Γιατί πρέπει να κάνεις περισσότερο σεξ, σύμφωνα με την επιστήμη

Είναι πολλά τα οφέλη, Άρη.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 13 Φεβρουαρίου 2024

Η επιστήμη λέει ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερο σεξ και, ποιοι είμαστε εμείς για να φέρουμε αντιρρήσεις; Σε έναν κόσμο στον οποίο το καθημερινό άγχος και οι εντάσεις μπορούν να μας καταβάλλουν, είναι ζωτικής σημασίας να εξερευνήσουμε όλους τους πιθανούς τρόπους για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας.

Ένας από αυτούς τους τρόπους, που υποστηρίζεται από την επιστήμη και συχνά υποτιμάται, είναι η διατήρηση μιας ενεργής και ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής. Πέρα από την απλή σωματική ευχαρίστηση, πολυάριθμες μελέτες έχουν αποκαλύψει μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική υγεία που προκύπτουν φυσικά από το σεξ.

Αν λοιπόν θέλεις να μάθεις 5 επιστημονικά τεκμηριωμένα οφέλη του σεξ, τότε συνέχισε να διαβάζεις γιατί τα έχουμε συγκεντρωμένα όλα, μόνο για εσένα. 

1. Σου φτιάχνει τη διάθεση

Αυτό το ήξερες, έτσι δεν είναι; Το σεξ πυροδοτεί την απελευθέρωση ενδορφινών, οι οποίες συνδέονται με συναισθήματα ενθουσιασμού, ικανοποίησης και ευεξίας. Επιπλέον, μπορεί να συμβάλει θετικά στη συναισθηματική ευεξία προσφέροντας στιγμές ευτυχίας και χαλάρωσης ενώ διευκολύνει τον ύπνο.

2. Μειώνει το στρες

Αν και το στρες μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική επιθυμία, η διατήρηση μιας ενεργής σεξουαλικής ζωής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης, της ορμόνης δηλαδή του στρες. 

3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας τον οργανισμό να αμυνθεί απέναντι σε ιούς και βακτήρια. Έχει μάλιστα υπονοηθεί ότι η σεξουαλική επαφή μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην προστασία από μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου και της COVID-19. 

4. Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία και ανακουφίζει από τον πόνο

Το σεξ μπορεί να προάγει την καρδιαγγειακή υγεία αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια του σεξ, η οποία έχει θετική επίδραση στο κυκλοφορικό σύστημα. Επιπλέον, μπορεί να μας ανακουφίσει από τον πόνο σε καταστάσεις που προκαλούν σωματική δυσφορία, ιδίως στις γυναίκες. Η διατήρηση μιας ενεργής σεξουαλικής ζωής, ακόμη και σε μεγάλη ηλικία, έχει συσχετιστεί με μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.

5. Ενισχύει τη σχέση και τη συναισθηματική σύνδεση

Το σεξ δεν ενισχύει μόνο τον σωματικό δεσμό μεταξύ των ζευγαριών αλλά προάγει και μια βαθύτερη συναισθηματική σύνδεση. Η απελευθέρωση της ωκυτοκίνης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής συμβάλλει στην ενίσχυση της σχέσης και βοηθά στη ρύθμιση των συναισθηματικών αντιδράσεων. Και φυσικά, δε μιλάμε μόνο για τον οργασμό.

Συνοψίζουμε: Κάντε σεξ, κάνει καλό. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα