Από το 2014, το πιο ακριβό σάντουιτς του κόσμου σερβίρεται στο "Serendipity3" της Νέας Υόρκης αντί του ποσού των 214 δολαρίων (περίπου 196 ευρώ). Συνήθως η παραγγελία για το ιδιαίτερο αυτό grilled cheese πρέπει να δοθεί 48 ώρες πριν την κατανάλωση, αλλά σήμερα (12/04) το σάντουιτς θα σερβίρεται όλη μέρα.
Το σάντουιτς αυτό είναι και με τη βούλα των Βραβείων Γκίνες το πιο ακριβό του κόσμου. Τα υλικά του δεν είναι τυχαία. Ξεκινάμε από το γαλλικό ψωμί που φτιάχνεται ειδικά με σαμπάνια Dom Perignon και στο εσωτερικό του έχει βρώσιμες νιφάδες χρυσού.
Πώς φτιάχνεται
Κάθε ένα από τα σάντουιτς περιέχει περίπου 225 γραμμάρια του σπάνιου τυριού caciocavallo podolico, το οποίο στη λιανική πωλείται περίπου 50 ευρώ το μισό κιλό. Μόνο 25.000 αγελάδες στον κόσμο παράγουν το γάλα που χρησιμοποιείται για να φτιαχτεί αυτό το τυρί και η περίοδος του αρμέγματός τους διαρκεί μόλις δύο μήνες κάθε χρόνο.
Η αγελάδα Podolica, που βόσκει ελεύθερα, τρέφεται με έντονα αρωματικά χόρτα όπως μάραθο, γλυκόριζα, άρκευθο, δάφνη και άγριες φράουλες. εμποτίζοντας το γάλα με αυτά τα γλυκά αρώματα. Στο εσωτερικό του, το ψωμί αλείφεται με βούτυρο και λάδι λευκής τρούφας – αναμεμειγμένα φυσικά και αυτά με νιφάδες χρυσού – πριν ψηθεί. Οταν το σάντουιτς είναι έτοιμο, κόβεται διαγωνίως και στην κόψη κάθε μισού περιχύνεται άλλη μια στρώση βρώσιμου χρυσού.
Η συνέχεια στο WomanToc.gr