Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το iOS 14

Η Apple σκοπεύει να λανσάρει το πιο ισχυρό λειτουργικό σύστημα που είδαμε ποτέ.

Το νέο λογισμικό της Apple, iOS 14, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει νωρίτερα από τον επερχόμενο Σεπτέμβριο αλλά ήδη υπάρχουν πάρα πολλές φήμες καθώς και πιο ασφαλείς πληροφορίες για τα καινούρια features και updates που θα υπάρχουν σε αυτό. Η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει να αποκαλύψει κάποια πράγματα στο Apple Worldwide Developers Conference, στις 22 Ιουνίου, που για πρώτη φορά λόγω κορονοϊού θα καλυφθεί μέσω streaming αλλά μερικά features ίσως και να είναι ήδη γνωστά.

Τα πρώτα σπουδαία νέα υποστηρίζουν πως θα υπάρχει ένα ολοκαίνουριο app αφιερωμένο στο fitness και την καταγραφή της φυσικής δραστηριότητας, που θα λειτουργεί παράλληλα με τον υπάρχον. Θα επιτρέπει στο χρήστη να κατεβάζει βίντεο με workouts και θα είναι συμβατό με το Apple Watch. Updates θα υπάρχουν επίσης και στα Apple Pencil και iMessage, με πιθανή την ύπαρξη λειτουργιών που θα επιτρέπουν την αυτόματη μεταστροφή της φωνής σε κείμενο καθώς και το αντίστροφο, με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. 

Η μεγαλύτερη διαφοροποίηση που θα φέρει το iOS 14 είναι η list view του κεντρικού μενού, που θα επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν, να κατηγοριοποιούν και να βρίσκουν ευκολότερα τα apps. Δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς ακριβώς θα συμβαίνει αυτό αλλά οι φήμες τονίζουν πως η εν λόγω λειτουργία θα ονομάζεται Home Screen Appearance και ότι θα είναι η σημαντικότερη παρέμβαση εξατομίκευσης στην αρχική οθόνη τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια. Επιπροσθέτως, είναι πάρα πολύ πιθανό, τα apps να σκανάρονται μέσω QR Code πριν κατέβουν και αν μεταφράζονται αυτόματα στη γλώσσα του χρήστη. Γενικότερα, η Apple φέρεται να δουλεύει εκτενώς τις υπηρεσίες μετάφρασης σε κάθε section του iPhone αλλά και στο Safari.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το iOS 14

Η κορυφαία τεχνολογική εταιρεία εγγυάται ότι το iOS 14 θα υποστηρίζεται χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα σε όλες τις συσκευές iPhone της τελευταίας πενταετίας και ασφαλώς από το iPhone 12 που έρχεται σε λίγους μήνες. Συγκεκριμένα, τα smartphones που θα μπορούν να το υποστηρίξουν είναι τα  iPhone 11, 11 Pro και Pro Max, iPhone XS και XS Max, iPhone X και XR, iPhone 8 και 8 Plus, iPhone 7 και 7 Plus, καθώς και τα iPhone 6S και 6S Plus.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.