Εδώ και κάποια χρόνια ο Shila LaBeouf απασχολεί περισσότερο τα media με τα προσωπικά του προβλήματα και λιγότερο με τις κινηματογραφικές του εμφανίσεις. Μετά, όμως, την τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε στο Awards Chatter Podcast του Hollywood Reporter δείχνει έτοιμος να αφήσει πίσω του αυτήν την άσχημη συνθήκη. Ναι, έχει πρόβλημα αλκοολισμού, όντως τα τελευταία χρόνια απασχολεί τη δημοσιότητα για όλους τους λάθους λόγους, παρόλα αυτά όμως οι λόγοι πίσω από την συμπεριφορά του φαίνεται να πηγαίνουν πολύ βαθιά στον χρόνο, όπως αποκάλυψε στο Awards Chatter.

Ο LaBeouf ξεκίνησε ως child actor για ταινίες της Disney, πριν βρεθεί να πρωταγωνιστεί δίπλα σε μπαρουτοκαπνισμένους βετεράνους του Χόλιγουντ (Jon Voigt, Sigourney Weaver) στην ταινία Holes. Κι ενώ δεν κατάφερε να αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με την πρώτη (καθώς, όπως λέει, ο αλκοολικός πατέρας του της την έπεφτε συνέχεια στα γυρίσματα), ο δεύτερος υπήρξε κατά κάποιον τρόπο ο μέντοράς του. Άλλωστε ο μικρός Shia γνώριζε καλά τους κώδικες επικοινωνίας των ενήλικων και προβληματικών αντρών - τους είχε μάθει συνοδεύοντας τον πατέρα του στις συναντήσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών. 

"Είχε ένα κενό στη ζωή του που έμοιαζε να θέλει να το γεμίσει, ήθελε να είναι ο μπαμπάς κάποιου" θυμάται ο 33χρονος ηθοποιός, σχετικά με τον Jon Voigt, τον πατέρα της Angelina Jolie που όμως δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει πραγματική σχέση με την κόρη του. "Πάντοτε είχα χώρο στη ζωή μου για εκείνον" συμπληρώνει, πριν ολοκληρώσει την αφήγηση της σχέσης του.

Ο LaBeouf επιστρέφει, φέτος, στην αντισυμβατική του παιδική ηλικία μέσα από ένα δράμα με τίτλο Honey Boy. Εκεί υποδύεται τον αλκοολικό πατέρα ενός παιδιού-θαύματος που δουλεύει ως child actor, αντιστρέφοντας δηλαδή τους ρόλους της πραγματικής του ζωής. Κατάφερε να ολοκληρώσει το σενάριο της ταινίας, μετά από πολλές συνεδρίες σε ψυχολόγο, όπου και ανακάλυψε ότι τα παιδικά του βιώματα του έχουν αφήσει μετατραυματική διαταραχή λόγω στρες (πιο γνωστή ως PTSD).


"Δεν πρόκειται να μασήσω τα λόγια μου, βασικά με κοίταξε στα μάτια και μου είπε: Μην τα σκατώσεις, αυτή είναι η μοναδική μου ευκαιρία".


"Για πολύ καιρό αυτό είναι το καύσιμο για τη δουλειά μου: Το να καταπιέζω τον πόνο που νιώθω, να τον συγκρατώ, να μην τον αντιμετωπίζω ποτέ, απλά να τον κρατώ σε ένα μικρό μπουκαλάκι και να ανοίγω, όποτε χρειάζεται, το καπάκι του" αναφέρει, σε εξομολογητικό τόνο, στη συνέντευξή του. Πώς όμως και γιατί έφτασε μέχρι τον ψυχολόγο;

Ύστερα από αρκετές φορές που η συμπεριφορά του, λόγω του αλκοόλ, κυμαινόταν στα όρια του μη αποδεκτού, τελικά μία μέρα πέρασε κάθε όριο: Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Peanut Butter Falcon (το οποίο έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο στις Η.Π.Α) επιτέθηκε μεθυσμένος σε έναν Αφροαμερικανό αστυνομικό. Για καλή του τύχη, όμως, το δικαστήριο του επέτρεψε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα. "Ένιωθα ότι έπιασα πάτο. Όλοι στα πλατό πίστευαν ότι είμαι ρατσιστής. Δεν ήθελα να ζω πια έτσι".

Στον αγώνα για να πατήσει ξανά στα πόδια του βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο. Ο συμπρωταγωνιστής του, Zack Gottsagen, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Down, ήταν εκεί για να τον επαναφέρει κάθε φορά στην τάξη. "Δεν πρόκειται να μασήσω τα λόγια μου, βασικά με κοίταξε στα μάτια και μου είπε: Μην τα σκατώσεις, αυτή είναι η μοναδική μου ευκαιρία". Η φράση αυτή τον έκανε να καταλάβει ότι "νοσεί" κι ότι έπρεπε να αλλάξει, γιατί πια έκανε κακό και στους γύρω του.

Υποσχέθηκε στον συμπρωταγωνιστή του, στους γονείς του Gottsagen αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό πώς θα κάνει προσπάθεια να πολεμήσει το πρόβλημα αλκοολισμού που τον είχε φέρει σε αυτήν την κατάσταση. "Γνώριζα ότι ο Zack πιστεύει στον Θεό πραγματικά αλλά και ότι πιστεύει σε μένα. Έτσι έβρισκα στο Google Maps το σπίτι του Zack στη Φλόριντα και προσευχόμουν στις συντεταγμένες. Προσευχόμουν και στον Θεό. Είχα μία απελπισμένη ανάγκη να πιστέψω σε κάτι, κι αυτό ήταν τελικά που με βοήθησε να ξεπεράσω την κατάσταση στην οποία είχα βρεθεί" δήλωσε στο podcast, σε έναν τόνο που δείχνει ότι πια είναι ένας πολύ διαφορετικός άνθρωπος.

Από: Esquire UK


φωτογραφίες © Getty Images