Μερικές συμβουλές για να κάνεις νέες παρέες αν μόλις μετακόμισες

Μην αγχώνεσαι, λύσεις υπάρχουν.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 27 Φεβρουαρίου 2024

Μία μετακόμιση σηματοδοτεί μία νέα αρχή. Οι αλλαγές αυτές, που συχνά μοιάζουν αναπόφευκτες, μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή σου και αυτό είναι λογικό. Mάλιστα, μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος αλλάζοντας χώρα, πόλη και γειτονιά, είναι δίχως αμφιβολία το να κάνει νέες παρέες. 

Στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στο γραφείο και στα μπαρ γίνονται εύκολα παρέες και φιλίες. Σε μία νέα όμως γειτονιά, πώς κάνεις νέες παρέες; Εύκολα, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές.

Για αρχή, πρέπει να βγεις από αυτό που λέμε comfort zone. Εννοείται ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα έρθεις σε αμηχανία αλλά και τι έγινε; Κοινωνικοποιήσου, βγες από τη ζώνη ασφάλειάς σου, μίλα και γνώρισε κόσμο. Μη μένεις στο "κλουβί" σου γιατί για να κάνεις παρέες, πρέπει πρώτα να έχεις βγει από αυτό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απελευθερωθείς από τα όριά σου και να εξερευνήσεις πράγματα, ανθρώπους, καταστάσεις. Αφέσου στην περιέργειά σου και στους άγνωστους δρόμους και απομακρύνσου λίγο από τη ρουτίνα και το πρόγραμμά σου. Με λίγα λόγια, μπες στη διαδικασία του να ανακαλύψεις νέα πράγματα. 

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να κάνεις νέες παρέες σε ένα καινούργιο μέρος, είναι φυσικά οι δραστηριότητες. Ξεκίνα να κάνεις εκείνα που αγαπάς και σε ενδιαφέρουν και είναι σίγουρο πως θα συναντήσεις και θα γνωρίσεις πολλούς ανθρώπους με τους οποίους μάλιστα, θα έχεις εξαρχής κάτι κοινό. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις κάποια δραστηριότητα αν δε θέλεις. Αντί για αυτό όμως, μπορείς να αρχίσεις να συχνάζεις, να κάνεις βόλτα και να ψωνίζεις από τα μαγαζιά της γειτονιάς σου με σκοπό να γνωρίσεις όλους όσους μένουν κοντά σου. 

Και βέβαια, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε σε αυτή τη λίστα τις διασυνδέσεις μέσω των social media. Ε ναι, στο 2023 ζούμε. Είναι πολύ πιθανό δηλαδή πριν μετακομίσεις να έχεις ήδη φροντίσει να κάνεις φίλους μέσω ίντερνετ. Τέλος, αν θέλεις να διευρύνεις τον κύκλο σου, η οργάνωση κάποιου πάρτι μοιάζει η ιδανική λύση. Είτε πρόκειται για πάρτι σε κάποιο μαγαζί είτε στο σπίτι σου, είναι σίγουρο πως με ένα πάρτι θα γνωρίσεις πολλούς ανθρώπους. Ο ένας θα καλέσει τον άλλον και κάπως έτσι οι γνωριμίες σου θα διευρυνθούν πριν καν το καταλάβεις. 

Πάντως μην αγχώνεσαι. Όλοι έχουμε ζήσει κάτι παρόμοιο και στην πραγματικότητα, η λύση έρχεται καμία φορά από μόνη της. Αρκεί φυσικά να το θες. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα