Ο φωτογράφος που φέρνει το Χόλιγουντ στο Instagram

Το όνομά του είναι Steve Peterson και η δουλειά του είναι να βρίσκει τα film locations των ταινιών.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Ιουλίου 2020

Στο Instagram υπάρχει ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλους και ένας λογαριασμός που έχει το ασυνήθιστο αλλά κατατοπιστικότατο όνομα Hollywood in Real Life. Πίσω από αυτόν βρίσκεται ο φωτογράφος Steve Peterson, που τυγχάνει να είναι και fan του θεάματος της μικρής αλλά και της μεγάλης οθόνης. Τόσο που έχει φωτογραφίσει τοποθεσίες στις οποίες γυρίστηκαν πολύ χαρακτηριστικές σκηνές χιλιάδες φορές. 

Οι φωτογραφίες του δεν είναι απλές λήψεις αλλά αντιπαραθέσεις: Κάθε post του αποτελείται από δύο εικόνες, μία από το σκηνικό της ταινίας και μία από το κανονικό τοπίο. Το αξιοσημείωτο είναι πως τόσο το εκάστοτε μέρος όσο και η προοπτική είναι ίδια με εκείνα της ταινίας ή της σειράς που τον ενέπνευσε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hollywood in Real Life (@hollywood_irl) on

"Τα τελευταία χρόνια επισκέφθηκα πολλά filming locations και συγκέντρωσα πολλές εικόνες. Αποφάσισα πως πρέπει να τα τοποθετήσω όλα μαζί σε ένα μέρος" αναφέρει στο description του λογαριασμού του ο Peterson

Ανάμεσα στις τοποθεσίες που έχει απαθανατίσει βρίσκει κανείς τα πάντα. Μέρη από το Stranger Things και το Lost up, το Forrest Gump και το Back to the Future, τις ταινίες της Marvel, μέχρι και από τον cult μύθο The Room του Tommy Wiseau.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hollywood in Real Life (@hollywood_irl) on

Άλλη μία πτυχή του έργου του Peterson είναι η επιμονή. Ξεκίνησε το 2001 και συνεχίζει απτόητος μέχρι σήμερα, με τις φωτογραφίες να φιλοξενούνται αρκετά συχνά σε τηλεοπτικές και ιντερνετικές εκπομπές και να γίνονται viral.

Όσον αφορά το επόμενό του εγχείρημα, αυτό θα είναι στη Νέα Ζηλανδία, όπου θα φωτογραφίσει σημεία όπου γυρίστηκε ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών και το Χόμπιτ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hollywood in Real Life (@hollywood_irl) on

Όλα τα υπόλοιπα μπορείς να τα δεις στο Instagram account του.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το εναλλακτικό καλοκαίρι της Ίμπιζα

Το νησί του πάρτι θα είναι πιο ήσυχο από ποτέ. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό.

Η καλύτερη συμβουλή για φέτος το καλοκαίρι

Ναι, καλά κατάλαβες έχει να κάνει με τις διακοπές.