Ο κοροναϊός πλήττει τη βιομηχανία της μόδας

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η μόδα μετρά ήδη τις πληγές της από τον κινέζικο ιό.

Γράφει: Esquire Editors 05 Φεβρουαρίου 2020

"Παγκόσμια απειλή”, "κίνδυνος πανδημίας”, "μεγάλη θνησιμότητα”. Αυτές είναι μόνο τρεις από τις φράσεις που χρησιμοποιούνται σε συζητήσεις και άρθρα σχετικά με τον κοροναϊός ​​​​​​, ο οποίος δεν είναι απλώς ένα trending topic τον τελευταίο καιρό στα media, αλλά μια πραγματικότητα που φαίνεται πως σταδιακά επηρεάζει πολλούς τομείς. Ανάμεσά τους και η βιομηχανία της μόδας, η οποία τα τελευταία χρόνια στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κινεζική αγορά.

Πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ανατολή. Αυτό σταδιακά άρχισε να αλλάζει και από το 2012 άρχισε να γίνεται σαφές ότι πρέπει να γίνει μια στροφή προς αυτό το έδαφος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι είδαμε τις επιρροές της Ανατολής στις τάσεις της μόδας, κιμονό και πολλά ακόμα κομμάτια μετατράπηκαν τα τελευταία χρόνια από must haves μιας σεζόν σε all time classic επιλογές.

Σήμερα, σύμφωνα με μελέτη της Bain & Company το 35% όλων των luxury προϊόντων κατασκευάζονται είτε στην Κίνα, είτε από Κινέζους τεχνίτες που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Λιγότερο από 2% αντίστοιχα παράγονται σε ΗΠΑ και Ευρώπη μαζί. Αυτό από μόνο του δείχνει πως η βιομηχανία της μόδας πρόκειται να επηρεαστεί σημαντικά αν ο κοροναϊός δεν περιοριστεί άμεσα. 

H συνέχεια στο Harpersbazaar.gr.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το φανταστικό show των Jennifer Lopez και Shakira στο Super Bowl

Η εμφάνιση της JLo στο ημίχρονο της διοργάνωσης ήταν η απάντηση στον αποκλεισμό της από τα Όσκαρ.

Robert Pattinson, ο πιο όμορφος άντρας στον πλανήτη

Το πρόσωπο του Βρετανού ηθοποιού συνάδει με τα αρχαιοελληνικά πρότυπα ομορφιάς.