Το House of Gucci σαν ένα υπέροχο ταξίδι στην Ιταλία

Οι ειδυλλιακές τοποθεσίες που γυρίστηκε το -για κάποιους- φιλμ της χρονιάς.

Το House of Gucci είναι το φιλμ για το οποίο μιλάει όλος ο πλανήτης -για την ακρίβεια όλοι όσοι ασχολούνται με τα του σινεμά και τα της μοδός- απ' όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματά του, που έγιναν εξ ολοκλήρου στην Ιταλία. Το φιλμ, που φέρει τη σκηνοθετική σφραγίδα του Ridley Scott, παρακολουθεί τα γεγονότα που οδήγησαν το 1995 την Patrizia Reggiani (Lady Gaga) να αναθέσει σε κάποιον με καλό σημάδι τη δολοφονία του συζύγου της Maurizio Gucci (Adam Driver), που ήταν ο επί κεφαλής του οίκου Gucci. Στο cast συμμετέχουν επίσης ο Jared Leto, ο Jeremy Irons, η Salma Hayek και ο Al Pacino.

Με την πρεμιέρα να έχει πραγματοποιηθεί και στις ελληνικές αίθουσες από τις 25 Νοεμβρίου, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα ταξίδι στη γείτονα χώρα μέσα από στοπ καρέ και φωτογραφίες από τα γυρίσματα.

Τα χιονισμένα όρη της Gressoney-La-Trinité

Το House of Gucci σαν ένα υπέροχο ταξίδι στην Ιταλία

Τα γυρίσματα του House of Gucci ξεκίνησαν στην ορεινή και χιονισμένη (αυτά τα δύο συνήθως πάνε πακέτο) Gressoney-La-Trinité, μία ιταλική κοινότητα με μόλις 326 μόνιμους κατοίκους που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της κοιλάδας της Αόστα, πλησίον των ελβετικών συνόρων. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τη φιλμική αφήγηση, η Patrizia Reggiani και ο Maurizio Gucci ευρίσκοντο στο Σεν Μόριτζ της Ελβετίας, όπου διατηρούσαν εξοχικές οικίες. Ανάμεσα στα τοπόσημα που μπορείς να αναγνωρίσεις είναι η Villa Pecoz και ο δρόμος προς το Staffal που 'μεταμορφώθηκε' σε ιταλοελβετικά σύνορα.

Το Μιλάνο της μόδας, των γευστικών απολαύσεων και της δολοφονίας

BACKSTAGE SCENE FROM "HOUSE OF GUCCI" FILMGetty Images

Μετά την κοιλάδα της Αόστα, το cast μεταφέρθηκε στο Μιλάνο όπου ήταν ο τόπος μόνιμης διανομής του ζευγαρακίου της Αγίας Παρασκευής, συγγνώμη, της Patrizia Reggiani και του Maurizio Gucci. Μάλιστα, στο σπίτι τους σε αυτή την πόλη έγινε και η δολοφονία.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων οι δρόμοι έκλεισαν. Συνηθισμένοι οι Ιταλοί στα lockdown, μάλλον δεν θα τους πείραξε. Αξίζει, πάντως, να σταθούμε σε κάποια μέρη του Μιλάνου που καταγράφηκαν στο σελιλόιντ, με πρώτο απ' όλα την πολυτελή εμπορική περιοχή Quadrilatero della Moda.

Μία ενδιαφέρουσα φωτογραφία από τα γυρίσματα δείχνει τη Lady Gaga να ταΐζει στο στόμα τον Adam Driver κάτι που μοιάζει με panzerotto, κατά τη διάρκεια ενός γκουρμεδιάρικου διαλείμματος. Επί τη ευκαιρία, αν βρεθείς στο Μιλάνο, μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το Salumaio di Montenapoleone, που αποτελεί κομμάτι της γαστρονομικής, οινικής και λοιπής πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης. 

> Διάβασε ακόμα: To House of Gucci και η έντονη ερωτική χημεία των πρωταγωνιστών

Η λίμνη του Κόμο και των στεναγμών

BACKSTAGE SCENE FROM 'HOUSE OF GUCCI' FILMGetty Images

Σειρά είχε η λίμνη του Κόμο και η εξωφρενική Villa Balbiano di Ossiuccio, για την οποία μπορείς να διαβάσεις περισσότερα μ' ένα απλό κλικ εδώ. Στην ίδια περιοχή φαίνεται να γυρίστηκαν και σκηνές από ένα πάρτυ που βλέπουμε στην ταινία.

FILM STIL FROM "HOUSE OF GUCCI"

Στα πέριξ της βλέπουμε τον Jeremy Irons να υποδύεται τον πατέρα του Maurizio Gucci, τον Al Pacino τον θείο του και τον Jared Leto τον ξάδερφό του (απαρτία το σόι).

Όλα τα μέλη του cast, εκτός από τη Lady Gaga, κατά τη διάρκεια των εκεί γυρισμάτων διέμειναν στη Villa d'Este, μία πρώην καρδιναλιακή κατοικία του 16ου αιώνα που έχει μετατραπεί σε πανέμορφο, πολυτελές ξενοδοχείο. Η διαξαλαξιακή super star, προτίμησε την ησυχία της Villa Cima, που χτίστηκε από τη βασίλισσα της Αγγλίας Καρολίνα του Μπράουνσβαϊγκ.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη

FILM STILL FROM 'HOUSE OF GUCCI'

Όσο βρισκόταν στη Ρώμη, πάλι, η Lady Gaga διέμεινε στο Hotel Baglioni. Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν ανάμεσα στη via Condotti και την εκκλησία της Santa Maria, όπου ο Maurizio Gucci και η Patrizia Reggiani παντρεύτηκαν. Τι το 'θελαν; Κακό τέλος είχε αυτή η ένωση: Άμμος ήτανε προτού γυαλί να γίνει, γάμος ήταν που δεν ήτανε να γίνει...

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.