Η σεξουαλική ισότητα περνά μέσα από τον οργασμό

Ένα μικρό βήμα για την ανθρωπότητα, ένα τεράστιο βήμα για τα κρεβάτια μας.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 02 Σεπτεμβρίου 2020

Μέχρι σήμερα, στο μυαλό των περισσότερων αντρών σεξ σημαίνει διείσδυση όπως φανερώνουν και πρόσφατες έρευνες. Άλλωστε το 95% των αντρών ολοκληρώνει με αυτόν τον τρόπο. Δυστυχώς, τα ποσοστά των γυναικών δε συμφωνούν : Μόλις το 30 και στην καλύτερη των περιπτώσεων το 50% των γυναικών ολοκληρώνουν μέσα από αυτήν. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό στο κρεβάτι και περιγράφεται μέσα από μία πολύ απλή λέξη: "οργασμός". Η σεξουαλική ισότητα δεν είναι δεδομένο, είναι ζητούμενο.

Στο παρελθόν

Από τις αρχές της ιστορίας μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα, η σεξουαλικότητα των γυναικών αντιμετωπιζόταν με έναν πολύ απλό τρόπο: Ήταν αμελητέα ποσότητα, αφού ο βασικός σκοπός -αν όχι ο μόνος- ήταν η αναπαραγωγή. Το ζήτημα δεν ήταν αν οι γυναίκες έπαιρναν ευχαρίστηση από το σεξ αλλά αν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν. Η διείσδυση ήταν η μοναδική επιλογή, αφού η κλειτορίδα ήταν ένα παράξενο ή μάλλον επικίνδυνο ερωτογενές σημείο. Ο κλειτοριδικός οργασμός ήταν ταμπού ενώ η έλλειψη ευχαρίστησης στο κρεβάτι από πλευράς γυναικών είχε αντιμετωπιστεί με απάνθρωπος τρόπους που έφταναν μέχρι το ηλεκτροσόκ. Όσο για τον γυναικείο αυνανισμό; Η βαθιά προκατάληψη απέναντί του ήταν τόσο έντονη που σχεδόν τον απαγόρευε.

Η επανάσταση των 60s

Τα χάπια αντισύλληψης, τα κοινωνικά κινήματα, η ανεξαρτητοποίηση της νεολαίας μέσα από τη μουσική και τις μόδες (χίπιδες, mods), οδήγησαν σε μία μίνι επανάσταση: Το σεξ δεν ήταν πια υποχρέωση αλλά ευχαρίστηση. Οι πειραματισμοί μπήκαν στο πρώτο πλάνο και η σεξουαλική πράξη εκτός γάμου έγινε μία διαδικασία που δε χρειαζόταν να συμβαίνει στα κρυφά. Κάπου εκεί, η ερώτηση τέθηκε από τα αγόρια και τα κορίτσια της εποχής: Μήπως θα πρέπει και οι γυναίκες να το ευχαριστιούνται το ίδιο;

Ο 21ος αιώνας

Η σεξουαλική ισότητα περνά μέσα από τον οργασμό

Από τότε μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, αυτό όμως δε σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο ιδανικό σημείο. Πέρα από τις αρκετές κοινωνικές ανισότητες που ακόμα παρατηρούνται και στις πλέον ανεπτυγμένες κοινωνίες -όπως η μισθολογική διαφορά για την ίδια ακριβώς εργασία- υπάρχουν, δυστυχώς, πολλά στερεότυπα που διαιωνίζονται. Ο άντρας πρέπει να είναι κυνηγός και οι γυναίκες τα θηράματα που ικανοποιούν την ερωτική του δίψα. Πρώτη από όλες, η βιομηχανία του πορνό αρνείται πεισματικά να ξεκολλήσει από αυτό το κεντρικό της μοτίβο. Έχουν γίνει κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά όχι αρκετά.

Το βασικό ζήτημα είναι η επικοινωνία καθώς και οι δύο παρτενέρ θα πρέπει να φτάνουν στην κορύφωση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αυτή είναι το κλειδί που θα ολοκληρώσει τη σεξουαλική ισότητα και, κακά τα ψέματα, θα βάλει φωτιά στο κρεβάτι μας. Όσο αυτή δεν υπάρχει, θα υπάρχει ένα μεγάλο κενό και θα ισχύει αυτό που έλεγε περιπαικτικά η ηθοποιός και sex symbol των 30s, Mae West: "Το καλό σεξ είναι σαν να κτίζεις μία γέφυρα. Αν δεν υπάρχει καλός παρτενέρ, θα πρέπει να έχεις δυνατό χέρι"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.