθόντος, στην αφοσίωση του πατέρα στη δουλειά του και την αποκλειστική ενασχόληση της μητέρας με το νοικοκυριό και τα παιδιά.

Μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις, οι οποίες είχαν πάντα ως θύμα τον "Γέροντα" ο κεντρικός ήρωας -και αφηγητής- της ταινίας, ο Ράλφι, περιγράφει τα Χριστούγεννά του και την προσμονή του για το υπέρτατο δώρο: το αεροβόλο a Red Ryder Carbine Action 200-shot Range Model air rifle το οποίο οι γονείς του θεωρούσαν ότι δεν θα του φέρει ποτέ ο Άγιος Βασίλης - γεγονός που τους έδινε μεγάλη ικανοποίηση- .

Η συνέχεια στο Womantoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης