Τίτλους τέλους σε μία τεράστια καριέρα βάζει ο Robert Redford

O διάσημος αμερικανός ηθοποιός αποσύρεται από την υποκριτική μετά από 60 χρόνια καριέρας.

Γράφει: Πολυχρόνης Δρακάκης 07 Αυγούστου 2018

Αυτό ήταν. Ο Robert Redford αποφάσισε να αποσυρθεί. Ο μυθικός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός που στις 18 Αυγούστου θα κλείσει τα 82 του χρόνια, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον κινηματογράφο που έδωσε στο Entertainment Weekly. Μετά από έξι δεκαετίες αφοσίωσης στην 7η τέχνη θα πει αντίο και επίσημα τον Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή του στο The Old Man & the Gun του David Lowery να είναι η τελευταία του.

"Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά μάλλον ήρθε το τέλος για μένα, όσον αφορά την υποκριτική και μετά από αυτή την ταινία θα αποσυρθώ. Έκανα τα πάντα σε αυτή τη δουλειά από τα 21 μου. Νομίζω ότι ήταν αρκετά. Γιατί να μην πω αντίο με μία ταινία θετική και αισιόδοξη;", είπε χαρακτηριστικά ο Redford στη συνέντευξη.

Ο θρύλος του σινεμά συμμετείχε σε πάνω από 60 ταινίες και σειρές. Δεν κέρδισε ποτέ βραβείο Όσκαρ σαν ηθοποιός, ωστόσο το έκανε σαν σκηνοθέτης, το 1980, με την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα, το Συνηθισμένοι Άνθρωποι. Συνολικά σκηνοθέτησε 9 ταινίες, ενώ το 2002 βραβεύτηκε με Όσκαρ για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο.

Χωρίς αμφιβολία θα μας λείψει. Αλλά θα έχουμε πάντα να βλέπουμε τα φιλμ στα οποία πρωταγωνίστησε. Το Κεντρί, Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου, Ο Μεγάλος Γκάτσμπι, Πέρα από την Αφρική, Τα καλύτερα μας χρόνια είναι μερικά από αυτά.

Τίτλους τέλους σε μία τεράστια καριέρα βάζει ο Robert Redford

Ευχαριστούμε για όλα, Robert.

 

 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