Tι συνέβη στο ζευγάρι που έκανε σεξ κάθε μέρα, για έναν χρόνο

Πώς το sex challenge τους άλλαξε τη ζωή, ποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν, γιατί πλέον δε δίνουν σημασία στη συχνότητα των επαφών.

Πριν από τρία χρόνια, η Brittany Gibbons, δημοσιογράφος, συγγραφέας, μοντέλο, καλοζωίστρια και άλλα πολλά, έφερε εις πέρας ένα περίεργο sex challenge με τον σύζυγό της. Συμπλήρωσαν ένα έτος από όταν ξεκίνησαν να κάνουν σεξ κάθε μέρα. Ακόμα και όταν έπρεπε να ξεκλέψουν χρόνο από τις απαιτήσεις των παιδιών τους ή εκείνη είχε περίοδο. Όχι για να "σώσουν τον γάμο τους", αλλά γιατί απλώς "έτσι θέλησε" εκείνη και ο σύζυγός της συμφώνησε.

Γυμνή στον καθρέπτη

Μετά τη γέννηση του τρίτου τους παιδιού, όπως αναφέρει σε ένα αυτοβιογραφικό της κείμενο που δημοσιεύτηκε στο ισπανικό Esquire, κοιτούσε τον εαυτό της γυμνό στον καθρέπτη και αναρωτιόταν "ποιος με έβαλε μέσα στο σώμα της μάνας μου;".

Για ένα διάστημα, λοιπόν, άρχισε να κάνει σεξ μόνο με κλεισμένο το φως, να κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι πάντα με ρόμπα για να "καλύπτεται", να περιμένει κλεισμένη στο μπάνιο να φύγει ο σύζυγός της για το γραφείο έτσι ώστε να ντυθεί χωρίς κανείς να την παρατηρεί. Στη συνέχεια, όμως, άρχισε να της λείπει το γυμνό της σώμα.

Κάποια στιγμή, μία παντρεμένη φίλη της, που την θαύμαζε για τη σχέση που συνεχίζει να έχει με τον σύζυγό της, της είπε ότι εκείνοι έκαναν σεξ κάθε μέρα, γιατί απλώς έτσι τους έβγαινε. Ενώ στην αρχή της φάνηκε κάπως άβολη και κουραστική η εφαρμογή του συγκεκριμένου concept στον δικό της γάμο, της ήρθε η αναλαμπή ότι θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τρόπο για να κινητοποιηθεί και να αντιμετωπίσει το σώμα της στα ίσια.

Δεν μπορεί, κάποια μέρα θα ξεχνούσαν πάνω στη φούρια τους να σβήσουν το φως ή θα έκανε πολλή ζέστη για να μείνουν καθ’ όλη τη διάρκειά του σκεπασμένοι με σεντόνια και κουβερλί. Το συζήτησαν, λοιπόν, ως ζευγάρι και ο σύζυγός της συμφώνησε με χαρά.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν και τα οφέλη που κέρδισαν

Στην αρχή τής ήταν δύσκολο το να μπει στο mood του να κάνει σεξ στο τέλος της ημέρας, την ώρα που ήταν στο μπάνιο, έβγαζε τους φακούς επαφής της και το μόνο που ήθελε ήταν το να λιώσει στον καναπέ βλέποντας Netflix και τρώγοντας ένα μπολ με δημητριακά, χωρίς κανείς να την αγγίξει.

Καθώς, όμως, περνούσαν οι μήνες, δεν έβλεπε την ώρα να ξεμοναχιαστεί με τον άντρα της, όχι μόνο στην κρεβατοκάμαρα πριν από τον ύπνο, αλλά και στο πλυσταριό, το δωμάτιο που αποθηκεύουν τα ρούχα τους, το γκαράζ, γενικά παντού. Ενώ οι σεξουαλικές τους σχέσεις έπαιρναν το πάνω χέρι, η σχέση τους άρχισε να γίνεται και πιο δυνατή.

Τα πράγματα άλλαξαν και σε προσωπικό επίπεδο, για την ίδια, σε επίπεδο mentalité. Μετά από τρεις μόνο μήνες απολαυστικού σεξ, την ώρα που χόρευε ακούγοντας την αγαπημένη της playlist, δεν την ένοιαζαν πια τα "πλάτσα πλούτσα" που έκαναν τα πλούσια σε κυτταρίτιδα μπουτάκια της την ώρα που συγκρούονταν το ένα με το άλλο.

