H πραγματική σχέση της Marilyn Monroe με τον JFK

Ίσχυουν όλα όσα βλέπουμε στο Blonde του Netflix για το "σύμβολο του σεξ";

To Blonde, η ταινία που είναι αφιερωμένη στη Marilyn Monroe βρίσκεται και επίσημα στον κατάλογο του Netflix με την κριτική να είναι σκληρή. Η ταινία του Andrew Dominik βασίζεται στο μυθιστόρημα της Joyce Carol Oates και περιέχει πολλές οδυνηρές αλήθειες για τη ζωή και τη "σχέση" της με τον Πρόεδρο Kennedy. Η ερμηνεία της Ana De Armas είναι εξαιρετική, ωστόσο η πραγματική αλήθεια είναι αυτή που ενδιαφέρει περισσότερο τους fans του συμβόλου του σεξ.

Όσον αφορά στις φήμες της ποπ κουλτούρας, υπάρχει μια που ιστορικά έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάθε άλλη: Είχε η Marilyn Monroe σχέση με τον John Kennedy; Πρόκειται για ένα ερώτημα που απαντάται λεπτομερώς στην ταινία Blonde. Σε μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές της, η Monroe μεταφέρεται από τη μυστική υπηρεσία του προέδρου στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Οι πληροφορίες λένε ότι η σκηνή αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενώ και ο ίδιος ο JFK δεν κατονομάζεται στην ταινία. Ποια είναι λοιπόν η ιστορική αλήθεια; 

Η πρώτη συνάντηση Monroe και JFK

Υπάρχουν διάφορες αντικρουόμενες αναφορές για το πότε πρωτοσυναντήθηκαν. Το 1954, σύμφωνα με τον βιογράφο James Spada ο ηθοποιός Peter Lawford - γαμπρός του προέδρου - σύστησε για πρώτη φορά τον JFK στη Monroe.

Τον Απρίλιο του 1957, αναφέρεται ότι και οι δύο βρίσκονταν σε έναν χορό στο Waldorf-Astoria της Νέας Υόρκης, αλλά και οι δύο συνοδεύονταν από τους συζύγους τους: Η σύζυγος του JFK, Jackie, και ο τότε σύζυγος της Monroe, Arthur Miller. Το πάρτι είχε περίπου 1.000 καλεσμένους, οπότε οι δρόμοι τους μπορεί να μην είχαν καν διασταυρωθεί εκείνη τη νύχτα.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να συναντήθηκαν τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1961, σε ένα δείπνο στο σπίτι του Peter Lawford στη Σάντα Μόνικα. Αλλά οι περισσότεροι βιογράφοι πιστεύουν ότι η πραγματική σχέση τους ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1962, στο σπίτι του Bing Crosby στο Palm Springs.

> Διάβασε ακόμη: Η περίεργη θεωρία του Frank Sinatra για το θάνατο της Marilyn Monroe

Στο βιβλίο του Donald Spoto, Marilyn Monroe: The Biography, ο μασέρ και φίλος της, Ralph Roberts, υποστηρίζει ότι τον κάλεσε από το πάρτι για να ζητήσει συμβουλές για να κάνει μασάζ. Ο Roberts ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο άκουσε τον πρόεδρο στο βάθος, αλλά του μίλησε κιόλας: "Η Marilyn μου είπε ότι αυτή η νύχτα του Μαρτίου ήταν η μοναδική στιγμή της "σχέσης" της με τον JFK. Πολύς κόσμος πίστευε, μετά από εκείνο το σαββατοκύριακο, ότι υπήρχε κάτι περισσότερο. Αλλά η Marilyn μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν ήταν ένα σημαντικό γεγονός για κανέναν από τους δύο: Συνέβη μια φορά, εκείνο το σαββατοκύριακο, και αυτό ήταν όλο".

Η ιστορία αυτή έχει ειπωθεί και από την κόρη του Lee Strasberg - δάσκαλο υποκριτικής της Monroe και στενή φίλη της - Susan, στα απομνημονεύματά της, που δημοσιεύτηκαν στο Vanity Fair: "Ήταν Ο.Κ. να κοιμηθεί με έναν χαρισματικό πρόεδρο και η Marilyn λάτρευε τη μυστικότητα και το δράμα της, αλλά ο Kennedy δεν ήταν το είδος του άνδρα με τον οποίο ήθελε να περάσει τη ζωή της και το έκανε αυτό πολύ ξεκάθαρο". Ο Strasberg επιβεβαίωσε τη φήμη για τη νύχτα που ο Kennedy είχε ζητήσει από τη Monroe να εμφανιστεί στο πάρτι γενεθλίων του. 

Πράγματι, στις 19 Μαΐου 1962 - μόλις τρεις μήνες πριν πεθάνει, σε ηλικία 36 ετών - η Monroe προσκλήθηκε στο πάρτι γενεθλίων (και φιλανθρωπική εκδήλωση) του JFK. Φόρεσε ένα εφαρμοστό στο σώμα φόρεμα διακοσμημένο με πολύτιμους κρυστάλλους και ένα γούνινο παλτό το οποίο έβγαλε μόλις ανέβηκε στη σκηνή.

Στην πιο σέξι ίσως εκτέλεση του τραγουδιού που έχει γίνει ποτέ, η Monroe στη συνέχεια τίναξε το πάρτι στον αέρα με το Happy Birthday Mr. President. Ο JFK αστειεύτηκε επί σκηνής: "Μπορώ τώρα να αποσυρθώ από την πολιτική αφού μου τραγούδησαν το Happy Birthday με τόσο γλυκό τρόπο". Η ταινία Blonde προβάλλεται στο Netflix από τις 28 Σεπτεμβρίου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης