Το μυστικό chat του Messenger

Ο πιο εύκολος τρόπος για να θωρακίσεις τις συνομιλίες σου στο chat.

Στις ιδιωτικές συζητήσεις που όλοι έχουμε στα social media πολύ συχνά συμπεριλαμβάνονται και κάποιες αρκετά ευαίσθητες πληροφορίες όπως εργασιακά δεδομένα, κωδικοί πρόσβασης κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά μπορεί εύκολα να διαρρεύσουν, ειδικά από τη στιγμή που το Facebook -και κατ' επέκταση το Messenger- δεν περνούν πάντοτε τους ελέγχους απορρήτου με επιτυχία. 

Στην προσπάθειά του να διασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την προσωπική ασφάλεια, ο Mark Zuckerberg αποφάσισε να λανσάρει τις υπηρεσίες των μυστικών συνομιλιών του Messenger, φτιάχνοντας ουσιαστικά έναν πλήρως θωρακισμένο χώρο επικοινωνίας με πολλές ενδιαφέρουσες λειτουργίες και με γνώμονα πάντοτε την προστασία του λογαριασμού του χρήστη. 

Το μυστικό chat του Messenger

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις -αν δεν το έχεις ήδη κάνει- είναι να κατεβάσεις το app του Facebook Messenger στη συσκευή σου. Μετά, επιλέγεις το άτομο με το οποίο θέλεις να επικοινωνήσεις, πατώντας επάνω στη στρογγυλή εικόνα του προφίλ του. Σε αυτό το σημείο επιλέγεις το "Access the secret conversation" ("Έναρξη μυστικής συζήτησης" στα ελληνικά) και ξεκινάς να επικοινωνείς στέλνοντας οτιδήποτε επιθυμείς.

Η συνομιλία στο εν λόγω chat και στο συγκεκριμένο σημείο θα είναι εντελώς "αόρατη" και θα μπορείς να αποφασίσεις το πότε και το εάν θέλεις να καταστρέψεις τα μηνύματα, ενεργοποιώντας απλά ένα χρονόμετρο, με φάσμα που επεκτείνεται από τα 5'' μέχρι τις 24 ώρες.


Διάβασε ακόμη για το πόσο κοντά βρισκόμαστε σε ένα foldable iPhone, το WhatsApp που λανσάρει λειτουργία για ψηφιακές πληρωμές, το νέο, φουτουριστικό PlayStation 5 και τα τρικ για να κάνεις save στα posts του Facebook.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.