Λίγο πριν τα μισά του φετινού καλοκαιριού, εκτός από τα ελληνικά νησιά που συνήθως έχουν προτεραιότητά στις διακοπές, υπάρχουν και οι προορισμοί του εξωτερικού για κάτι το διαφορετικό. Φυσικά, υπάρχει ένα γνωστό αγκάθι: τα αεροπορικά. Εκτός εξαιρέσεων, πρέπει κανείς να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κι όμως, υπάρχει ένα site που σε βοηθά στο κυνήγι της μεγάλης ευκαιρίας, το πολύ διάσημο πλέον Skyscanner.

Η ιστοσελίδα από την Σκωτία μπορεί να μην είναι η πρώτη, είναι όμως σίγουρα η πιο γνωστή στο θέμα των φτηνών εισιτηρίων. Το μυστικό της όπλο; Δεν σκανάρει απλά τις αεροπορικές εταιρείες για την καλύτερη ευκαιρία αλλά και τις άλλες μηχανές αναζήτησης του είδους. Σε όλα αυτά πρόσθεσε και την πάρα πολύ καλή εξυπηρέτηση πελατών και το πολύ user friendly interface. Αν, λοιπόν, αυτό έρχεται αναμφισβήτητα πρώτο, ποια είναι τα υπόλοιπα;

Google Flights

Ήταν δυνατόν να λείπει ο Μάης από την Σαρακοστή; Το μεγάλο πλεονέκτημα της εφαρμογής του τεχνολογικού κολοσσού είναι ότι πολλές φορές υπάρχουν ευκαιρίες για μέρη που ούτε καν είχες φανταστεί.

FlyGreen

Θα μπορούσε να λέγεται και το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αφού η "πράσινη" ιστοσελίδα χρησιμοποιεί την αμοιβή της έτσι ώστε να γίνονται δενδροφυτεύσεις και εγκαταστάσεις ηλιακών συλλεκτών πολύ φιλικών προς το περιβάλλον.

Priceline

Ένα από τα πρώτα ταξιδιωτικά online sites, με έτος ίδρυσης το 1997 (!),  προσφέρει και κρουαζιέρες εκτός από φτηνές πτήσεις. Παρ' όλα αυτά στις Η.Π.Α κατά καιρούς έχει δεχθεί σκληρή κριτική.

Momondo

Πολύχρωμο, ελαφρύ κι εύκολο στην χρήση. Δεν είναι το καλύτερο στο να βρίσκει φτηνές προσφορές, είναι όμως ιδανικό να ανακαλύπτει πτήσεις την τελευταία στιγμή. Αν, λοιπόν, είσαι από εκείνους που τα αφήνουν τα πράγματα για το τέλος, μόλις βρήκες το site που σου ταιριάζει.

Do Hop

Ωραίες οι ευκαιρίες και οι φτηνές πτήσεις, δεν είναι όμως πολύ ενοχλητικό που δεν μπορείς να ρωτήσεις τα sites τις απορίες σου; Το Do Hop με το εξαιρετικό τμήμα για FAQs (frequently asked questions) σου λύνει τα χέρια. 

Fly.com

Ή αλλιώς το site που πρόλαβε να κατοχυρώσει πρώτο την αγγλική -και ως εκ τούτου διεθνή- λέξη fly. Για αυτό και μόνο του αξίζουν συγχαρητήρια.

Cheapflights

Ό,τι ακριβώς λέει ο τίτλος για το ίσως μεγαλύτερο αντίπαλο του Scyscanner. Μάλιστα εκτός από πτήσεις σε τιμές ευκαιρίας διαθέτει και τμήμα με πολύ καλά tips που αλιεύει από τους ξεναγούς του κάθε προορισμού.

Kiwi

Τι είναι ακριβώς το Kiwi; Κάποιοι θα έλεγαν ότι είναι ένα συνδυασμός του Airbnb με το Tripadvisor, αφού η εξυπηρέτηση πελατών που διαθέτει είναι τόσο καλή με συνεπές αποτέλεσμα να αποτελεί μία επιλογή-εγγύηση.

Από: Esquire IT


φωτογραφίες © Alexander Mils on Unsplash