Ξεπερνώντας έναν δύσκολο χωρισμό χωρίς πολλά βάσανα

7 απλά βήματα που αν τα ακολουθήσεις, θα σε βοηθήσουν να πας παρακάτω.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 25 Ιανουαρίου 2024

Οι χωρισμοί δεν είναι εύκολοι, μάλλον για κανέναν. Είτε χωρίζεις είτε σε χωρίζουν, η αλλαγή αυτή που επέρχεται αλλάζει αρκετά τις ισορροπίες προκαλώντας κάποια βάσανα. Όχι πάντα βέβαια, αλλά συνήθως ναι. 

Οι λόγοι για τους οποίους ένα ζευγάρι θα επιλέξει να "τραβήξει" χωριστούς δρόμους είναι πολλοί. Ωστόσο, οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να ξεπεράσεις έναν χωρισμό φαίνεται πως είναι πολύ συγκεκριμένοι. Για την ακρίβεια, είναι συγκεκριμένα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσεις αν θες να βγεις αλώβητος. 

Πιο αναλυτικά, σήμερα θα σε βοηθήσουμε να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, ή τουλάχιστον να μάθεις πώς ξεπερνιέται ένας χωρισμός, χωρίς πολλά βάσανα δίνοντάς σου 7 πολύτιμα tips. Είσαι έτοιμος να γιατρέψεις την πληγωμένη σου καρδιά;

1. Αποδέξου ό,τι συνέβη 

Σκέψου και κατανόησε όλα όσα έγιναν και οδήγησαν σε χωρισμό. Αν δεν αποδεχτείς το γεγονός αυτό, τότε δε θα μπορέσεις να πας παρακάτω και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι το να μείνεις στάσιμος. 

2. Δώσε χρόνο 

Τα συναισθήματά σου δε θα εξαφανιστούν από τη μια μέρα στην άλλη. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και κάνε υπομονή. Μη νιώθεις άσχημα αν δεν έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα από τη στιγμή που χώρισες. Είναι απλώς ένα στάδιο που πρέπει να περάσεις. Θα περάσει και αυτό, όπως όλα τα άλλα. 

3. Κόψε κάθε επαφή με την πρώην σχέση σου 

Από τη στιγμή που χώρισες καλό θα ήταν να κόψεις κάθε επαφή, έστω για αρχή. Το να μιλάς σε καθημερινή βάση με τον άνθρωπο από τον οποίο χώρισες δε θα σε βοηθήσει κάπου, αντιθέτως, ίσως και να επηρεάσει τα επόμενα βήματά σου. 

4. Μείνε μόνος 

Μη βιαστείς να μπεις στην επόμενη σχέση. Πέρνα χρόνο μόνος σου και με τους φίλους σου και απόλαυσε τις στιγμές της μοναξιάς σου. Δε λέμε να μονάσεις, αλλά σίγουρα δε θα πάθεις τίποτα αν δεν πας κατευθείαν στην επόμενη. 

5. Δώσε προτεραιότητα σε άλλα πράγματα 

Ασχολήσου με άλλα πράγματα και φυσικά, με τον εαυτό σου. Εκμεταλλεύσου τον χρόνο που έχεις για να κάνεις όλα όσα απολαμβάνεις και δες επιτέλους εκείνη την ταινία που δεν ήθελε ποτέ να δείτε μαζί...

6. Δες τι είναι αυτό που θες 

Κάτσε και σκέψου τι είναι αυτό που θες και αυτό που θα σε κάνει χαρούμενο. Γιατί πήγε στραβά η τελευταία σχέση, ποιος φταίει και γιατί; Θες να ξανακάνεις σχέση; Και αν ναι, μήπως αυτήν τη φορά θα έπρεπε να κάνεις κάτι διαφορετικά; Η αυτοκριτική είναι φίλη σου.

7. Εστίασε στο μέλλον σου 

Ο χωρισμός, όσο πρόσφατος και αν είναι, ανήκει στο παρελθόν. Μία σχέση τέλειωσε και αυτό σημαίνει, πως μάλλον κάποια άλλη θα έρθει. Ο κόσμος δεν τελειώνει σε έναν άνθρωπο και πολύ συχνά, οι χωρισμοί είναι για καλό.

Και θα μου πεις τώρα εσύ, -και δίκιο θα έχεις- πως στη θεωρία όλοι καλά τα λέμε, στην πράξη όμως...

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα