Εdging, η τεχνική που αλλάζει τα δεδομένα στο σεξ

Ζούμε σε fast forward εποχές. Μήπως ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα φρένο;

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 17 Φεβρουαρίου 2020

Τα πάντα γύρω μας συμβαίνουν στο fast forward. Ζούμε σε εποχές που οι λιγότερες δυνατές κινήσεις είναι το απόλυτο must. Παίρνουμε delivery αντί να μαγειρεύουμε (και όταν το κάνουμε η χύτρα ταχύτητας είναι ο καλύτερός μας σύμμαχος), στέλνουμε text messages αντί για μακροσκελή emails, κάνουμε γυμναστική φορώντας bluetooth για να προλάβουμε τις υποχρεώσεις, δεν πατάμε καν το κουμπί για να δούμε το επόμενο επεισόδιο του Netflix. Ναι, είναι η λογικό η κουλτούρα της διαστημικής ταχύτητας να περάσει μοιραία και στα κρεβάτια μας.

Τι συμβαίνει στα περισσότερα κρεβάτια του 21ου αιώνα; Τρομερό άγχος για να ολοκληρωθεί η πράξη όσο πιο γρήγορα γίνεται, λιγότερος χρόνος για πραγματική απόλαυση του sex. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα φρένο σε όλο αυτό; Πέρα από οτιδήποτε άλλο, οι αγχωτικοί ρυθμοί αποτελούν μία βασική αιτία τα προβλήματα πρόωρης εκσπερμάτισης που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι άντρες σήμερα.

Εdging, η τεχνική που αλλάζει τα δεδομένα στο σεξ

Κάπου εδώ είναι που στην εξίσωση της σεξουαλικής ζωής μπαίνει η μέθοδος του edging. Ο όρος που δεν έχει ακριβή ελληνική μετάφραση αναφέρεται στην τεχνική του να σταματάει κανείς όταν ακριβώς βρίσκεται μισό βήμα πριν την κορύφωση. Να φτάνει στο χείλος, δηλαδή, αλλά να μην παρασύρεται από τη στιγμή.

Το edging, φυσικά, έχει να κάνει και τόσο με τους άντρες όσο και με τις γυναίκες. Είναι μία διαδικασία στην οποία το ζευγάρι οφείλει να συμμετέχει από κοινού και μία τεχνική που χρειάζεται αρκετή προπόνηση μέχρι να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.  "Μπορεί ο όρος να μονοπωλεί τα Media τώρα τελευταία, όμως η συγκεκριμένη πρακτική χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε συμβουλευτικές για τη σεξουαλική ζωή" αναφέρει η Maria Ramos, ιδρύτρια της ισπανικής κολλεκτίβας σεξολόγων και ψυχολόγων PsicoaSexoría.   


Το edging εντείνει την απόλαυση του οργασμού καθώς οι υψηλές απαιτήσεις από το σώμα και η σεξουαλική ένταση που συσσωρεύεται οδηγεί (συνήθως) σε εκρήξεις.


"Ο στόχος του edging είναι να αποκτήσουμε μεγαλύτερο έλεγχο του σώματός μας, κάτι που μπορεί να μας φανεί χρήσιμο ανεξάρτητα από το σεξ" συνεχίζει η Ramos, τονίζοντας ότι το βασικό ζήτημα είναι "να έχουμε μεγαλύτερη αντίληψη σχετικά με τις αισθήσεις που βιώνουμε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης". Καθώς, όμως, η πρακτική κάνει όλο και περισσότερο τον γύρο του ίντερνετ, κυκλοφορεί η φήμη ότι αποτελεί τον σίγουρο δρόμο προς πολύ πιο έντονους οργασμούς. Είναι άραγε αλήθεια; "Η απόλαυση είναι αρκετά αντικειμενικό πράγμα. Σίγουρα πάντως το edging εντείνει την απόλαυση του οργασμού καθώς οι υψηλές απαιτήσεις από το σώμα και η σεξουαλική ένταση που συσσωρεύεται οδηγεί (συνήθως) σε εκρήξεις" απαντά η σεξολόγος.

Μπορεί, τελικά, η συγκεκριμένη τακτική να μας λύσει όλα τα προβλήματα; Ευτυχώς ή δυστυχώς, ποτέ δεν υπάρχει μία λύση για όλα. Σίγουρα πάντως μπορεί να μας βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού στην εποχή της βιασύνης, έχουμε ξεχάσει την απόλαυση της αναμονής. Θα χρειαστεί όμως να δείξουμε επιμονή και υπομονή, ώστε στο τέλος να ανταμειφτούμε.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Σχέσεις & Sex

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το μέγεθος (των προφυλακτικών) μετράει

Διεθνής Ημέρα Προφυλακτικού σήμερα και μία έρευνα ρίχνει φως σε κάτι που κανείς δε θέλει να παραδεχτεί.

Η διάρκεια στο σεξ είναι υπερεκτιμημένη

Η ερωτική πράξη δεν είναι αγώνας δρόμου, ούτε όμως και μαραθώνιος.