Αν είναι να πάρεις τα βουνά, πήγαινε στο Μέτσοβο

Μία εμπειρία 5 αστέρων ανάμεσα σε χιονοδρομικά κέντρα, μοναδικές γεύσεις, εξορμήσεις στη φύση και ανόθευτη φιλοξενία.

Ανοίγεις το παράθυρο, κάνεις μερικά βήματα και στέκεσαι στην άκρη του μπαλκονιού. Βαθιά ανάσα και αμέσως μετά απολαμβάνεις το τοπίο και την αύρα που το συνοδεύει, σχεδόν με κάθε σου αίσθηση. Η χιονισμένη Πίνδος στο βάθος, ένα λευκό πέπλο ολόγυρα και οι καπνισμένες καμινάδες των σπιτιών, στο χωριό, που απλώνεται ακριβώς απέναντί σου. Το αλπικό τοπίο από το Grand Forest Metsovo όμως δεν παίζει μόνο του. Λίγο πριν και λίγο μετά, θα βιώσεις μία μοναδική εμπειρία φιλοξενίας, σε ένα spot που από μόνο του αποτελεί (σοβαρό) λόγο για να ανηφορίσεις περίπου 450 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας.

Το ξενοδοχείο

Τι να πρωτοπεί κανείς για το έξοχο resort που τα τελευταία χρόνια διακρίνεται στα World Travel Awards (έχει πολλάκις βραβευτεί ως το κορυφαίο Landmark Hotel της Ευρώπης και του πλανήτη);

Φωλιασμένο σε μία ιδιωτική πλαγιά και σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, προσφέρει ό,τι θα επιζητούσε ένας σύγχρονος ταξιδιώτης, συνδυαστικά με ένα ατόφιο αίσθημα φιλοξενίας, σε ένα υπέρκομψο 'αλπικό' περιβάλλον.

Αν είναι να πάρεις τα βουνά, πήγαινε στο ΜέτσοβοChristos Drazos Photography
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND FOREST METSOVO 6Christos Drazos Photography
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND FOREST METSOVO 4Christos Drazos Photography

Ταυτόχρονα, δε χάνει τη σύνδεσή του με την ευρύτερη περιοχή, διατηρώντας σε πολλές εκφάνσεις του στενές σχέσεις με την παράδοση και τη ντόπια κουλτούρα.

Το Grand Forest Metsovo βρίσκεται σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, περικυκλωμένο από ένα δάσος μαύρης πεύκης, υπηρετώντας την τοπική αρχιτεκτονική με ένα σύγχρονο twist. Τα 8 κλιμακωτά κτίριά του με τις πέτρινες στέγες και προσόψεις, τα ογκώδη ξύλινα δοκάρια και τις μεγάλες τζαμένιες επιφάνειες που χαρίζουν εξαίσια θέα, φιλοξενούν έξοχα διαμορφωμένες σουίτες, εστιατόρια και μπαρ (για τα οποία θα διαβάσεις παρακάτω), το πληρέστατο Fontus Spa, ένα εξοπλισμένο γυμναστήριο, αίθουσες εκδηλώσεων, παιδότοπο καθώς και μία εξωτερική πισίνα υπερχείλισης.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND FOREST METSOVO 5Christos Drazos Photography
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND FOREST METSOVO 3Christos Drazos Photography
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND FOREST METSOVO 4Christos Drazos Photography

Γενικότερα, πέρα από την ευρεία γκάμα παροχών -τα κουτάκια της οποία τικάρει και με το παραπάνω- το Grand Forest Metsovo σου βγάζει αβίαστα εκείνη την αίσθηση του χειμερινού σαλέ υπό το πρίσμα μίας ορεσίβιας πολυτέλειας, που είναι εμφανής σε κάθε του σημείο, συνδυαστικά με την απαραίτητη οικειότητα που χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις πλήρως. 

Η γεύση

Το κομμάτι της γεύσης έχει μπει εδώ και αρκετό καιρό σε πρώτο πλάνο, με το όλο project να είναι κάτι παραπάνω από νόστιμο. Βλέπεις, ο Γκίκας Ξενάκης είναι αυτός που δίνει τα φώτα του (σαν Consultant Chef) στην κουζίνα του 'Μέτσοβο 1350μ.', η οποία φροντίζει να παντρέψει την τοπική παράδοση και τις πρώτες ύλες της περιοχής, με μία πιο δημιουργική προσέγγιση, που κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, χωρίς όμως να μπερδεύει τον επισκέπτη. 

ΤΟ ΤΑΡΤΑΡ ΣΤΟ GRAND FOREST METSOVOΜπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude
Η ΚΡΟΚΕΤΑ ΠΙΣΠΙΛΙΤΑ ΣΤΟ GRAND FOREST METSOVOΜπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude
ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΤΟ GRAND FOREST METSOVOΜπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Ο executive chef Βασίλης Γιαννούλης αφομοιώνει πλήρως τις κατευθύνσεις του σεφ Ξενάκη, προσθέτοντας παράλληλα τη δική του οπτική, με έξυπνες προσθήκες όπως για παράδειγμα το καταπληκτικό adaptation της τοπικής πίτας πισπιλίτα (χορτένια καλαμποκόπιτα), σε μία πεντανόστιμη κροκέτα. 

Το προαναφερθέν εστιατόριο όμως δεν είναι το μόνο που παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς η -πραγματικά- ευχάριστη έκπληξη προέρχεται από το comfort μενού που σερβίρεται τόσο στο εξαιρετικά ζεστό The Lobby του Grand Forest Metsovo όσο και στο Pines.

Για παράδειγμα, το GF Hot Dog με λουκάνικο από αγριογούρουνο, spicy mayo, κόκκινο λάχανο και χειροποίητες πίκλες από κρεμμύδι είναι η πιο πειστική απόδειξη αυτού.

Τέλος, δεν μπορεί παρά να γίνει μία αναφορά στην έξοχα διαμορφωμένη κάβα αλλά και στην πολύ καλή δουλειά του ντόπιου bartender Τάσου Μάντου, στην κάρτα των cocktails.

ΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΑ, ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟΜπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Σε περίπτωση που αναζητάς κάτι νόστιμο εκτός ξενοδοχείου, όλοι οι δρόμοι -ok, δεν είναι και πολλοί- οδηγούν στην ταβέρνα Γαλαξίας, στο κέντρο του Μετσόβου. Τοπικές πίτες, κεφτέδες με πράσα και κυνήγι έχουν εδώ την τιμητική τους.

Οι εμπειρίες

ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ 4Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Ένα τεράστιο κομμάτι της πραγματικής ομορφιάς του Μετσόβου βρίσκεται στη φύση του, με το Grand Forest Metsovo να σου προσφέρει μία ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων ώστε να σε φέρει πιο κοντά της.

ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ 1Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Μία από τις κορυφαίες εμπειρίες είναι το κυνήγι άγριας ​​τρούφας στο δάσος, δίπλα από το ποτάμι. Έχοντας ως οδηγό την  Indiana Jones της Ηπείρου, Κατερίνα Νόλα, θα βιώσεις στο απόλυτο τη φάση, προτού η δραστηριότητα καταλήξει σε ένα αξέχαστο γεύμα στο forest cabin. Όπως ακριβώς θα έπρεπε δηλαδή.

ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ 2Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude
ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ 3Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Στο Μέτσοβο λοιπόν.

 


Info

Εγνατία Οδός - Κόμβος 7Α, Μέτσοβο
Τηλ. 26560 29001-4
www.grand-forest.gr


 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης