Πώς θα κλείνεις τις φτηνότερες πτήσεις

Δεν είναι κάποιο μαγικό κόλπο, είναι απλά η κοινή λογική.

Το αιώνιο κυνήγι των πιο χαμηλών τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια μπορεί να γίνει έμμονη ιδέα. Η ελπίδα για κάτι καλύτερο, κάτι ακόμα πιο φθηνό, μία μοναδική ευκαιρία που μπορεί να εμφανιστεί στην οθόνη για ελάχιστα μόνο δευτερόλεπτα, πεθαίνει πάντα τελευταία. Αντί όμως να ελπίζεις στις αόρατες δυνάμεις του σύμπαντος για κάποιο θαύμα, υπάρχουν κάποιες απλές τεχνικές που θα σε οδηγήσουν στην καλύτερη δυνατή στρατηγική.

Ποιος όμως είναι ο κατάλληλος για να σου δείξει το πώς ακριβώς πρέπει να κινηθείς; Το ισπανικό Esquire ζήτησε από τον ιδρυτή του Scott's Cheap Flights, Scott Keyes, να ρίξει φως σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

O αστικός μύθος για το βράδυ της Τρίτης

Πώς θα κλείνεις τις φτηνότερες πτήσεις

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που τα φθηνά εισιτήρια εμφανίζονται. Πολλές φορές ακούμε ότι το βράδυ της Τρίτης (για κάποιον μαγικό λόγο) είναι η καλύτερη στιγμή. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Πώς προέκυψε τώρα αυτό; Όταν οι αεροπορικές εταιρείες, πριν περίπου 20 χρόνια, άρχισαν να πουλούν  τα εισιτήριά τους (και) online, οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να τα αγοράσουν μόνο την Τρίτη και για συγκεκριμένες ώρες, ενώ αν ήταν από τους πρώτους που το έκαναν απολάμβαναν και διάφορες εκπτώσεις. Αυτό, όμως, έχει σταματήσει εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

Μην περιμένεις μέχρι τελευταία στιγμή

Φθηνά εισιτήρια business

Ο μόνος λόγος για να κλείσεις πτήσεις τελευταία στιγμή είναι ένα επαγγελματικό ταξίδι που δεν γνωρίζεις από πριν το ακριβές ραντεβού με τον πελάτη. Εκεί όμως πληρώνει η εταιρεία, με αποτέλεσμα να μη σε ενδιαφέρει το κόστος. Κάτι που γνωρίζουν καλά οι αερογραμμές και φροντίζουν πάντα να έχουν κάποιες κενές (και πολύ πιο ακριβές) θέσεις για να εξυπηρετήσουν -με το αζημίωτο φυσικά- τους businessmen. Ο χρυσός κανόνας λέει ότι καλό είναι να κλείνεις εισιτήρια για πτήσεις εσωτερικού 1 έως 3 μήνες πριν και για το εξωτερικό από 2 έως 8 μήνες νωρίτερα. Δεν χρειάζεται, βέβαια, να το παρακάνεις και να κλείσεις 12 και 14 μήνες πριν εισιτήριο. Κινδυνεύεις να χάσεις ενδιαφέρουσες μελλοντικές προσφορές.

Να είσαι ανοικτός στις ευκαιρίες

τρένο φθηνές πτήσεις

Αντί να πετάξεις κατευθείαν για τον προορισμό σου, μπορείς πάντα να πετάξεις σε κάποιο κοντινό αεροδρόμιο κι ύστερα να πάρεις το τρένο (ή μία άλλη εσωτερική πτήση), γλιτώνοντας έτσι πάρα πολλά χρήματα. Για παράδειγμα: Οι πτήσεις για Δουβλίνο στην St. Patrick's Day κοστίζουν 350 ευρώ. Μπορείς, όμως, εύκολα να βρεις εισιτήριο με 80 ή και λιγότερα ευρώ για Λονδίνο. Αντίστοιχα, ακόμα και μία ακριβή πτήση Λονδίνο-Δουβλίνο, πολύ σπάνια κοστίζει περισσότερο από 80 ευρώ. Σε πιο απλά μαθηματικά, έτσι θα γλιτώσεις περίπου 200 ευρώ.

Οι περίοδοι αιχμής

περίοδοι αιχμής φθηνές πτήσεις

Αν θες να ταξιδέψεις Πάσχα, Χριστούγεννα ή την high season του καλοκαιριού, καθώς και περιόδους όπου συγκεκριμένοι προορισμοί είναι περιζήτητοι (όπως η Βενετία όταν έχει καρναβάλι) τότε σίγουρα πρέπει να ακολουθήσεις τον χρυσό κανόνα που αναφέρθηκε πιο πριν. Ακόμα και 8 μήνες νωρίτερα όμως, θα χρειαστεί να δείξεις υπομονή. Δεν είσαι ο μόνος που θέλει να πάει στη Νέα Υόρκη τα Χριστούγεννα. Είναι δεκάδες χιλιάδες άλλοι που σκέφτονται το ίδιο πράγμα με εσένα. Μία καλή στρατηγική είναι να δείχνεις ευελιξία σχετικά με τον προορισμό, είναι σίγουρο πως με αυτόν τον τρόπο θα βρεις στο τέλος καλύτερες τιμές.

Από: Esquire ES


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.

Νίκος Παππάς - Βαγγέλης Περρής, ένα ακόμη αχρείαστο beef

Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες.

Το Dragon's Dogma 2 είναι απλά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2024

Δοκιμάσαμε το νέο action RPG της Capcom και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γραφει Παυλος Κρουστης