Πώς έγινε δισεκατομμυριούχος ο Puff Daddy

Διαβάζοντας την "προίκα" του, κάπως ζαλιστήκαμε.

Την περασμένη Δευτέρα, όπως διάβασες στο Esquire, πράκτορες του FBI έκαναν έφοδο σε σπίτια του ράπερ και επιχειρηματία, Sean "Diddy" Combs, γνωστού στο παρελθόν ως Puff Daddy, πραγματοποιώντας συλλήψεις εν μέσω ερευνών για κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εμπορίας ανθρώπων. Αν και ο στόχος της εφόδου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και ο Combs δεν έχει συλληφθεί, αυτό ήταν το τελευταίο και πιο σοβαρό γεγονός στα συνεχιζόμενα νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μεγιστάνας της μουσικής. Τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν συσσωρευτεί εναντίον του κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά. Όπως και να έχει, εμείς δεν τον χαρακτηρίσαμε μεγιστάνα της μουσικής τυχαία. 

Η πορεία του προς τον πλούτο

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες από την ίδρυση της Bad Boy Records μέχρι και σήμερα, ο Diddy απολαμβάνει τα πλούτη που δεν ήρθαν αποκλειστικά από την χιπ χοπ, καθώς δεν έχει καταπιαστεί μόνο με τη μουσική για να είναι σήμερα δισεκατομμυριούχος. 

Πώς έγινε δισεκατομμυριούχος ο Puff DaddyRon Galella/Ron Galella Collection via Getty Images

Η οικονομική επιδεξιότητα του 54χρονου καλλιτέχνη ξεπερνά τους περισσότερους στον κλάδο, πρωτοστατώντας μέσω ενός προσοδοφόρου επιχειρηματικού μοντέλου που αναπαράγεται από πολλούς μουσικούς. Γνωστός για τη δισκογραφική του εταιρεία, τις επιχειρήσεις μόδας και τις χορηγίες ποτών, το επιχειρηματικό ταξίδι του Diddy ξεκίνησε το 1993 με την ίδρυση της Bad Boy Records, γεννώντας έναν κόμβο για τα ανερχόμενα ταλέντα του χιπ-χοπ της Ανατολικής Ακτής. Υπογράφοντας εμβληματικά ονόματα όπως οι Notorious B.I.G., Faith Evans και Mase, οδήγησε την εταιρεία σε εκπληκτική επιτυχία, συγκεντρώνοντας ετήσια έσοδα 130 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Diddy επεκτάθηκε πέρα από τη μουσική και στη μόδα με την ίδρυση του fashion brand Sean John που απέφερε σημαντικά κέρδη μέχρι την πρόσφατη εξαγορά τoυ για ένα κλάσμα της προηγούμενης αξίας του. Η συνεργασία του με τη βότκα Ciroc παράλληλα, αποδείχθηκε το πιο προσοδοφόρο εγχείρημά του, αποφέροντας δισεκατομμύρια σε πωλήσεις και χαρίζοντάς του μια θέση στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων μέχρι το 2022.

Παρά τις δικαστικές διαμάχες και τις διαλυμένες συνεργασίες, ο πλούτος του Diddy παραμένει τεράστιος, εμφανής στις ποικίλες επενδύσεις του και στον εξωφρενικό τρόπο ζωής του.

Διαθέτει ένα τζετ αξίας οκταψήφιου ποσού, κοσμήματα αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων και μια συλλογή έργων τέχνης που περιλαμβάνει έναν πίνακα του Kerry James Marshall αξίας 21 εκατομμυρίων δολαρίων και έργα των Andy Warhol, Keith Haring και Jean-Michel Basquiat.

Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει τεράστια ακίνητα στο Λος Άντζελες και το Μαϊάμι, αξίας 46 εκατομμυρίων δολαρίων και 36 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κομητείας.

Σε συνέντευξη του 1999, ο Combs είχε πει στο Forbes ότι "ήθελε να γίνει πολύ, πολύ πλούσιος". Προφανώς και τα κατάφερε. 

Οι πρόσφατες κατηγορίες

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Casandra Ventura, πρώην σχέση του Diddy, κατέθεσε μήνυση για σεξουαλική επίθεση κατά τη διάρκεια του 10ετούς δεσμού τους. Ο Diddy αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και η Ventura προέβη σε συμβιβασμό μια μέρα μετά την κατάθεση. Στη συνέχεια, και άλλες γυναίκες εμφανίστηκαν με παρόμοιες κατηγορίες.

O DiddySamir Hussein/Getty Images for Sean Diddy Combs

Τον Φεβρουάριο του 2024, ο μουσικός παραγωγός Lil Rod μήνυσε τον Diddy για σεξουαλική παρενόχληση. Ο δικηγόρος του Diddy δήλωσε ότι συνεργάστηκε με τις αρχές και κανένα μέλος της οικογένειάς του δεν συνελήφθη. Ο μεγιστάνας της μουσικής βιομηχανίας, αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι χρησιμοποίησε τη δύναμή του για να αποκρύψει την κακοποίηση σε πολλαπλές περιπτώσεις.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα