Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου, αναρωτηθήκαμε γιατί να φτιάξει κανείς τουαλέτα στην κορυφή ενός βουνού. Ή δίπλα σε έναν καταρράκτη. Πολύ περισσότερο, γιατί να φτιάξει τουαλέτα σε μία έρημο έκτασης 300.000 τετραγωνικών μιλίων όπου δεν υπάρχει ψυχή. Κάποιοι το έκαναν, πάντως, και κάποιοι άλλοι έκαναν αμέτρητα χιλιόμετρα σε κάθε ζώνη του πλανήτη προκειμένου να εντοπίσουν τα πιο απίθανα μέρη όπου μπορείς να βρεις ίια λεκάνη, λίγο χαρτί υγείας και την ησυχία που χρειάζεσαι για να ξαλαφρώσεις. Το Toilets: A Spotter's Guide είναι ένας εναλλακτικός ταξιδιωτικός οδηγός, για όσους δεν καταδέχονται (ή δεν αντέχουν) να κάνουν το ψιλό τους και το χοντρό τους έξω στο κρύο ή στον καύσωνα.

Getty Images

Όπως θα διαπιστώσεις, η δουλειά τους θα σου προσφέρει ανακούφιση όπου κι αν βρίσκεσαι. Ακόμα και στη μέση του πουθενά.

> Διάβασε ακόμα: Το μπάνιο του ενός εκατομμυρίου

Barafu Camp - Τανζανία

Κακά τα ψέματα, όταν πρέπει να πας... πρέπει να πας. Ακόμα και αν η αρχική σου προτεραιότητα είναι η ανάβαση σε ένα από τα ψηλότερα βουνά του πλανήτη. Στην Αφρική σέβονται το γεγονός ότι οι σφιγκτήρες κάποιων ανθρώπων δεν έχουν αντοχές και αποφάσισαν να τοποθετήσουν μια τουαλετίτσα στο Κιλιμάντζαρο. Για την ακρίβεια στο Barafu Camp, όπου μπορείς να 'ξαλαφρώσεις' 4.600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με θέα όλη την Ανατολική Αφρική.

> Διάβασε ακόμα: Ο Dwayne Johnson και η άβολη συνήθειά του στο γυμναστήριο

 

Atacama - Βολιβία

Θα μπορούσες κάλλιστα να διαμαρτυρηθείς ότι δεν υπάρχει ούτε μία τουαλέτα στην έρημο Atacama, την άγονη περιοχή που συνδέει την Βολιβία με τη Χιλή. Υπάρχει, όμως, αυτή εδώ η ταμπέλα που σε ενημερώνει για το προφανές: Οι πιθανότητες, άλλωστε, να σε πετύχει κάποιος να κάνεις την ανάγκη σου στην έρημο Atacama, είναι οι ίδιες με το να κερδίσεις το Τζόκερ την ίδα μέρα που η Sofia Vergara θα σου ζητήσει ραντεβού κι εσύ θα της αρνηθείς ευγενικά γιατί έχεις δώσει ραντεβού με τους κολλητούς στα Πηγάδια για να πανηγυρίσετε το πρωτάθλημα της Ξάνθης.

Η συνέχεια στο Gr.AskMen.com