Ο Tony Parker, ο πρώην θρύλος του NBA, έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα με τη φανέλα των San Antonio Spurs και θεωρείται ένας από τους καλύτερους ευρωπαίους παίκτες, παγκοσμίως. Ξεχνάμε κάτι; Α ναι, πλέον ασχολείται ενεργά, βασικά, διαπρέπει στον κλάδο των κρασιών. Ο Parker μυήθηκε στον χώρο τυχαία, μέσω δείπνων κρασιού που διοργάνωναν προπονητές και συμπαίκτες του. "Στο San Antonio, ο προπονητής Pop [Gregg Popovich] ήταν μεγάλος λάτρης του κρασιού, οπότε κάναμε καταπληκτικά ομαδικά δείπνα", δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο Parker έχει αδυναμία στα ροζέ κρασιά και τις σαμπάνιες. Για την ακρίβεια, είναι ιδιοκτήτης του Château Saint Laurent στο Αβινιόν που μεταξύ άλλων παράγει ποικιλίες Syrah, Grenache, Cinsault και Viognier, ενώ συνεργάζεται επίσης με τη Reybier για τις Champagne Jeeper και Michel Reybier.

"Όλα έχουν να κάνουν με το πάθος", λέει ο Parker. "Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλω να επενδύσω σε αυτό το μέρος του κόσμου - δεν αισθάνομαι ότι εργάζομαι. Συνεργάζεσαι με σπουδαίους ανθρώπους και διασκεδάζεις πολύ", επεσήμανε. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.