Ο Albert Einstein ίσως είναι ο μεγαλύτερος επιστήμονας που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Βραβευμένος με Νόμπελ και εμπνευστής της θεωρίας της σχετικότητας πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955 σε ηλικία 76 ετών αφού πρώτα έθεσε τις βάσεις της μοντέρνας φυσικής και αφού άλλαξε την οπτική που είχαμε για το διάστημα, τον χρόνο, την ενέργεια. Όμως πόσοι ξέρουν ότι ήταν εθισμένος στα τηγανιτά αυγά;

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό βιβλίο "Einstein at Home" που έγραψαν γι' αυτόν ο ιστορικός της επιστήμης Friedrich Herneck σε συνεργασία με την Χέρτα Γουόλντοου, μια οικονόμο που έζησε με τον Αϊνστάιν, την γυναίκα και την κόρη του από το 1927 έως το 1933 στην κατοικία τους στο Βερολίνο, ο μεγάλος επιστήμονας είχε πολλές παράξενες πτυχές στο χαρακτήρά του.

Το συγκεκριμένο βιβλίο προσφέρει συναρπαστικές ματιές στην καθημερινή ρουτίνα του μεγάλου επιστήμονα. Μιλά για τη μυωπική σύζυγό του, την αγάπη του για την κλασική μουσική και την ιστιοπλοΐα, τον ευρύ κύκλο φίλων του και τις..ερωμένες του.

Αναφέρονται επίσης πολλές γνωριμίες με διασημότητες: από τον αστέρα του κινηματογράφου Charlie Chaplin και τον μαέστρο Erich Kleiber μέχρι τους συγγραφείς Thomas και Heinrich Mann και τους συναδέλφους επιστήμονες Max Planck, Max Born και Erwin Schrödinger.

Με μια λεπτομερή εισαγωγή που θέτει αυτές τις συνεντεύξεις δημιουργούν μια ζωντανή εικόνα του Albert Einstein, όχι του επιστήμονα αλλά του ανθρώπου.

Σύμφωνα με την οικονόμο του ο Albert Einstein ήταν πάντοτε οριακά με τα χρήματα και προσπαθούσε να κάνει οικονομία από παντού. Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες της οικονόμου του, ότι φορούσε τρύπια παπούτσια ακόμη και εάν είχαν φθαρεί τόσο πολύ που έμπαινε νερό στα πόδια του. "Θα τα φορούσε μέχρι το σημείο που δεν θα πήγαινε άλλο" ανέφερε η Waldow. Η ίδια είπε πως το αγαπημένο του υπόδημα ήταν τα σανδάλια.

Οι εκκεντρικές συνήθειες μιας ιδιοφυΐας

Ήταν μανιακός με τα αβγά. Σχεδόν κάθε ημέρα έτρωγε δύο αυγά για πρωινό συνήθως τηγανιτά μαζί και μανιτάρια. Τα λάτρευε τα μανιτάρια, μπορούσε να φάει και τρεις φορές την ημέρα μανιτάρια. Αυτό που δεν μπορούσε να φάει ήταν μπριζόλα που δεν είχε ψηθεί καλά. "Δεν είμαι τίγρης" έλεγε και ζητούσε το κρέας του να είναι πολύ καλά ψημένο.

Επίσης απεχθανόταν την αγγλική κουζίνα. "Είναι φριχτή, μαγειρεύουν τα πάντα με πρόβειο λίπος. Οι φράουλες με σαντιγί, ήταν το καλύτερό του.

Σπάνια έπινε αλκοόλ, και έπινε μόνο ντεκαφεϊνέ, ενώ του άρεσε να πίνει σέλερι punch!

Η συνέχεια στο WomanToc.gr