Διάσημα παλιά σπίτια του Χόλιγουντ, οι φωτογραφίες

Μία ματιά στους προσωπικούς χώρους αστέρων όπως ο Frank Sinatra και η Marilyn Monroe.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 12 Φεβρουαρίου 2023

Μπορεί να έχετε ακούσει για τα επικά πάρτι του Frank Sinatra στο σπίτι του στο Παλμ Σπρινγκς. Ή για την παραμυθένια βίλα της Sophia Loren στη Ρώμη. Έχετε δει όμως ποτέ πώς ήταν αυτές οι εμβληματικές κατοικίες που έχουν μείνει στην ιστορία εξαιτίας της επιβλητικότητάς τους, αλλά και των διάσημων ιδιοκτητών τους; Οι σπάνιες φωτογραφίες που ακολουθούν μας δίνουν μία μικρή γεύση από το πώς έμοιαζαν κάποτε -εντός και εκτός- τα σπίτια του Χόλιγουντ. 

Από τη χλιδάτη διακόσμηση μέχρι την αρχιτεκτονική που εντυπωσιάζει, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι stars είχαν υιοθετήσει την πολυτέλεια στην καθημερινή τους ζωή. 

Τα πιο διάσημα παλιά σπίτια του Χόλιγουντ

Διάσημα παλιά σπίτια του Χόλιγουντ, οι φωτογραφίες BETTMANN-GETTY IMAGES
Το κοινό ήταν πάντα γοητευμένο από το συγκρότημα της οικογένειας Kennedy, στο οποίο ο JFK έμενε όταν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ. Το σπίτι βρισκόταν σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο έξι στρεμμάτων στο Cape Cod.
Jayne Mansfield ALLAN GRANT - GETTY IMAGES
Μετά το ντεμπούτο της στην οθόνη το 1955, η Jayne Mansfield μετακόμισε στο περιβόητο The Pink Palace της στη Sunset Boulevard στο Λος Άντζελες.
ELVIS PRESLEY Michael Ochs Archive-Getty Images

Ο Elvis Presley αγόρασε την έπαυλή του στο Μέμφις του Τενεσί το 1957, το οποίο αποτέλεσε τη βάση του τραγουδιστή μέχρι το θάνατό του το 1977. Στη συνέχεια, η οικογένειά του μετέτρεψε τη λεγόμενη Graceland σε μία έκθεση που προσελκύει πάνω από 600.000 επισκέπτες ετησίως. 
SOPHIA LOREN ALFRED EISENSTAEDT -GETTY IMAGES
Η ιστορία της ρωμαϊκής βίλας της Sophia Loren είναι ρομαντική. Μετά το γάμο τους το 1957, ο Carlo Ponti, υποσχέθηκε στη σύζυγό του το πιο όμορφο σπίτι στον κόσμο. Λίγα χρόνια αργότερα, μετακόμισαν σε αυτή τη βίλα 50 δωματίων, όπου τελικά θα υποδέχονταν τα δύο τους παιδιά.
FRANK SINATRA GENE LESTER - GETTY IMAGES
Ο Frank Sinatra ξεκίνησε την κατασκευή του σπιτιού του στο Παλμ Σπρινγκς το 1947. Ο διάσημος τραγουδιστής ανέθεσε στον E. Stewart Williams να σχεδιάσει το μοντέρνο οικοδόμημα ώστε να θυμίζει ράντσο, το οποίο μεταξύ άλλων διέθετε μία μεγάλη εξωτερική πισίνα σε σχήμα πιάνου.
Marilyn Monroe NEW YORK DAILY NEWS ARCHIVE -GETTY IMAGES
Όταν η Marilyn Monroe παντρεύτηκε τον Arthur Miller, οι δυο τους άρχισαν να μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ του διαμερίσματός τους στο Sutton Place του Μανχάταν και ενός εξοχικού σπιτιού στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης.
MARILYN MONROE GETTY IMAGES
Στην αρχή της καριέρας της, η Marilyn Monroe φωτογραφήθηκε το 1951 να ξεκουράζεται σε έναν καναπέ-κρεβάτι διαβάζοντας ένα βιβλίο. Αν και δεν είναι σαφές πού βρισκόταν σε αυτή τη φωτογραφία, εκείνη την περίοδο η ηθοποιός έμενε στο ξενοδοχείο Hollywood Roosevelt Hotel.
HUMPHREY BOGART JOHN KOBAL FOUNDATION -GETTY IMAGES
0 Humphrey Bogart και η Lauren Bacall αποτέλεσαν ένα από τα πιο ξακουστά ζευγάρια του Χόλιγουντ. Την καρό ταπετσαρία στο γραφείο του σπιτιού του ηθοποιού κοσμούν τρεις φωτογραφίες της νεαρής Lauren.
Muhammad Ali PAUL HARRIS -GETTY IMAGES
Ο Muhammad Ali στην κρεβατοκάμαρά του στο σπίτι του στο Χάνκοκ Παρκ, λίγο πριν από τον μεγάλο αγώνα του με τον Larry Holmes το 1980. Το ροζ λούτρινο ζωάκι στο κρεβάτι πραγματικά κλέβει την παράσταση.

 

Lilly Pulitzer HORST P. HORST -GETTY IMAGES
Το αίθριο της Lilly Pulitzer στο Palm Beach ήταν πραγματικά πολύχρωμο. Ο υπαίθριος καναπές της σχεδιάστριας στη δεκαετία του '70 ήταν καλυμμένος με μαξιλάρια εμπνευμένα από τα ζωηρά σχέδιά της.

 

Audrey Hepburn HENRY CLARK -GETTY IMAGES
Η Audrey Hepburn αγόρασε το σπίτι της στην Ελβετία, μια αγροικία του 18ου αιώνα, μαζί με τον σύζυγό της Mel Ferrer το 1965. Τότε, η ηθοποιός μετακόμισε στο ελβετικό χωριό Tolochenaz, ονομάζοντας το κτήμα της La Paisible, που μεταφράζεται στα γαλλικά ως "Ο τόπος της ειρήνης".

 

Joan Collins SLIM AARONS -GETTY IMAGES
Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει το ροζ και υπάρχει και η Joan Collins. Η διάσημη ηθοποιός πόζαρε για μία φωτογραφία στο ροζ υπνοδωμάτιό της, μαζί με το ροζ κανίς της το 1955.
Eartha Kitt BEN MARTIN -GETTY IMAGES
Η Eartha Kitt αναπαύεται μέσα στο μπάνγκαλόου της στο Beverly Hills.
ARETHA MICHAEL OCHS -GETTY IMAGES
Η θεά Aretha Franklin κάθεται σε έναν καναπέ στο σπίτι της οικογένειάς της το 1980. O σωρός από δώρα στη γωνία υποδεικνύει ότι η φωτογραφία βγήκε κατά τη διάρκεια των γιορτών.
NAT KING COLE NBC-GETTY IMAGES
Ο Nat King Cole και η Maria Cole μεγάλωσαν τα πέντε παιδιά τους σε πλινθόκτιστο σπίτι σε στιλ αγγλικού Tudor, το οποίο αγόρασαν το 1948. Εδώ, πίνουν τσάι με την κόρη τους Natalie στο παιδικό της δωμάτιο.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος