Το τροχήλατο ξενοδοχείο Tesla θα αλλάξει τη ζωή μας για πάντα

Το μέλλον του τουρισμού είναι εδώ.

Φαντάσου ένα μεγάλο, ντιζαϊνάτο ξενοδοχείο με την υπογραφή-εγγύηση της Tesla, που οι μεταλλικοί του τοίχοι θα είναι λείοι, τα δωμάτιά του λειτουργικά και άνετα, τα παράθυρά του μεγάλα και το οποίο δεν θα στέκει λυγερό πάνω στο έδαφος αλλά θα είναι στερεωμένο πάνω σε τεράστιους τροχούς, φτιαγμένους για να τα βγάζουν πέρα σε κάθε είδους έδαφος. Εντάξει; Το έκανες εικόνα; Τώρα τοποθέτησέ το όχι στη Γη αλλά στον Άρη.

Το αρειανό ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο που μόλις φαντάστηκες δεν αποτελεί, πάντως, εφεύρεση της εταιρείας του Elon Musk αλλά ένα project του στούντιο Loongt, το οποίο, προς το παρόν, είναι σκέτη επιστημονική φαντασία. Παραμένει, όμως, μια λαμπρή ιδέα.

Το τροχήλατο ξενοδοχείο Tesla θα αλλάξει τη ζωή μας για πάνταL O O N G T

Κι όχι μόνο αυτό. Σύμφωνα με αρκετά άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο θα μπορούσε να αποτελέσει, κάποια στιγμή στο μέλλον, πραγματικότητα στον Κόκκινο Πλανήτη, καθώς αποτελεί έναν ωραίο τρόπο για την εξερεύνησή του.

> Διάβασε ακόμα: Ο άνθρωπος που χάκαρε τα αυτοκίνητα της Tesla

Πότε θα γίνει πραγματικότητα

Οπότε, το ερώτημα είναι το εξής: Αν είναι πραγματοποιήσιμο το ξενοδοχείο της Tesla που φαντάστηκε το στούντο Loongt, πότε θα αρχίσει να κατασκευάζεται; Το να δοθεί μια σαφής απάντηση είναι δύσκολο.

Προς το παρόν, το μόνο σχετικό δεδομένο που έχουμε είναι το ότι αρκετά rover και άλλα οχήματα μεγάλων διαστάσεων έχουν ήδη σταλεί με επιτυχία στον Άρη. Ένα τουριστικό ταξίδι, όμως, στην επιφάνειά του, όπως αυτό που θα εξυπηρετούσε το τροχήλατο ξενοδοχείο της Tesla, συνεπάγεται πολλές μεγαλύτερες δυσκολίες.

> Διάβασε ακόμα: Η τεκίλα της Tesla έχει τη δική της ιστορία και άρωμα ξηρών φρούτων

Για την οργάνωση αυτού του project, μεταξύ άλλων, πρέπει να αναπτυχθούν συστήματα ασφαλείας, να γίνει κράτηση θέσεων από τους ενδιαφερόμενους και επιλογή των συμμετεχόντων. Παρόλα αυτά, έχουμε ευχάριστα νέα: Ο τουρισμός του διαστήματος αποτελεί ήδη work-in-progress με εξαιρετικές προοπτικές.

Γι' αυτόν τον λόγο, σε μερικά χρόνια, μπορεί να βρεθούμε, εγώ κι εσύ, εσύ κι εγώ, σε ένα αχανές τροχήλατο ξενοδοχείο, που θα εξερευνά τον Άρη και θα κινείται ανεξάρτητα, με ηλεκτρικούς κινητήρες που θα αντλούν ενέργεια από τον ήλιο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κανιβαλισμός και Timothée Chalamet στο trailer του Bones and All

Εν αναμονή της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Luca Guadagnino στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας, παίρνουμε μια πρώτη "γεύση" με το trailer που κυκλοφόρησε.

Η πρώτη φωτογραφία του Johnny Depp ως βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΕ'

Ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος του ηθοποιού μετά από τρία χρόνια.

Νέο beef Elon Musk και 'Mr Ford' Jim Farley

Yπάρχει κάτι καλύτερο από μια κόντρα μεταξύ δύο εκ των πιο σημαντικών ανθρώπων της παγκόσμιας αυτοκίνησης;

Γραφει TopGear

Στα ελληνικά μουσεία για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις

Η τελευταία συνέντευξη του Robin Williams

Πάλευε ήδη με μια άγνωστη τότε ασθένεια και τίποτα δεν θύμιζε τον παλιό εαυτό του.

Αυτή η Ferrari F40 Competizione αναζητά ιδιοκτήτη

Το μοντέλο ορόσημο στην ιστορία της Ferrari, σε μία εκδοχή με μεγαλύτερη από τη διπλάσια ισχύ της βασικής έκδοσης, βγαίνει στο σφυρί.

Γραφει TopGear