Η σημασία των 21 αυνανισμών κάθε μήνα

Η επιστήμη πήρε θέση για ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα στη σόλο ερωτική καριέρα.

Αυνανισμός. Μία λέξη, μία -ή και περισσότερες- πράξη. Χιλιάδες δυνητικοί σύντροφοι και παρτενέρ. Εκατομμύρια φαντασιώσεις. Μία παλάμη, πέντε δάχτυλα. Άλλοι λένε πως τυφλώνει, κάποιοι πως ακόμη και ότι μπορεί να σκοτώσει. Μακριά από ανυπόστατες φήμες ωστόσο -εκτός από αυτούς που αυνανίζονται με τη βοήθεια ηλεκτρικής σκούπας- το self service μπορεί να έχει πολλά άμεσα ή μακροπρόθεσμα οφέλη στην υγεία σου.

Δες τα θετικά

Μεταξύ άλλων αυξάνει τη ροή του αίματος, ξεπλένει το σώμα σου με χαρούμενες ενδορφίνες, ανακουφίζει από το στρες, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και κρατά σε αρμονία το κορμί με τη σεξουαλικότητά σου. Εκτός από αυτά όμως, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη, που είναι μάλλον σημαντικότερο από όλα τα προηγούμενα.

Αλλά μην το παρακάνεις

Μια παλαιότερη έρευνα για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ουρολογίας αναφέρει πως η συχνή αυτοϊκανοποίηση, συγκεκριμένα 21 φορές το μήνα, μειώνει κατά 33% τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Η μελέτη κατέγραψε τις ερωτικές συνήθειες 32.000 αντρών και κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι είχαν υψηλό ποσοστό εκσπερμάτωσης μέσα στο μήνα, συγκέντρωναν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποιον όγκο στην περιοχή του προστάτη.

> Διάβασε ακόμη: Οι millennials αυνανίζονται περισσότερο από κάθε άλλο ηλικιακό γκρουπ

Οι επιστήμονες της έρευνας συμφωνούν πως η ροή του αίματος και του σπέρματος ουσιαστικά ξεπλένει από τοξίνες που υπό προϋποθέσεις μπορεί να εξελιχθούν και να αποδειχθούν βλαβερές. Παράλληλα, τονίζουν, πως σημαντικό ρόλο παίζει και μια ισορροπημένη και καλή διατροφή.

Από: gr.AskMen.com

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.