Ας μιλήσουμε για την ποδολαγνεία, χωρίς ταμπού

Πόσο συχνή είναι, σε τι συνίσταται, πότε μπορεί να γίνει πρόβλημα και πώς να την απολαύσεις, ακόμα και κατά μόνας.

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για την ποδολαγνεία. Ένας διάσημος άντρας που είμαι σίγουρη ότι είναι ποδολάγνος είναι ο Quentin Tarantino. Όχι γιατί έχει δηλώσει τον θαυμασμό του για τα γυμνά πόδια. Αλλά επειδή τον παρατήρησα πολύ καλά στο From Dusk to Dawn, την ώρα που έγλυφε τα δάκτυλα των ποδιών της Salma Hayek, ακολουθώντας τις οδηγίες του σεναρίου που είχε γράψει ο ίδιος. Και επειδή στο Once Upon a Time in Hollywood, τα πόδια ήταν παντού.

Δεν είναι ο μόνος. Λέγεται ότι φετίχ με τα πόδια είχαν επίσης ο Andy Warhol και ο Elvis Presley, για να μην μιλήσουμε για τη Madonna. Παρόλα αυτά, άλλο πράγμα το να σου αρέσουν τα πόδια και άλλο ο θαυμασμός γι’ αυτά να γίνεται μανία, εμμονή και αποκλειστικό όχημα για τη σεξουαλική διέγερση και την επίτευξη οργασμού.

Τι είναι η ποδολαγνεία;

Θα μπορούσαμε να την ορίσουμε ως έναν όρο-ομπρέλα κάτω από τον οποίο συνυπάρχουν διαφορετικές σεξουαλικές συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με τα πόδια. Κάποιος, για παράδειγμα, μπορεί να έλκεται από το σχήμα των πατουσών, κάποιος άλλος από το μέγεθος των δαχτύλων τους κι ένας τρίτος από πόδια ντυμένα με ραφινάτες ή θεοβρώμικες κάλτσες. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που φτάνουν σε οργασμό μόνο αφού τα μυρίσουν, τα γλείψουν και τα πιπιλίσουν.

Ας μιλήσουμε για την ποδολαγνεία, χωρίς ταμπούiStock

Είναι συχνή ανάμεσα στους άντρες;

Έρευνες υποστηρίζουν ότι η "υπερβολική" -ας μας εξηγήσει κάποιος το τι θεωρείται υπερβολή- έλξη προς τα πόδια είναι μία από τις πιο συνηθισμένες "παραφιλίες" ανάμεσα στους άντρες. Από κοντά και το δέσιμο κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά και τα παιχνίδια ρόλων που περιλαμβάνουν το ντύσιμο με γυναικεία ρούχα (α ρε Kurt Cobain, πρωτοπόρε).

Εφόσον όλα αυτά συμβαίνουν ανάμεσα σε συναινούντες ενήλικες, δεν μας πέφτει λόγος. Αν και όλο και κάποιο πρόβλημα προκύπτει όταν η ποδολαγνεία αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να φτάσει κάποιος σε οργασμό. Τα απλά παιχνίδια θεωρούνται νορμάλ.

Αν, πάντως, η εξάρτησή σου από τα πόδια σε κάνει να νιώθεις τύψεις ή σου δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα, τότε θα πρέπει να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό επαγγελματία υγείας.

Είναι κακό το να είσαι ποδολάγνος;

Καθόλου. Τώρα που το σκέφτομαι, εξαρτάται. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη φετιχοποίηση των ποδιών ούτε με την απόλαυση που αντλείς από αυτή. Αρκεί να μη σου γίνει μανία. Επίσης, είναι σημαντικό το να αντλείτε και οι δύο (ή και περισσότεροι) παρτενέρ ικανοποίηση από αυτό το φετίχ. Κι αυτό γιατί μπορεί να ανακύψουν προβλήματα σε περίπτωση που π.χ. η κοπέλα σου δεν αισθάνεται άνετα με την όλη φάση και απλώς "υποκύπτει" για να σε ικανοποιήσει.

> Διάβασε ακόμα: Είσαι σίγουρος πως γνωρίζεις το σημείο G σου;

Η ποδολαγνεία σε καιρούς μοναξιάς

Τις ημέρες του εγκλεισμού, το ανέφικτο της επαφής, όσφρησης και αίσθησης των ποδιών που εξιτάρει τους ποδολάγνους βρήκε, όπως πολλά άλλα πράγματα, διέξοδο στον κόσμο του διαδικτύου. Στα διάφορα sites και apps, άρχισαν να πληθαίνουν τα προφίλ που ανέφεραν ρητά το ότι επιθυμούν ένα ζευγάρι ελκυστικά πόδια που να σε αφήνουν να παίξεις μαζί τους.

> Διάβασε ακόμα: Το σεξ μετά την πανδημία

Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί. Άλλωστε, ο νόμος της αγοράς και της ζήτησης είναι πάντοτε συμπεριληπτικός όσον αφορά τις σεξουαλικές "μειονότητες". Έτσι, οι πωλήσεις των sex toys σε σχήμα πατούσας, φτιαγμένων από σιλικόνη, τα οποία διαθέτουν μάλιστα στο κέντρο τους μία οπή σε σχήμα αιδοίου, άρχισαν να εκτοξεύονται πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Μάιο του 2020. Και συνεχίζουν να βρίσκονται σε άνοδο. Ποδολάγνοι όλου του κόσμου, τελικά, είστε πολλοί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος