Το Σαν Φρανσίσκο και ο φόρος στο Instagram

Κι όμως η δήμαρχος είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τον πιο διάσημο δρόμο της πόλης από τους τουρίστες και τα αυτοκίνητα.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 02 Μαΐου 2019

Όσο περίεργο κι αν ακουστεί, ένας φόρος για τα social media βρίσκεται πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Σε λίγο καιρό, αν κάποιος θέλει να κάνει μία βόλτα στην Lombard Street, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο και μία από τις πιο ακανόνιστες διαδρομές του πλανήτη που έχει αποθανατιστεί ξανά και ξανά στο Instagram μπορεί να πρέπει να πληρώσει για αυτό. Η London Breed, η πρώτη Αφροαμερικανή δήμαρχος της πόλης, σκοπεύει να βάλει "διόδια". Ο λόγος; Για να προστατευτεί ένα εμβληματικό τοπόσημο της πόλης από τις επιθέσεις των αυτοκινήτων και -κυρίως- των τουριστών που συρρέουν κατά χιλιάδες για να το τραβήξουν φωτογραφίες.

Ο δρόμος εκτείνεται για πέντε χιλιόμετρα και κάποια στιγμή συναντά μία απότομη κατάβαση από κόκκινες πλάκες, μήκους 400 μέτρων, η οποία κατασκευάστηκε το 1922. Η λύση ενάντια στις χαρακτηριστικές κατηφόρες της πόλης, αν και αρχικά ήταν καθαρά πρακτική, με τα χρόνια απέκτησε χαρακτήρα αξιοθέατου. Έτσι, όπως όλα δείχνουν, κι επειδή η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο (το καλοκαίρι υπάρχουν μέχρι και έξι χιλιάδες άνθρωποι τη μέρα μαζί με τα αυτοκίνητά τους δημιουργώντας ένας απίστευτο μποτιλιάρισμα και τρομερή φασαρία), από εδώ και στο εξής θα χρειάζεται να πληρώσεις ηλεκτρονικά πέντε δολάρια σε περίπτωση που θέλεις να τη διασχίσεις.

Το Σαν Φρανσίσκο και ο φόρος στο Instagram

Το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως που διασχίζουν αυτήν την στενή λωρίδα γης είναι παράγοντας θορύβου και ρύπανσης, ενώ ο συνδυασμός τους με τουρίστες που βρίσκονται σε υστερία προσπαθώντας να βγάλουν όσες περισσότερες selfies μπορούν είναι πραγματικά εκρηκτικός. Μία άλλη λύση, λοιπόν, που εξετάζεται είναι να γίνονται ηλεκτρονικές κρατήσεις αξίας 10 δολαρίων μόνο όμως για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Σαν Φρανσίσκο Lombard Street 3

Σε κάθε περίπτωση πάντως η πολιτεία της Καλιφόρνιας θα πρέπει να εγκρίνει το μέτρο, γιατί μπορεί η διασημότητα του δρόμου να προκαλεί μεγάλα προβλήματα στους περίοικους, παραμένει όμως δημόσιος. Φυσικά ο φόρος για την Lombard Street, αν τελικά εγκριθεί, θα έχει να κάνει μόνο με αυτοκίνητα κι όχι με τους πεζούς. Ίσως η κίνηση μειωθεί, η τρέλα όμως με τις selfies στον πιο διάσημο δρόμο του Σαν Φρανσίσκο είναι σχεδόν απίθανο να κοπεί.

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα τέλειο τριήμερο στις Συρακούσες

Τι να δεις, πού να μείνεις και πώς να απολαύσεις στο απόλυτο μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Σικελίας.

Μία βόλτα στα διαμάντια της γαλλικής Ριβιέρας

Νίκαια, Κάννες, Μεντόν, Αντίμπ: Το ταξίδι στην Κυανή Ακτή δεν κοστίζει απαραίτητα μία περιουσία.