Με το που πέρασε ένα εξάμηνο, αποχωρίστηκε ακόμα και το T-shirt μέσα στο οποίο κρυβόταν την ώρα του σεξ γιατί αυτό που πλέον την ένοιαζε ήταν η απόλαυση και όχι το να κρύβει την κοιλιά της. Στο τέλος του challenge, είχε σταματήσει να φοράει ρούχα μέσα στο σπίτι, ετοίμαζε το πρωινό με τα εσώρουχα και δεν τραβιόταν κάθε φορά που ο σύζυγός της περνούσε το χέρι του γύρω από τη μέση της.

Κάπως έτσι, βελτιώθηκε όχι μόνο η δική της σχέση με το σώμα της, αλλά και εκείνη με τον σύζυγό της.

Τρία χρόνια μετά, τα μαθήματα που πήραν

Εννοείται ότι πλέον δεν κάνουν σεξ κάθε μέρα. Κι αυτό γιατί είναι άνθρωποι και όχι ρομπότ. Τι έμαθαν εν τω μεταξύ; Ότι είναι δύσκολο το να κάνεις σεξ κάθε μέρα και αυτό είναι okay. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν του δίνουν να καταλάβει επί καθημερινής βάσεως.

Όλοι μας έχουμε δουλειές να κάνουμε, είμαστε αγχωμένοι, έχουμε πρόγραμμα εργασίας -από το οποίο βγαίνουμε εκτός προγράμματος- και κοινωνικές υποχρεώσεις. Συνεπώς, πού χρόνος για σεξ; Παρόλα αυτά, για έναν χρόνο, με δυσκολίες, τα κατάφεραν. Και θυμήθηκαν ότι πάνω απ’ όλα είναι εραστές και όχι απλώς συγκάτοικοι στους οποίους είχε ανατεθεί η ανατροφή τριών παιδιών.

Τώρα, έχουν καταλήξει στο πόσο σεξ χρειάζονται για να είναι και οι δυο τους ευχαριστημένοι με τον γάμο τους και βρίσκουν τρόπο να το "χωρέσουν" ανάμεσα στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, χωρίς να αγχώνονται αν περάσουν δύο εβδομάδες από την τελευταία τους φορά.

Κάποιες φορές θα "φασωθούν" στον καναπέ σαν έφηβοι, κάποιες άλλες απλώς θα γράψουν στο βίντεο (ναι, έχουν ακόμη βίντεο) τις αγαπημένες τους σειρές. Το σημαντικό είναι το ότι κάνουν πράγματα ο ένας για τον άλλο. Το ότι προσπαθούν να δείξουν την αγάπη και την έλξη που νιώθουν.

> Διάβασε ακόμα: Έρευνα βρήκε αυτό που θέλουν οι γυναίκες - και οι άντρες

Η ίδια, έμαθε ότι μπορεί να είναι καλύτερη σύζυγος, καλύτερη μητέρα και καλύτερη γυναίκα όταν νιώθει ασφάλεια μέσα σε μια σχέση και καλά με τον εαυτό της, αλλά και όταν δεν την απασχολεί επί καθημερινής βάσεως η σεξουαλική της ζωή.

Ας μην έχουμε, όμως, ψευδαισθήσεις. Το συχνό σεξ με τον σύζυγό της δεν σημαίνει ότι δεν θα πέσει κάποια στιγμή απιστία ούτε είναι απόδειξη του ότι δεν πρόκειται ποτέ να χωρίσουν. Παρόλα αυτά, παραδέχεται ότι την κάνει να νιώθει ασφαλής και της δίνει την αυτοπεποίθηση του να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, σε περίπτωση που προκύψουν.

> Διάβασε ακόμα: Tι είναι πάλι αυτή η Sexsomnia

Παρότι θα ήθελε να είναι από τα ζευγάρια που θα τους χωρίσει ο θάνατος, πριν από το challenge, έκανε χιούμορ λέγοντας ότι σε περίπτωση που συμβεί καμιά "στραβή" δεν θα έβγαινε ποτέ ξανά ραντεβού με άντρα, λόγω του σώματός της. Τώρα, μετά από έναν χρόνο και ένα sex challenge, γνωρίζει καλά ότι το θέμα δεν είναι το ποιος θα την αγαπήσει "έτσι που είναι", αλλά το να αγαπάει η ίδια τον εαυτό της. 


Φωτογραφίες από το Instagram account της Brittany Gibbons, συγγραφέως του βιβλίου "Fat Girl Walking: Sex, Food, Love, and Being Comfortable in Your Skin ... Every Inch of It".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.