Το κλειδί για το επιτυχημένο και αποτελεσματικό φλερτ δεν είναι άλλο από την ισορροπία. Αν θέλεις να αποδίδουν οι κόποι σου θα πρέπει να είσαι cool, χαλαρός, ανοιχτός και να καταφέρνεις να κάνεις το εκάστοτε αντικείμενο του κόρτε σου να νιώθει περιέργεια για σένα, να θέλει να σε γνωρίσει. Κι ενώ όλα αυτά ακούγονται λογικά, δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε εύκολα. Γι' αυτό και φτιάξαμε για σένα έναν επιστημονικό οδηγό με τους 11 κανόνες του σωστού φλερτ, για να πετυχαίνεις πάντα διάνα. 

Έχε τον νου σου για πινακίδες του Stop

Αν μία γυναίκα κάθεται στο λεωφορείο με ακουστικά στ' αυτιά της και ένα βιβλίο ανοιγμένο μπροστά της, προφανώς και δεν ενδιαφέρεται να ανοίξει ψιλή κουβεντούλα με κανέναν. Το ίδιο και αν ιδρώνει στο γυμναστήριο. Κοινώς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθεις είναι το να αναγνωρίζεις τις πινακίδες του Stop που σου λένε ότι δεν πρέπει καν να επιχειρήσεις το φλερτ.

Κάνε παιχνίδι με τα μάτια

Ρίξε πάνω της τα μάτια σου μέχρι να σε προσέξει. Αφού το καταλάβει, άσε τα βλέμματά σας να συναντηθούν για μία στιγμή, πρόσεξε την έκφραση του προσώπου της, χαμογέλα και μετά κοίτα αλλού. Το αν θα προχωρήσει το φλερτ έχει να κάνει με την έκφρασή της. Ήταν δεκτική ή μάλλον όχι;

Χαμογέλα

Κάθε φορά που χαμογελάς είναι σαν να ακτινοβολείς ευγένεια. Αν φοράς μάσκα, λόγω κορονοϊού, μπορείς να χαμογελάς με τα μάτια σου, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά γοητευτικό αλλά και έξυπνο.

Ξεκίνα απλά

Πες ένα 'γεια' και συστήσου. Αν δεν ξέρεις το όνομά της ρώτα την πώς τη λένε και φρόντισε να μην το ξεχάσεις από το άγχος σου και χρειαστεί να την ξαναρωτήσεις.

Γίνε καλός συνομιλητής

Δεν υπάρχει τίποτα πιο sexy από μία ψιλή κουβεντούλα που κυλάει ομαλά, χωρίς άβολες σιωπές. Μπορείς να πας τη συζήτηση σε κάτι που αρέσει και στους δυο σας, π.χ. στις πίτσες -σε ποιον δεν αρέσουν οι πίτσες;- και στη συνέχεια να μιλήσετε για τις αγαπημένες σας πιτσαρίες. Αυτό σου δίνει και το 'βήμα' που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις στην επόμενη πίστα του φλερτ και να της προτείνεις να κανονίσετε να πάτε να φάτε καμιά πίτσα. Αν, πάντως, το κουβεντολόι δεν τσουλάει, τελείωσέ το και πάρε το απόφαση ότι δεν σου έκατσε το συγκεκριμένο φλερτάκι.

iStock

Η σημασία της ελαφρότητας

Δεν χρειάζεται να αρχίσεις να της λες τα πολύ προσωπικά σου θέματα ούτε, προς θεού, να ανοίξεις ευαίσθητες ή βαριές συζητήσεις που μπορεί να προκαλέσουν εκρήξεις. Κοινώς, απαγορευμένες οι κουβέντες για λεφτά, γάμους, ψυχολογικά, πρώην, πολιτική και θρησκεία. Η θεματολογία μπορεί να είναι περί διακοπών, Netflix, κατοικίδιων, αστείων περιστατικών, μουσικής κλπ, απλώς και μόνο για να δεις αν μπορεί να γίνει το 'κλικ'.

Άκου τη γλώσσα του σώματός της

Μία ανοιχτή στάση απέναντί σου, σου λέει ότι όλα πάνε φίνα. Αν πάλι είναι λες και θέλει να μπει στο καβούκι της, χαιρετηθείτε και άντε γεια. 

> Διάβασε ακόμα: Τα μεγάλα μυστικά της γλώσσας του σώματος

Σπάσε το φράγμα του αγγίγματος

Ένα σου λέμε, ένα: Μην αγγίξεις ποτέ γυναίκα χωρίς την άδειά της. Αυτό που μπορείς να κάνεις, αν βλέπεις ότι όλα πάνε κατ' ευχήν και τα σώματά σας έχουν πλησιαστεί, είναι το να ακουμπήσεις το πάνω μέρος του χεριού ή τον ώμο της κατά τη διάρκεια της κουβέντας. Αν αισθάνεται άνετα με αυτό, να ξέρεις ότι την επόμενη κίνηση θα την κάνει η ίδια.

Ξεκίνα με κοπλιμέντα

Αυτά που λες, βέβαια, θα πρέπει να τα εννοείς, να είναι έξυπνα και όσο πιο πρωτότυπα γίνεται. Αν και καλό είναι τα πρώτα κοπλιμάν που θα της κάνεις να μην έχουν να κάνουν με την εμφάνιση αλλά με το μυαλό της, αν δεν ξέρεις τίποτα για εκείνη μπορείς να της μιλήσεις για τα ωραία μάτια, τα μαλλιά ή το στυλ της.

Μην γίνεσαι φορτικός

Αν π.χ. δουλεύετε στο ίδιο γραφείο δεν χρειάζεται να τη φλερτάρεις ούτε όλη την ώρα ούτε κάθε μέρα. Επίσης άσε της χώρο για να ανταποδώσει το φλερτ, ένα σημάδι που δείχνει ότι ενδιαφέρεται.

> Διάβασε ακόμα: Casual sex: Ένας οδηγός

Να είσαι ειλικρινής

Ξακαθάρισε το τι θέλεις. Απλώς να φλερτάρεις; Να βγείτε ραντεβού; Casual σεξάκι; Ό,τι κι αν είναι αυτό, όπως διαβάζουμε στο ολλανδικό Esquire, θα πρέπει να της το επικοινωνήσεις με ρητό τρόπο, ειδικά σε περίπτωση που σε ρωτήσει σχετικώς.