Τα ξενοδοχεία που αξίζει να επισκεφθείς ακόμη και μόνος

Προορισμοί για solo ταξιδιώτες, μακριά από τα συνηθισμένα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Ιανουαρίου 2020

Το solo traveling αποτελεί μία από τις πιο δυνατές ταξιδιωτικές τάσεις του 2020, κάτι που δεν προκαλεί καμία εντύπωση αν αναλογιστούμε τους πυρετώδεις και γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και τη μεγάλη ανάγκη των περισσότερων να δραπετεύσουν από αυτούς, έστω και για μερικές ημέρες. Ο καθένας άλλωστε έχει το δικαίωμα να βρει λίγο χρόνο αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό του. 

Αν νιώθεις κι εσύ πως το έχεις ανάγκη, ρίξε μία ματιά στα παρακάτω ξενοδοχεία και πάρε ιδέες για το επόμενό σου ταξίδι.

Mas El Mir, Χιρόνα, Ισπανία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mas el Mir (@maselmir) on

Στους πρόποδες των Πυρηναίων, μία παλιά αγροικία του 1366 που βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον έχει μεταμορφωθεί σε ένα θαυμάσιο boutique hotel, μόλις 5 δωματίων. Σε αυτό, θα αφεθείς σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλάρωσης και διακριτικής κομψότητας, απολαμβάνοντας όλα εκείνα που χαρίζει η ισπανική ύπαιθρος. 

Fellah Hotel, Μαρακές, Μαρόκο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by We Are FELLAH (@fellah_hotel) on

Αυθεντικό, πολυτελές και ανεπιτήδευτα cool. Αυτή θα μπορούσε να είναι μία πολύ σύντομη περιγραφή για το Fellah, που ακολουθεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της χώρας αλλά παράλληλα προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις στον ταξιδιώτη.

Château Cordeillan-Bages, Ποϊγιάκ, Γαλλία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cordeillan-Bages (@cordeillanbages) on

Στην ευρύτερη περιοχή του Μπορντό και ανάμεσα σε ατέλειωτους αμπελώνες και μεσαιωνικά κάστρα, συναντάς το Château Cordeillan-Bages. Το παλιό μοναστήρι του 19ου αιώνα έχει μεταλλαχθεί σε ένα 4* ξενοδοχείο, με minimal δωμάτια και ένα εξαιρετικό γαστρονομικό εστιατόριο. Παράλληλα, το ξενοδοχείο μπορεί να αποτελέσει ακόμη και βάση του ταξιδιώτη για περιηγήσεις στα κοντινά γραφικά χωριά.

Six Senses Douro Valley, Λαμέγο, Πορτογαλία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Six Senses Douro Valley (@sixsensesdourovalley) on

Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ντούρο και εντός της ομώνυμης κοιλάδας, το Six Senses, στη βόρεια Πορτογαλία, υπόσχεται να ενεργοποιήσει όλες τις αισθήσεις του επισκέπτη και κάτι παραπάνω, όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομά του. Το spa και το farm-to-table εστιατόριό του είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά αλλά αδιαμφισβήτητο highlight είναι η εντυπωσιακή indoor πισίνα με τους γυάλινους τοίχους, που σου επιτρέπει να απολαύσεις το καταπράσινο περιβάλλον που περικυκλώνει το ξενοδοχείο. 

Maderas Village, παραλία Μαδέρας, Νικαράγουα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maderas Village (@maderasvillage) on

Τοποθετημένο εκεί όπου η ζούγκλα συναντά την ξανθιά άμμο της παραλίας και τα κρυστάλλινα νερά της ευρύτερης ακτογραμμής. Η φήμη του δημιουργήθηκε όταν άρχισαν να το προτιμούν οι πιο κυριλέ backpackers του πλανήτη. Αποτελεί το καταλληλότερο μέρος για να χαλαρώσει κάποιος μετά από μία έντονη ημέρα γεμάτη surfing ή άλλες δραστηριότητες. 

The Boatshed, νησί Ουαϊχέκε, Νέα Ζηλανδία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Boatshed Hotel - Waiheke (@theboatshedhotel) on

Το 5* ξενοδοχείο έχει σχεδιαστεί για να αποπνέει μία σπιτική θαλπωρή στους επισκέπτες του, προσφέροντάς τους όλες εκείνες τις παροχές που μπορεί να ζητούν. Δυνατά του σημεία η θέα από τις βεράντες των δωματίων αλλά και το γεμάτο βιβλία κεντρικό σαλόνι του. 

La Bobadilla, Γρανάδα, Ισπανία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by La Bobadilla, Royal Hideaway (@hotellabobadilla) on

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Γρανάδα, σε μία έκταση 350 εκταρίων γεμάτη ελιές, αμυγδαλιές και βελανιδιές, το La Bobadilla μοιάζει σαν την τέλεια απόδραση από την καθημερινότητα. Περικυκλωμένο από την οροσειρά Λόχα θυμίζει κλασικό μεσογειακό χωριό με λευκά σπιτάκια, διατεταγμένα γύρω από μία πισίνα που παραπέμπει σε λιμνοθάλασσα. 

Shangri-La, Τόκιο, Ιαπωνία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shangri-La Hotel, Tokyo (@shangrila_tokyo) on

Επιχρυσωμένα πάνελ και μεταξωτά κεντήματα, πολυτέλεια και παράδοση, σύγχρονες υπηρεσίες και καλοφτιαγμένο φαγητό είναι μόνο μερικά από εκείνα τα στοιχεία που κάνουν το Shangri-La να διαφέρει. Το solo spin στην περίπτωσή του είναι το γεγονός πως όλοι μιλούν αγγλικά αλλά και το γεγονός πως οργανώσει food tours για να γνωρίσεις με τον καλύτερο τρόπο τη γαστρονομική κουλτούρα της ιαπωνικής μεγαλούπολης. 

Punta Caliza, νησί Χόλμποξ, Μεξικό

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hotel Punta Caliza (@puntacaliza) on

Σε περίπτωση που δεν έχεις ακούσει ποτέ πριν στη ζωή σου για το Χόλμποξ, μάθε πως οι experts του ταξιδιού στην αμερικανική ήπειρο το αποκαλούν νέο Τουλούμ. Πολλοί μάλιστα επιμένουν πως είναι ακόμη καλύτερο. Κάτι για το οποίο σίγουρα βοηθούν μέρη όπως αυτό το μικρό boutique ξενοδοχείο με το υπέροχο αφαιρετικό design και την μοναδική αίσθηση ιδιωτικότητας που προσφέρει. 

L' Eremito, Ούμπρια, Ιταλία

Το όνομά του μεταφράζεται ως ερημίτης και μία παρεμφερή εμπειρία διαμονής υπόσχεται να προσφέρει σε όσους βρεθούν σε κάποιο από τα 14 συνολικά δωμάτιά του. Ο χώρος του είναι ένα παλιό κάστρο και όλα είναι διαμορφωμένα προς το γενικότερο σχεδιασμό αυτού. Μάλιστα δε διαθέτει τηλέφωνο, Wi-Fi ή τηλεόραση αλλά ο χρόνος σου εδώ γεμίζει με μαθήματα ιππασίας, γιόγκα και διαλογισμό, καθώς και αρκετές ακόμη δραστηριότητες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.