Μήπως είσαι digisexual και δεν το έχεις καταλάβει;

Τι σημαίνει ο όρος digisexual, πόσο διαφέρει από αυτόν του technosexual και γιατί είναι τόσο hot.

Digisexual; Άλλο και τούτο. Εκ του digital και του sexual. Ένας hot όρος που πλέον δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τον τεράστιο αντίκτυπο που έχει επιφέρει η τεχνολογία στην έκφραση της σεξουαλικότητας εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο, αλλάζοντας τις συνήθειές τους και δημιουργώντας τους νέες.

Σκέψου, ας πούμε, για να καταλάβεις την εξέλιξη των πραγμάτων, το παράδειγμα της πορνογραφίας στο διαδίκτυο που σε εκθέτει σε έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό ερωτικών εικόνων σε μία μόνο στιγμή, δημιουργώντας σου τη δυνατότητα του να μπορείς επιπλέεις σε μία ατελείωτη θάλασσα περιεχομένου σεξ που, πριν από μερικά χρόνια, σου ήταν αδιανόητη.

Τι σημαίνει ο όρος digisexual

Ο εσχάτως πολύ δημοφιλής όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους ανθρώπους που νιώθουν μία σεξουαλική έλξη απέναντι στα sex robots αλλά και σε λοιπές σεξουαλικές καταστάσεις που προαπαιτούν τη χρήση της τεχνολογίας.

Μήπως είσαι digisexual και δεν το έχεις καταλάβει;iStock

Η λέξη άρχισε να γίνεται δημοφιλής μετά τη δημοσίευση του επιστημονικού άρθρου The rise of digisexuality: Therapeutic challenges and possibilities των Neil McArthur και Markie Twist, που φέρει τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου Μανιτόμπα, ευρισκόμενου στον μακρινό Καναδά.

Μήπως είσαι digisexual;

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της, κάθε φορά που χρησιμοποιείς την τεχνολογία στο σεξ ή τις συναισθηματικές σου σχέσεις, είναι, στο περίπου, σαν μία έκφραση της digisexuality σου. Στους σκληροπυρηνικούς digisexuals, βέβαια, συμπεριλαμβάνονται μόνο εκείνοι που απολαμβάνουν π.χ. το sexting ή τη σεξουαλική διαντίδραση μέσω διαδικτύου περισσότερο από την "πραγματική πράξη".

Αυτό που κάνει τους digisexuals να έχουν μία διακριτή σεξουαλική ταυτότητα είναι το ότι εκλαμβάνουν τη σύνδεσή τους με την τεχνολογία με έναν παρόμοιο τρόπο με αυτόν της σύνδεσής τους με τους πραγματικούς ανθρώπους.

Digisexual ή technosexual;

Το πρόβλημα με τον όρο digisexual είναι το ότι δεν έχει "επισημοποιηθεί" και ο καθένας τον χρησιμοποιεί όπως του καπνίσει. Επίσης, ο ορισμός του συμπίπτει με αυτόν που ήδη γνωρίζουμε για τους technosexuals, για τους οποίους μπορείς να μάθεις τα πάντα με ένα κλικ εδώ.

Στους technosexuals περιλαμβάνονται όσοι εξιτάρονται από τη σεξουαλική διαντίδραση μέσω των social media και των dating/sex apps, ζητούν από τους συντρόφους τους να τους ερεθίσουν μέσω της χρήσης κάποιου sex toy ή τους ελκύουν προσωπικοί ψηφιακοί βοηθοί όπως η Siri και η Alexa. Στην Ιαπωνία, μάλιστα, είχαμε και την περίπτωση ενός άντρα που παντρεύτηκε ένα ολόγραμμα.

Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

Στην έρευνα των McArthur & Twist δίνεται, όμως, έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη, τα sex robots και την εικονική πραγματικότητα και του πώς η ανάπτυξή τους μπορεί να κάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να γίνουν digisexuals.

MAN WITH SEX ROBOTGetty Images

Γι’ αυτό και ο όρος digisexual ίσως στο μέλλον να αρχίσει να αναφέρεται αποκλειστικά στη συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων. Μιας και η γλώσσα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, λοιπόν, όπως και το ομώνυμο ψάρι, μένει να ζήσουμε για να το μάθουμε.

Οι digisexuals δεν ενοχλούν κανέναν

Οι digisexuals δεν θα πρέπει να στιγματίζονται γιατί δεν ενοχλούν κανέναν, παρόλα αυτά υπάρχουν όπως πάντα κάποιοι επιστήμονες που ανησυχούν για το αν η τεχνολογία αλλάζει τελείως τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν τη σεξουαλικότητά τους ή το πώς συνδέονται συναισθηματικά με τους άλλους.

> Διάβασε ακόμα: Ας μιλήσουμε για την ποδολαγνεία, χωρίς ταμπού

Αν κάνουν εικονική ζωή, δεν θα μας βάλουν για κριτή. Ας συνεχίσουν να ικανοποιούνται σεξουαλικά μέσω της εικονικής πραγματικότητας, των sex robots και της τεχνητής νοημοσύνης κι ας αφήσουν τους πραγματικούς ανθρώπους για εμάς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος