"Κάθε μέρα ξυπνάς και σε χτυπάνε στο στομάχι": Ο Mark Zuckerberg δε λατρεύει τη δουλειά του ως CEO της Meta

Όσα αποκάλυψε στο podcast του Joe Rogan.

26 Αυγούστου 2022

Ο Mark Zuckerberg μπορεί να είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, αλλά εξακολουθεί να έχει άσχημα συναισθήματα στην αρχή μιας εργάσιμης ημέρας όπως κάθε κανονικός άνθρωπος.

"Είναι σχεδόν σαν κάθε μέρα που ξυπνάς και σε χτυπούν στο στομάχι", είπε στον Joe Rogan στο εξαιρετικά δημοφιλές (και μερικές φορές αμφιλεγόμενο) podcast του Spotify, The Joe Rogan Experience.

Ο Zuck είπε ότι καθώς η εταιρεία του μεγάλωσε από μια startup που ιδρύθηκε το 2004 σε έναν τεχνολογικό γίγαντα αξίας 454 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει γίνει πιο αγχωτική κατά κάποιο τρόπο.

"Ξυπνάω το πρωί, κοιτάω το τηλέφωνό μου, παίρνω ένα εκατομμύριο μηνύματα", είπε. "Συνήθως δεν είναι καλό. Οι περισσότεροι κρατάνε τα καλά πράγματα για να μου τα πουν από κοντά".

"Λαμβάνω όλες τις πληροφορίες και στη συνέχεια κάνω κάποια άσκηση για μια ή δύο ώρες για επαναφορά. Αυτό δεν σημαίνει τρέξιμο, γιατί μου είναι δύσκολο να αποφύγω να σκέφτομαι ενώ τρέχει. Αντίθετα, προσπαθώ να κάνω οτιδήποτε σωματικό που απαιτεί πλήρη συγκέντρωση - στόχος μου είναι να ασχοληθώ με κάτι πλήρως σωματικά και πνευματικά σε σημείο που να μην έχω την πολυτέλεια να επικεντρωθώ σε οτιδήποτε άλλο".

Από τις δραστηριότητες που έχει κάνει κατά καιρούς, είπε στον Rogan ότι λατρεύει το jujitsu.

"Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, όσον αφορά το τι κάνω, να διατηρήσω το ενεργειακό μου επίπεδο και να διατηρήσω την εστίασή μου", είπε ο Zuckerberg. "Μετά από μια ή δύο ώρες προπόνησης… είμαι έτοιμος να λύσω οποιοδήποτε πρόβλημα στη δουλειά και έχω επεξεργαστεί πλήρως όλες τις διαφορετικές ειδήσεις για την ημέρα που έρχεται".

Ο Ρόγκαν είπε ότι φανταζόταν ότι η ζωή του Zuckerberg "μάλλον είναι παράξενη δεδομένου ότι διαχειρίζεται social media και βασικά δισεκατομμύρια ανθρώπους - η πίεση πρέπει να τον κυριεύει στο παρασκήνιο". " Υπάρχουν πάντα πράγματα για να δουλέψουμε", απάντησε ο Zuckerberg.

Οι δυο τους άρχισαν να συζητούν για την ισορροπία σε μια εποχή όπου υπάρχει τόσο μεγάλη ψηφιακή πρόσβαση στις πληροφορίες και η απορρόφηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο Zuckerberg είπε ότι το καταλαβαίνει, ακόμη και ως επικεφαλής δύο μεγάλων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Είπε επίσης ότι ένας από τους κύριους αντιπάλους του συμβάλλει στο προσωπικό του άγχος.

"Βρίσκω ότι είναι δύσκολο να περνάς πολύ χρόνο στο Twitter χωρίς να εκνευρίζεσαι πολύ", είπε.

Αντίθετα με το Instagram, για το οποίο ο Zuckerberg είπε ότι μπορεί να είναι μια θετική εμπειρία λόγω της θετικής ενέργειας που μπορούν να απορροφήσουν οι χρήστες. "Αυτό έχει να κάνει με τις εικόνες που συνήθως είναι λιγότερο "έντονες" από το κείμενο".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος