Ένα μαγικό νησί της Ιρλανδίας αναζητά νέους κατοίκους

Καταπράσινα τοπία, απόλυτη ηρεμία και οι πιο γρήγορες ταχύτητες ίντερνετ του κόσμου είναι τρεις καλοί λόγοι για να σκεφτείς τη μετακόμιση στο Άρανμορ.

Η θάλασσα είναι εκεί. Ο αέρας, επίσης. Η αύρα, η ατμόσφαιρα και το έντονο πράσινο στοιχείο το καθιστούν ως έναν προορισμό-όνειρο, για τον οποίο δεν έχουν ιδέα οι περισσότεροι. Το νησί Άρανμορ (Arranmore Island) βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά από το Ντόνεγκαλ και τις βορειοδυτικές ακτές της Ιρλανδίας. Παρά το εντυπωσιακό του τοπίο και όλα όσα μπορεί να προσφέρει, αντιμετωπίζει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα: Δεν έχει κατοίκους. Ο αριθμός του πληθυσμού του αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 469 άτομα.

Η τοπική κοινότητα αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και να βρει τρόπους να προσελκύσει ανθρώπους που θα ήθελα να κατοικήσουν εκεί. Προβάλλοντας τις υψηλές ταχύτητες ίντερνετ που υπάρχουν στο νησί αλλά και όλα τα πλεονεκτήματα του να ζει κάποιος σε ένα τέτοιο μέρος, απηύθυνε κάλεσμα μέσω ενός open letter στο Facebook σε Αμερικανούς και Αυστραλούς - χωρίς αυτό να αποκλείει οποιονδήποτε, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, είτε μιλά αγγλικά ή ιρλανδικά, είτε όχι. Η πρωτότυπη καμπάνια έγινε ασφαλώς γρήγορα viral, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν σχεδόν αμέσως απάντηση από κάποιον εκ των 469 κατοίκων του Άρανμορ.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Three Business έχει βάλει στόχο να βοηθήσει το νησί, εγκαθιστώντας πομπούς που χαρίζουν ταχύτητες ίντερνετ ίδιες με εκείνες που συναντά κάποιος στο κέντρο του Λονδίνου ή της Νέας Υόρκης. Απώτερος σκοπός, εκτός από την προσέλκυση κατοίκων, να γίνει το Άρανμορ το πιο "συνδεδεμένο" νησί του πλανήτη, από την άποψη των παροχών και ευκολίας στην χρήση του διαδικτύου.

Κάτι που με τη σειρά του επιτρέπει σε όλους όσους βρίσκονται εκεί να έχουν την ευχέρεια να εργαστούν αποτελεσματικά μέσω ίντερνετ, ασχέτως του πού βρίσκονται συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και πελάτες. Το γεγονός ότι θα το κάνουν σε ένα εντελώς αγχολυτικό περιβάλλον ίσως και να είναι ένα ακόμη θέλγητρο για να μετακομίσουν εκεί. Μάλιστα, προσφέρονται σπίτια -στις περισσότερες περιπτώσεις παραθαλάσσια- σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές. Αν πάλι κάποιος επιθυμεί να ξεκινήσει από το μηδέν, οι κλάδοι της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας του Άρανμορ έχουν πάντοτε μεροκάματα να προσφέρουν.  

Ένα μαγικό νησί της Ιρλανδίας αναζητά νέους κατοίκους

Εκτός αυτών, υπάρχει σχολείο και νοσοκομείο, τοπική αγορά και pubs καθώς επίσης και άφθονο ιρλανδικό ουίσκι. Γιατί όχι;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης