Οδηγός για φθηνές διακοπές στη Βαρκελώνη

Πώς θα περάσεις τέλεια χωρίς να βάλεις πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Βόλτες στην προκυμαία της Barceloneta, συχνές στάσεις για tapas και κρασιά στα εκατοντάδες στέκια της πόλης, επισκέψεις στα πολλά και ενδιαφέροντα μνημεία της πρωτεύουσας της Καταλονίας. Η αλήθεια είναι ότι μερικές μέρες μόνο δεν αρκούν για να γνωρίζεις έναν από τους πλέον περιζήτητους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Κι όμως η Βαρκελώνη, όχι άδικα, εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια θεωρείται το απόλυτο must όταν χρειάζεσαι ένα σύντομο break. Τι, όμως, μπορείς να κάνεις και να δεις χωρίς απαραίτητα να βάλεις πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη;

Δωρεάν μουσεία

Κάποια μουσεία στην πόλη, όπως το Museu Picasso και το Museu Nacional d'Art de Catalunya έχουν ελεύθερη είσοδο μία φορά την εβδομάδα. Αντίστοιχα, αρκετά μουσεία έχουν ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Τσέκαρε τα sites για το πώς και το πότε. 

Οι αγορές

Η πιο διάσημη αγορά της πόλης, η (Mercat de la) Boqueria είναι γεμάτη με φρούτα, λαχανικά, θαλασσινά και προφανώς jamón. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια ο κατακλυσμός από τουρίστες έχει αλώσει κάπως τον χαρακτήρα της. Αν θες μία πραγματικά αυθεντική καταλανική εμπειρία, τότε ίσως είναι καλύτερο να δοκιμάσεις την αγορά Santa Caterina.

Περπατώντας στην La Rambla

Οδηγός για φθηνές διακοπές στη Βαρκελώνη

Ένας από τους πιο διάσημους πεζόδρομους της Ευρώπης εκτείνεται για περισσότερο από ένα χιλιόμετρο, είναι αδιαμφισβήτητα τουριστικός αποτελώντας παράλληλα όμως ένα must αν επισκεφτείς την Βαρκελώνη. Γεμάτος από ιστορικά κτίρια, αποτελεί ιδανικό προορισμό για μία πρωινή βόλτα όταν και δεν έχει γεμίσει ακόμα από χιλιάδες τουρίστες.

Η μοντέρνα αρχιτεκτονική

Η πρωτεύουσα της Καταλονίας είναι διάσημη για τα κτίριά της, αν και για να επισκεφτείς τα περισσότερα αρχιτεκτονικά τοπόσημα θα χρειαστεί να πληρώσεις εισιτήριο. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο, φρόντισε να μην χάσεις την Casa Lleó Morera και την Casa Amatller, όπως επίσης και την πολύχρωμη Casa Batlló που σχεδιάστηκε από την ιδιοφυΐα του Antoni Gaudí (1852-1926). Δεν είναι απαραίτητο να πληρώσεις είσοδο, μπορείς απλά να θαυμάσεις το εξωτερικό τους.

Οι παραλίες

Οι Έλληνες επισκέπτες συνήθως το ξεχνούν, η Βαρκελώνη όμως είναι φημισμένη για τις αμμουδιές της που αποτελούν ιδανικό διάλειμμα στο ατέλειωτο sightseeing. Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ, μπορείς απλά να επισκεφτείς την Barceloneta, όπου η χρυσή άμμος, η διάσημη προβλήτα και οι πολλές διαφορετικές επιλογές σε εστιατόρια μπορούν να σε κρατήσουν εκεί περισσότερο από μία μέρα. 

Η μεσαιωνική συνοικία

Η ατμοσφαιρική Barri Gòtic αποτελείται από έναν λαβύρινθο από στενά δρομάκια γεμάτα με bars και μαγαζιά. Κάθε σοκάκι μπορεί να σε οδηγήσει και σε μία διαφορετικά πλατεία. Το να χαθείς (σε αντίθεση με ό,τι ισχύει συνήθως για τα περισσότερα ταξίδια) στη μεσαιωνική ατμόσφαιρα της συνοικίας είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί.

O ναός

Βαρκελώνη καθεδρικός 4

Στην καρδιά της Barri Gòtic δεσπόζει ο Καθεδρικός της πόλης, ένα κτίριο πραγματικά εντυπωσιακό τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του. Με δωρεάν είσοδο το πρωί, είναι ο καλύτερος τρόπος για ένα ταξίδι στον χρόνο με οδηγό τα εντυπωσιακά βιτρό, τα ιερά και τις πελώριες κολώνες που τον στηρίζουν.

Η γειτονιά της El Raval

Γνωστή κι ως Barri Xino είναι γνωστή για τα στενά δρομάκια και τα ψηλά κτίριά της. Λιγότερο γραφική και ατμοσφαιρική από την Barri Gòtic, κερδίζει πόντους μέσα από τη ζωντάνια που της χαρίζουν οι καλλιτέχνες του δρόμου, οι backpackers και οι φοιτητές που την κατακλύζουν καθημερινά με στόχο τα ενδιαφέροντα bars και τα μαγαζιά με vintage ρούχα.

Τα γκράφιτι

Άλλος ένας λόγος για τον οποίο η Βαρκελώνη απολαμβάνει τεράστια δημοτικότητα τα αρκετά τελευταία χρόνια είναι η street art, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η El Raval και η Poblenou. 

Τα πάρκα

Βαρκελώνη πάρκο

Αν πρέπει να επιλέξεις ένα πάρκο, αυτό είναι σίγουρα το Parc de la Ciutadella. Ένα τεράστιος, δηλαδή, παιδότοπος για κάθε ηλικία και κάθε είδος ανθρώπου: Από Αφρικανούς μουσικούς και νεαρούς ντόπιους καλλιτέχνες μέχρι ηλικιωμένους που πάνε βόλτα τα εγγόνια τους.

Η θέα

Θα χρειαστείς δυνατά πόδια αν θελήσεις να πλησιάσεις τα Bunkers del Camel, η θέα όμως θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω. Εδώ θα μπορείς να χαζέψεις τα μνημεία, τα κτίρια και τους λόφους της Βαρκελώνης από την ιδανική απόσταση.

Το Montjuic

Ο καταπράσινος λόγος του Montjuic διαθέτει άπειρους κήπους και εξαιρετική πανοραμική θέα όλης της πόλης. Οι βασικές επιλογές είναι δύο: Μία βόλτα ανάμεσα στα καλαίσθητα συντριβάνια και τα γλυπτά του πάρκου Jardins de Laribal ή το κάστρο του 17ου αιώνα που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση, πιο γνωστό ως Castell de Montjuïc.

Από: Esquire NL


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου