Prince Harry, ο πρίγκιπας που επαναστάτησε

Το lifestyle προφίλ του 'κακού πριγκιπόπουλου' ίσως να μην είναι παρά ένα όχημα για την επικαιροποίηση του θεσμού της μοναρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 15 Σεπτεμβρίου 2022

Καταρχήν, θα πρέπει να ευχηθώ στον πρίγκιπα Χάρι χρόνια πολλά και όλα τα καλά του κόσμου για τα γενέθλιά του, μιας και σήμερα κλείνει τα 38 του χρόνια, όπως θα το ευχόμουν στον καθένα, φίλο ή εχθρό. Είναι, όμως, κατά πώς τον θεωρούν πολλοί, επαναστάτης; Εξαρτάται από τον ορισμό που δίνει ο καθένας στην έννοια της επανάστασης. Ας πούμε, κάθε σύγκριση με τον Τσε Γκεβάρα, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη ή δεν ξέρω εγώ ποιον άλλο δεν νομίζω ότι θα ήταν δίκαιη για το γαλανομάτικο βλαστάρι του Κάρολου και της Νταϊάνας. Υπάρχουν, όμως, και οι μικρές, ήσυχες ή προκάτ επαναστάσεις που ενδεχομένως να κάνει καθένας από εμάς στη ζωή του. Ίσως, λοιπόν, να έκανε κι αυτός τις δικές του. Το να λέμε όμως ότι είναι επαναστάτης ένας πρίγκιπας που συνεχίζει να φέρει τον τίτλο του πρίγκιπα μου φαίνεται οξύμωρο.

Prince Harry, ο πρίγκιπας που επαναστάτησεGetty Images

Η επανάσταση πουλάει

Πριν συνεχίσω, θα δηλώσω ξεκάθαρα ότι έχω παντελή, πλήρη, total άγνοια για τα royal θέματα, αν εξαιρέσει κανείς τις σχετικές συζητήσεις που γίνονται στο γραφείο, στις οποίες θέλοντας και μη κατά καιρούς συμμετέχω (τραβάτε με κι ας κλαίω). Σε αυτές, οι πρίγκιπες, οι βασιλείς και οι μαρκησίες (#not οι τελευταίες), αντιμετωπίζονται ως mega celebrities. Τι βασίλισσα Ελισάβετ, δηλαδή, τι Kim Kardashian. Και κάπως έτσι μάλλον δεν συνειδητοποιούμε ότι glamoπoιούμε τους εκπροσώπους της μοναρχίας, ενός τέρμα αναχρονιστικού θεσμού.

> Διάβασε ακόμα: Κι όμως η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μεγάλο τρολ

Τι θα ήταν, όμως, μια μοναρχία τη σήμερον ημέρα χωρίς τους επαναστάτες της; Ένα νερόβραστο σύστημα διακυβέρνησης. Χωρίς αλατοπίπερο, χωρίς κουτσομπολιό, χωρίς παρασκήνιο, χωρίς μαλλιοτραβήγματα, χωρίς κάτι που να πουλάει στα tabloids, ίσως και να γινόταν αντιδημοφιλής, ίσως να έχανε το όποιο συμβολικό-ενωτικό νόημα της αποδίδουν οι υπέρμαχοι.

> Διάβασε ακόμα: Μερικές πικάντικες λεπτομέρειες από τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ

Να σου τη, λοιπόν, η χρησιμότητα ενός 'θεόσταλτου' επαναστάτη, ο οποίος δεν πήρε μόνος του τα βουνά αλλά έχει και τη Meghan Markle να του κάνει παρέα στο "αντάρτικο". Τι πιο spicy, τι πιο juicy, λοιπόν, από έναν ωραίο πρίγκιπα που, αφού πάρταρε χωρίς αύριο στα νιάτα του, παντρεύτηκε μια εμπορική ηθοποιό που δεν είναι λευκή και στη συνέχεια έκαναν μαζί μια "ηρωική έξοδο" από τη βασιλική οικογένεια;

Όχι, δεν πιστεύω ότι όλα αυτά είναι τελείως προκάτ ή σκηνοθετημένα, όπως δεν πιστεύω και στις θεωρίες συνωμοσίας. Ίσως ο πρίγκιπας Χάρι να είναι όντως μέσα του επαναστάτης, στον βαθμό που αντέχει. Παρ' όλα αυτά, ας μη γελιόμαστε, όλο αυτό το image του τάχα μου "κακού παιδιού" δεν είναι παρά φίνο, μαλακό βούτυρο στο ψωμί της μοναρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης