Πόσες δίαιτες έχεις δοκιμάσει στη ζωή σου; Πόσες από αυτές λειτούργησαν; Πόσα κιλά έχεις χάσει συνολικά όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας δίαιτες και πόσα έχεις ξαναπάρει πίσω; Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αλλάξει η "κουλτούρα" της δίαιτας και του τρόπου που αντιμετωπίζουμε το φαγητό μας. Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Δίαιτας γιορτάζεται.

Ο φαύλος κύκλος της δίαιτας 

Θα έχεις παρατηρήσει πόσο γρήγορα και εύκολα έχασες κιλά την πρώτη φορά που έκανες την πρώτη σου δίαιτα. Μήπως, όμως, ήταν αυτή η πρώτη φορά μια παγίδα για έναν κύκλο συνεχούς απώλειας και επανάκτησης βάρους, για έναν κύκλο του "τρώω περισσότερο" ή "τρώω λιγότερο"; Πώς ένιωσες τη δεύτερη ή την τρίτη φορά που έπιασες τον εαυτό σου να ασχολείται με μια ακόμα πολλά υποσχόμενη δίαιτα απώλειας βάρους; Μήπως "απέτυχες" να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα ή να φτάσεις στον στόχο σου; Τι συναισθήματα ένιωσες; Μήπως έχασες λίγο την πίστη στις δυνάμεις σου, ότι μπορεί να τα καταφέρεις;

Μπορεί να κατηγόρησες τη δίαιτα ή ακόμα και τον εαυτό σου. Κι όμως, σκέψου, αυτό που πραγματικά έχασες είναι η
επαφή με το σώμα σου. Σταμάτησες να ακούς τις ανάγκες του. Όταν την ώρα που πείναγες άρχισες να ξεγελάς το σώμα σου με τρόφιμα κενά σε θερμίδες,όπως μια  τσίχλα χωρίς ζάχαρη ή μια ρυζογκοφρέτα, ενώ εκείνο ζητούσε κανονικό φαγητό.

Η συνέχεια στο Shape.gr