Τα μεγάλα μυστικά της γλώσσας του σώματος

Ο συγγραφέας του διεθνούς best seller "What Every Body is Saying" βάζει κάποια πράγματα στη σωστή τους θέση.

H γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει μεγάλα μυστικά. Το πρόβλημα είναι οι πολλές και διαφορετικές ερμηνείες που δίνονται σε αυτά. Όπως αναφέρει κι ο Joe Navarro, ο συγγραφέας του διεθνούς best seller What Every Body is Saying, ένα πολύ συνηθισμένο παράπονο που έχουν οι γυναίκες από τους άντρες είναι ότι οι τελευταίοι πιστεύουν πως εκείνες τους φλερτάρουν, όταν το μόνο που κάνουν είναι να είναι φιλικές μαζί τους.

Μάλιστα στον εργασιακό χώρο αυτού του είδους οι παρανοήσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο που δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις του γραφείου. Δεν σημαίνει, λοιπόν, ότι κάθε γυναίκα που χαμογελά ή δαγκώνει τα χείλια της (μία ενστικτώδης πολλές φορές κίνηση αποσυμπίεσης από το άγχος) έχει σκοπό να φλερτάρει με τους συναδέλφους της.  Πότε, λοιπόν, φλερτάρουν οι γυναίκες; Ο συγγραφέας του best seller έχει συγκεντρώσει τις κινήσεις που στην γλώσσα του σώματος αποτελούν σαφή ένδειξη ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα.

Το βλέμμα

"Κάνουμε συχνό eye contact με ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν" τονίζει ο Navarro. Είναι ο πιο απλός και άμεσος τρόπος, όταν φυσικά γίνεται σωστά, να τραβήξουμε την προσοχή του άλλου. Έτσι, αν παρατηρήσεις ότι κάποια σε κοιτά συχνά και επίπονα, είναι σχετικά ασφαλές να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι της αρέσεις - ακόμα κι όταν στρέφει αλλού το βλέμμα της, την στιγμή που καταλαβαίνει ότι την είδες. Κάποιες γυναίκες είναι ντροπαλές. Αν, τώρα, διατηρήσει την οπτική επαφή τότε, όπως υποστηρίζει ο Navarro, είναι σίγουρο πως κάτι υπάρχει μεταξύ σας.

Preening

Τα μεγάλα μυστικά της γλώσσας του σώματος

Ένας όρος που μεταφράζεται μόνο περιφραστικά. Επί της ουσίας πρόκειται για τις κινήσεις που κάνουν τα πτηνά για να γίνουν πιο ελκυστικά στο πιθανό ταίρι τους. Οι άνθρωποι αντίστοιχα δε διαφέρουμε πολύ. Έτσι όταν μία γυναίκα φροντίζει να ανανεώνει το make up της, να διορθώνει το σουτιέν της ή να φτιάχνει συνεχώς τα μαλλιά της όταν βρίσκεσαι κοντά της είναι πολύ πιθανόν να νιώθει έλξη προς το πρόσωπό σου. Ακόμα κι αν η ίδια δεν το έχει συνειδητοποιήσει πλήρως. Ο Navarro, μάλιστα, λέει ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν είναι ξένη για το αντρικό φύλο. Διορθώνουμε τη στάση μας, σφίγγουμε τους κοιλιακούς, φτιάχνουμε τον γιακά ή τα μαλλιά μας όταν είμαστε απέναντι σε κάποια που μας ενδιαφέρει.

Η αδύναμη πλευρά

"Ο τρόπος που κρατά μία γυναίκα το τσιγάρο της αποτελεί και σημάδι των προθέσεών της" τονίζει ο Navarro. Αν αποκαλύπτει το εσωτερικό των καρπών της, ακόμη και ασυναίσθητα, τότε βρίσκεσαι σε καλό δρόμο. Το ίδιο ισχύει και για τον τρόπο που κρατά το ποτήρι του κρασιού.

Αν για παράδειγμα πιάσεις κουβέντα σε μία κοπέλα σε ένα μπαρ, θα παρατηρήσεις ότι στην αρχή βλέπεις μόνο το πάνω μέρος των χεριών της - τόσο όταν καπνίζει όσο κι όταν πίνει μία γουλιά από το ποτό της. Σε περίπτωση που αρχίσεις να κερδίζεις πόντους όσο μιλάτε, θα δεις πως θα αρχίσει να γυρίζει τους καρπούς της προς το μέρους σου, αποκαλύπτοντας την εσωτερική, "αδύναμη" πλευρά της. Γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τον Navarro είναι κάτι που γίνεται όταν μία γυναίκα νιώσει σιγουριά και, κυρίως, άνεση.

Κάθε μία από αυτές τις συμπεριφορές είναι ένα καλό σημάδι. Φυσικά δεν σημαίνει ότι μία τέτοια μεμονωμένη συμπεριφορά σου δίνει το πράσινο φως για ν κάνεις την επόμενη κίνηση. Αν, όμως, αυτές συμβαίνουν συνδυαστικά, συχνά και κατ' επανάληψη τότε υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες ότι εκείνη ενδιαφέρεται για σένα.


Φωτογραφία © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος