Όπως ακριβώς είχε συμβεί όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το Sealander, έτσι και τώρα, οι πραγματικοί φίλοι της περιπέτειας και του ταξιδιού θα ενθουσιαστούν. Και αιτία είναι το νέο camper (κάτι ανάμεσα σε σκηνή και τροχόσπιτο) Futurelight που σχεδίασε η BMW με τη βοήθεια της North Face.

To Futurelight παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στην έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας και για πολλούς αποτελεί το μέλλον όσον αφορά τη διαμονή στη φύση και την αποτελεσματική προστασία από τα ακραία στοιχεία της και πιο συγκεκριμένα από τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες. 

Το όχημα βασίστηκε πάνω σε ένα πρωτότυπο σχέδιο της BMW από το 2008, το BMW Gina, ένα αυτοκίνητο στο οποίο αντί για πλαστικό και μέταλλο είχε χρησιμοποιηθεί ένα εύκαμπτο κέλυφος από ύφασμα και διάφορες άλλες μεμβράνες. Αυτή τη φορά, το αποτέλεσμα δεν είναι κάποιο αυτοκίνητο αλλά ουσιαστικά ένα κινητό δωμάτιο με πιο προηγμένες μεμβράνες που επιτρέπουν μεταξύ άλλων απόλυτη μόνωση από το κρύο και ολική αδιαβροχοποίηση, με τα υλικά να παρέχουν τέλειες λειτουργίες εξαερισμού.

Σε αυτό έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία electrospinning, που μέσω της ηλεκτρικής ενέργειας επιτρέπει στις νανο-ίνες του εξωτερικού και εσωτερικού περιβλήματος να λειτουργήσουν αποτελεσματικά για όλες τις προαναφερόμενες διεργασίες. 

Στο εσωτερικό του υπάρχει χώρος για δύο κρεβάτια ή τρία καθίσματα, ενώ μπορεί εύκολα να μεταφερθεί ως trailer.

Λεπτομέρειες για τη διαθεσιμότητα και την τιμή του Futurelight δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές αλλά πολύ κάνουν λόγο για μια ιδέα που θα ενθουσιάσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους καθώς και για μία εξαιρετικά αποτελεσματική συνεργασία των δύο εταιρειών.