Μία πληροφορία που αν επιβεβαιωθεί θα απογοητεύσει (έως εξοργίσει) ακόμη και τον πιο σκληροπυρηνικό fan της Apple κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με τα θρυλούμενα λοιπόν, η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει να πουλά ξεχωριστά το φορτιστή και τα ακουστικά του iPhone.

Όπως τονίζει ο έγκυρος αναλυτής Ming-chi Kuo δεν είναι πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ενέργεια εξετάζεται από το Κουπερτίνο και η νέα πολιτική ίσως ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το πολυαναμενόμενο iPhone 12, το οποίο θα λανσαριστεί στην αγορά μόνο με το καλώδιο φόρτισης αλλά όχι την πρίζα. Η λογική πίσω από αυτό είναι πως κάποιος χρήστης των συσκευών της Apple έχει ήδη μία πρίζα στην κατοχή του, κάτι που θα οδηγήσει και στη μείωση του κόστους για την εταιρεία. 

Η επιλογή μάλλον σχετίζεται και με το γεγονός πως η Apple επιθυμεί να δει και μία αύξηση στα gadgets της, χωρίς ωστόσο να μειώσει τις τιμές στις επερχόμενες νέες συσκευές της. 

Μένει να δούμε μόνο αν ισχύσουν αρχικά οι φήμες και, αν ναι, πώς θα αντιδράσει το καταναλωτικό κοινό.


Διάβασε ακόμη τις νέες πληροφορίες για το iPhone 12, τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το iOS 14 και το WhatsApp που λανσάρει λειτουργία για ψηφιακές πληρωμές.