Το TikTok στο εξής θα μας προειδοποιεί για πιθανό 'ακατάλληλο' περιεχόμενο

Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας του TikTok.

Σήματα για κάθε ηλικιακή ομάδα, όπως τα τηλεοπτικά προγράμματα, ενδέχεται να έχει το TikTok από τους αμέσους επόμενους μήνες, όπως αποκαλύπτει ο Cormac Keenan, επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας του TikTok, με μια ανάρτηση στο blog σχετικά με τις νέες λειτουργίες. Το TikTok δίνει ήδη στους χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής περισσότερους ελέγχους σχετικά με τα είδη των βίντεο που βλέπουν στην τροφοδοσία τους - συμπεριλαμβανομένης της επισήμανσης βίντεο με "ώριμα ή σύνθετα θέματα" που προορίζονται για θεατές 18 ετών και άνω.

Τι συμβαίνει μέχρι στιγμής

Οι Κοινοτικές Οδηγίες του TikTok περιγράφουν λεπτομερώς τις κατηγορίες περιεχομένου που απαγορεύονται από την πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων του γυμνού, της πορνογραφίας και του σεξουαλικού περιεχομένου. Στο πλαίσιο αυτών των πολιτικών, "κατανοούμε ότι οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να αποφεύγουν ορισμένες κατηγορίες περιεχομένου με βάση τις προσωπικές τους προτιμήσεις", έγραψε ο Cormac Keenan, επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας του TikTok, σε μια ανάρτηση στο blog σχετικά με τις νέες λειτουργίες. "Ή, για τα έφηβα μέλη της κοινότητάς μας, κάποιο περιεχόμενο μπορεί να περιέχει ώριμα ή σύνθετα θέματα που μπορεί να αντικατοπτρίζουν προσωπικές εμπειρίες ή γεγονότα του πραγματικού κόσμου που προορίζονται για μεγαλύτερα ακροατήρια".

> Διάβασε ακόμη: Όσα δεν ξέρεις για τους stars του TikTok και ντρέπεσαι να ρωτήσεις

Τι νέο φέρνει το TikTok

Τις επόμενες εβδομάδες, το TikTok σχεδιάζει να παρουσιάσει μια πρώιμη έκδοση ενός νέου συστήματος για την επισήμανση περιεχομένου με βάση τη θεματική ωριμότητα - εννοιολογικά παρόμοια με τις αξιολογήσεις της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τον Keenan. Αυτό σχεδιάζεται για να "βοηθήσει να αποτραπεί το περιεχόμενο με εμφανώς ώριμη θεματολογία από το να φτάσει σε κοινό ηλικίας 13-17 ετών". Επισήμως, το TikTok απαιτεί από τους χρήστες να είναι τουλάχιστον 13 ετών για να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή.

Όταν το σύστημα του TikTok ανιχνεύει ότι ένα βίντεο περιέχει ώριμα ή σύνθετα θέματα - όπως "φανταστικές σκηνές που μπορεί να είναι πολύ τρομακτικές ή έντονες για νεαρότερα ακροατήρια", έγραψε ο Keenan - ένα "ηλικιακό επίπεδο" θα αποδίδεται στο βίντεο για να βοηθήσει να αποτραπεί η προβολή του στο TikTok από άτομα κάτω των 18 ετών.

"Επικεντρωθήκαμε πρώτα στην περαιτέρω διασφάλιση της εμπειρίας των εφήβων και τους επόμενους μήνες σχεδιάζουμε να προσθέσουμε νέες λειτουργίες για να παρέχουμε λεπτομερείς επιλογές φιλτραρίσματος περιεχομένου για ολόκληρη την κοινότητά μας, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο αυτό που αγαπούν", πρόσθεσε ο Keenan.

> Διάβασε ακόμη: Σε άλλα νέα, οι TikTokers χαστουκίζουν αλλήλους με τορτίγιες

Το TikTok παρουσιάζει επίσης ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν αυτόματα βίντεο με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά ή hashtags που δεν θέλουν να βλέπουν από τις ροές For You ή Following. Οι χρήστες μπορούν ήδη να χρησιμοποιούν τη λειτουργία "δεν ενδιαφέρομαι" του TikTok για να παραλείπουν αυτόματα βίντεο από μόνο έναν συγκεκριμένο δημιουργό ή εκείνα που χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο ηχητικό κλιπ.

Η ροή For You του TikTok δημιουργείται αλγοριθμικά, με βάση μια ποικιλία σημείων δεδομένων, όπως τα likes, οι followers και τα βίντεο που παρακολουθεί ένας χρήστης. Η εφαρμογή τα χρησιμοποιεί αυτά για να δείχνει στους χρήστες άλλα βίντεο που μπορεί να τους ενδιαφέρουν, παρόμοια με τον τρόπο που οι υπηρεσίες streaming όπως το Netflix ή το Spotify προτείνουν νέους καλλιτέχνες ή ταινίες με βάση την κατανάλωση περιεχομένου.

Επιπλέον, το TikTok δοκιμάζει τρόπους για να αποφύγει να προτείνει μια σειρά από παρόμοιο περιεχόμενο σε θέματα που μπορεί να είναι "προβληματικά" αν προβάλλονται επανειλημμένα, όπως θέματα που σχετίζονται με δίαιτα, ακραία γυμναστική, θλίψη και άλλα θέματα ευεξίας, σύμφωνα με τον Keenan. Με βάση τις δοκιμές του TikTok στις ΗΠΑ, η εφαρμογή έχει "βελτιώσει την εμπειρία προβολής, ώστε οι θεατές να βλέπουν πλέον λιγότερα βίντεο για αυτά τα θέματα κάθε φορά", πρόσθεσε.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος