Επίσκεψη στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα από τον καναπέ

Ένα virtual tour για θαρραλέους.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 30 Οκτωβρίου 2020

Το κάστρο Μπραν, κοντά στο ομώνυμο χωριό, στην Κομητεία Μπρασόβ της κεντρικής Ρουμανίας, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της χώρας και όλοι γνωρίζουν γιατί. Συχνά αναφέρεται ως το Κάστρο του Κόμη Δράκουλα, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που να επιβεβαιώνει πως είναι αυτό που αναφέρει ο Bram Stoker στην περίφημη νουβέλα του, Dracula.

Σε κάθε περίπτωση, το επιβλητικό κτίσμα στα όρια Τρανσυλβανίας και Βλαχίας, που λειτουργεί πια ως μουσείο, προκαλεί από μόνο του δέος ή και τρόμο αν προτιμάς. Δεδομένου πως μία real life επίσκεψη σε αυτό είναι πλέον δύσκολη για ευνόητους λόγους, μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο από τον καναπέ  σου (και την ασφάλειά του, από κάθε σκοπιά). Αρκεί να εξασφαλίσεις ένα από τα δωρεάν virtual tickets για μία εικονική ξενάγηση το απόγευμα της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου. 

Το εν λόγω διαδικτυακό tour είναι μέρος μίας ευρύτερης πρωτοβουλίας του Tiqets, που διοργανώνει το (ιντερνετικό) Festival of Fright, μία ακριβώς ημέρα πριν το Halloween. Λίγο νωρίτερα από την "επίσκεψη" στο Κάστρο του Κόμη Δράκουλα, υπάρχουν δύο ακόμη tours: Ένα στο Madame Tussauds του Βερολίνου και ένα live show από το Warwick Castle, στην Αγγλία.

Σε περίπτωση που ψήθηκες, μπορείς να προμηθευτείς το (δωρεάν) εισιτήριό σου εδώ.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το ξενοδοχείο της Atari είναι βγαλμένο από το gaming των 80s

Η Atari επεκτείνει στον κλάδο της φιλοξενίας και το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι.

Τα ελληνικά ξενοδοχεία που ξεχώρισαν στα World Travel Awards 2020

Κάποια από τα κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης για το έτος που διανύουμε βρίσκονται στη χώρα μας.