Στα νησιά που έχει πάντα ήλιο

Κάποια από τα ομορφότερα και πιο ηλιόλουστα νησιά του κόσμου

Ο πλανήτης επιτρέφει -ή τουλάχιστον προσπαθεί- στην όποια κανονικότητα μετά την πανδημία Covid-19 και μαζί με αυτόν, το ίδιο κάνουν και τομείς όπως το ταξίδι. Με το καλοκαίρι να είναι εδώ για όλο το βόρειο ημισφαίριο, το Esquire συντάσσει μία λίστα με κάποια από τα ομορφότερα και πιο ηλιόλουστα νησιά - αυτά όπου το μοναδικό τοπίο συνδυάζεται με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ηλιοφάνειας. Τα οποία είναι τα παρακάτω, χωρισμένα ανά γεωγραφική περιοχή. 

Ασία: Μπορακάι, Φιλιππίνες

Στα νησιά που έχει πάντα ήλιο

Παρότι το νησί στην καρδιά του ασιατικού κράτους αναγκάστηκε να κλείσει για έναν ολόκληρο χρόνο λόγω υπερτουρισμού, εξακολουθεί να είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του πλανήτη.

Αυτό επιβεβαιώνεται από το τεράστιο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον από τις πρώτες κιόλας ημέρες της "επαναλειτουργίας" του, ξεπερνώντας σε κρατήσεις ακόμη και το διαχρονικά δημοφιλέστατο Μπαλί. Οι εκπληκτικές ακτές του και τα διάφανα νερά πλαισιώνονται ασφαλώς από εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ηλιοφάνειας.

Ωκεανία και Ειρηνικός ωκεανός: Νησιά Whitsunday, Αυστραλία

ΝΗΣΙΑ WHITSUNDAY ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Η ομάδα νησιών στα ανοιχτά του Queensland χαρακτηρίζεται από εξωτική ομορφιά και συνδυάζει με απόλυτη επιτυχία το δίπτυχο τροπική ζούγκλα- κατάλευκη παραλία. Ο ιδανικότερος τρόπος για να βιώσει κάποιος στο 100% την εμπειρία τους είναι να τα εξερευνήσει με ιστιοπλοϊκό, ενώ πολλοί τουρίστες συνηθίζουν να πηγαίνουν σε αυτά με υδροπλάνο ή ακόμη και πέφτοντας με αλεξίπτωτο από μικρό αεροσκάφος.

Μία από τις top δραστηριότητες που μπορεί να κάνει εδώ ο επισκέπτης είναι η κατάδυση, με τον εντυπωσιακό βυθό - που ανήκει στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο- να μοιάζει ακόμη πιο ειδυλλιακός όταν φωτίζεται από το καθαρό φως του ήλιου.  

Καραϊβική και Ατλαντικός ωκεανός: Πουέρτο Ρίκο

ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ

Σύμφωνα με πολλούς experts του ταξιδιωτικού κόσμο, το μικρότερο (και ανατολικότερο) από τα νησιά του συμπλέγματος των Μεγάλων Αντιλλών είναι το ομορφότερο μέρος της Καραϊβικής. Ο ήλιος δίνει πάντοτε το παρών και λούζει με το φως του τις θαυμάσιες παραλίες και τα αμέτρητα cozy χωριά του.

Οι περισσότεροι τουρίστες κάνουν το λάθος της επιλογής της πρωτεύουσας Σαν Χουάν ως βάση του ταξιδιού τους, ενώ άνετα θα μπορούσαν να χαλαρώσουν σε κάποιο άλλο μέρος όπως τα Toa Alta,  Pole Ojea, Aguas Buenas, Juana Díaz και Stella.

Ευρώπη: Hvar, Κροατία

ΧΒΑΡ ΚΡΟΑΤΙΑ

Στα ανοικτά των Δαλματικών ακτών, υπάρχει το ομορφότερο νησί της Κροατίας και ένα από τα πιο ιδιαίτερα της Ευρώπης. Στο Hvar έχουν καταγραφεί κάποια από τα υψηλότερα ποσοστά ηλιοφάνειας σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο.

Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Βαλκανίων, ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού αλλά αυτό δεν εμποδίζει χιλιάδες ταξιδιώτες να το επισκέπτονται και τους υπόλοιπους μήνες του έτους. Το ιστορικό κέντρο του με τα γοτθικά ανάκτορα και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, η πλούσια φύση και τα καταγάλανα νερά αποτελούν κάποια από τα πιο δυνατά χαρτιά του. 

Βόρεια Αμερική: Cape Breton, Καναδάς

ΚΕΙΠ ΜΠΡΕΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑΣ

Στο νησί που ανήκει στην επαρχία της Νέας Σκωτίας δεν θα βρει κάποιος χρυσές αμμουδιές, διάφανες θάλασσες και δάση από φοίνικες. Το Cape Breton διαθέτει τη δική του ξεχωριστή γοητεία: Πρόκειται για ένα μέρος όπου κυριαρχεί η άγρια φύση και σε πολλούς θυμίζει τα Highlands της Σκωτίας ή τις ακτές της Ιρλανδίας.

Γεμάτο πράσινο με τους λάτρεις του hiking παγκοσμίως να το έχουν πάντοτε στη λίστα με τους αγαπημένους τους προορισμούς. Ειδικά κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. 

Αφρική και Ινδικός ωκεανός: Μαλδίβες

ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Η Ζανζιβάρη, οι Σεϋχέλλες και ο Μαυρίκιος είναι επίσης υπέροχοι προορισμοί αλλά οι Μαλδίβες είναι εκείνες που θα έχουν πάντοτε τα πρωτεία στις προτιμήσεις όσον αφορά τον Ινδικό ωκεανό.

Περισσότερα από 1.100 νησιά φιλοξενούνται στις 26 ατόλες, όλα με μοναδική τροπική ομορφιά, καρτποσταλικά τοπία και νερά που σε προκαλούν συνεχώς να βουτάς.  

 


Διάβασε ακόμη για τον πανέμορφο μυστικό παράδεισο του σκι, την τρελή ιστορία του Νησιού των Τριαντάφυλλων και τις μαγικές παραλίες της Ιθάκης.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου