Robert Pattinson, ο πιο όμορφος άντρας στον πλανήτη

Το πρόσωπο του Βρετανού ηθοποιού συνάδει με τα αρχαιοελληνικά πρότυπα ομορφιάς.

Esquire Team
Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 07 Φεβρουαρίου 2020

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν καταλήξει σε έναν επιστημονικό τρόπο για να μετρούν την ομορφιά των πραγμάτων γύρω τους. Ο Χρυσός Λόγος ή αλλιώς Χρυσός αριθμός Φ της ομορφιάς στα Μαθηματικά και την Τέχνη αντιπροσωπεύει δύο ποσότητες που έχουν αναλογία χρυσής τομής αν ο λόγος του αθροίσματος τους προς τη μεγαλύτερη ποσότητα είναι ίσος με το λόγο της μεγαλύτερης ποσότητας προς τη μικρότερη. Σε πιο απλά ελληνικά, ο μαγικός αριθμός 1,618 αποτελεί το κλειδί της ομορφιάς, το σύμβολο της τελειότητας.

Μία ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον χειρούργο Julian De Silva του Center for Advanced Facial Cosmetic & Plastic Surgery στο Λονδίνο δημιούργησε ένα λογισμικό που μετρά τις αναλογίες του προσώπου για να καταλήξει στα ομορφότερα του πλανήτη. Ο 33χρονος Άγγλος ηθοποιός Robert Pattinson χαρακτηρίστηκε ως ο ομορφότερος άντρας στη Γη, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω. 

Robert Pattinson, ο πιο όμορφος άντρας στον πλανήτη

Το πρόσωπο του Pattinson μπήκε στη λίστα της σύγκρισης μαζί με εκείνα άλλων σταρ του Χόλιγουντ και της showbiz όπως αυτά των Brad Pitt, Idris Elba και David Beckham μεταξύ άλλων. Κανείς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το ρεκόρ του Λονδρέζου πρωταγωνιστή του "Φάρου" που έφτασε το 92,15%. Αυτός που πλησίασε περισσότερο από όλους τον Pattinson ήταν ο Henry Cavill, με δείκτη 91,47, υστερώντας σε πηγούνι και μύτη, επικρατώντας ωστόσο στη βάση της μύτης και στα χείλη.

"Ο Robert Pattinson είναι ο ξεκάθαρος νικητής με βάση όλα τα στοιχεία του προσώπου που λήφθηκαν υπόψιν για την φυσική τελειότητα. Οι συγκεκριμένες τεχνικές χαρτογράφησης του προσώπου μέσω της τεχνολογίας μας επιτρέπουν να λύσουμε σχεδόν κάθε μυστήριο που σχετίζεται με την ομορφιά, προκειμένου να σχεδιάζουμε καλύτερα τις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Julian De Silva. Ο Dr. De Silva είχε χρησιμοποιήσει πριν λίγους μήνες την ίδια θεωρία για να αναδείξει και την ομορφότερη γυναίκα του πλανήτη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.