Το ισχυρότερο διαβατήριο του πλανήτη για το 2020

Ποιες χώρες βρίσκονται στην κορυφή της ετήσιας λίστας της Henley Passport.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 08 Ιανουαρίου 2020

Ο δείκτης Henley Passport, όπως συνηθίζει εδώ και αρκετά χρόνια, έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια λίστα με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο για το 2020, αξιολογώντας τα με βάση τις πόσες χώρες έχει δικαίωμα να εισέλθει ο κάτοχός τους, χωρίς θεώρηση ή έκδοση visa.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ιαπωνία, με το διαβατήριό της να προσφέρει άμεση πρόσβαση σε 191 χώρες. Η Σιγκαπούρη την ακολουθεί (190 χώρες) και η Γερμανία με την Νότια Κορέα ισοβαθμούν στην τρίτη θέση (με 189 χώρες). Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Ιταλία και Φινλανδία (βρίσκονται στην 4η θέση με δικαίωμα εισόδου σε 188 κράτη) καθώς και οι Ισπανία, Λουξεμβούργο και Δανία (187 χώρες). 

Το ισχυρότερο διαβατήριο του πλανήτη για το 2020

Το ελληνικό διαβατήριο παραμένει αρκετά ισχυρό και μοιράζεται την 8η θέση της κατάταξης μαζί με τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και το Βέλγιο. Οι κάτοχοί του μπορούν να εισέλθουν χωρίς περαιτέρω ενέργειες σε 184 χώρες. 

"Η κυριαρχία των ασιατικών κρατών στις κορυφαίες θέσεις είναι ένας σαφές επιχείρημα υπέρ των ανοικτών προς το εξωτερικό πολιτικών και των αμοιβαίων συμφερόντων που μπορούν να προκύψουν μετά από εμπορικές συμφωνίες" ανέφερε σχετικά με τον κατάλογο του 2020 ο Πρόεδρος της Henley & Partners, Christian H. Kaelin. 

Στην 107η και τελευταία θέση εξακολουθεί να βρίσκεται το Αφγανιστάν, το διαβατήριο του οποίου ισχύει για μόλις 26 χώρες, με τη Συρία (29) και το Ιράκ (28) να ακολουθούν.

Μπορείς να δεις ολόκληρη τη λίστα εδώ.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ιανουάριος είναι ο καλύτερος μήνας για φθηνές πτήσεις

Αν χρειάζεσαι διακοπές αμέσως μετά το χριστουγεννιάτικο break, διάβασε προσεκτικά.

Μπολόνια: 48 ώρες στη γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Ο σύντομος οδηγός για ένα γρήγορο αλλά περιεκτικό πέρασμα από τη θαυμάσια ιταλική πόλη.