Το νέο Xbox ίσως κυκλοφορήσει πολύ πιο νωρίς τελικά

Όλα δείχνουν πως η Microsoft προσπαθεί να πιάσει τη Sony στον ύπνο.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 02 Ιουλίου 2020

Η μητέρα όλων των μαχών για τις κονσόλες νέας γενιάς θα δοθεί στο προκαθορισμένο ραντεβού προς το τέλος του 2020. Τότε, στα ράφια των φυσικών και ηλεκτρονικών καταστημάτων θα φιγουράρουν οι νέοι μεγάλοι και πολύ πιο ισχυροί παίκτες του gaming: Xbox Series X και PlayStation 5. Μέχρι όμως να έρθουν οι φετινές χριστουγεννιάτικες διακοπές, ο ανταγωνισμός έχει χτυπήσει κόκκινο και η Microsoft δείχνει έτοιμη να πιάσει στον ύπνο τη Sony με το Xbox Series S.

Τι ακριβώς είναι αυτό; Πρόκειται για νέα κονσόλα της αμερικανικής εταιρείας που, όπως όλα δείχνουν, θα προηγηθεί της μεγάλης και πολύ πιο ισχυρής αδελφής της που ακούει στο όνομα Xbox Series X. Κάπως, δηλαδή, όπως συμβαίνει και με τις λιγότερες ισχυρές εκδόσεις των smartphones, η Microsoft θέλει να εισάγει τους fans της χρησιμοποιώντας την πιο απλή έκδοση ως ιδανικό δόλωμα που (μάλλον) θα κυκλοφορήσει μέσα στον Αύγουστο.

Η "ελαφριά" εκδοχή της νέας Xbox παιχνιδομηχανής ίσως δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα στη λυσσαλέα μάχη marketing που διαδραματίζεται εδώ και μήνες ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Xbox Series S θα στοχεύει καθαρά στο gaming, σε αντίθεση με την "ισχυρότερη" έκδοση που θα αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση ψυχαγωγίας στο σπίτι.

Φυσικά, λιγότερο ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά σημαίνουν και πολύ πιο προσιτή τιμή, αφού η αλήθεια είναι ότι χωρίς να είναι σίγουρο ακόμη, οι φήμες μέχρι στιγμής κάνουν λόγο για "τσουχτερές" τιμές όσον αφορά το PlayStation 5 και το Xbox Series X. Μήπως, λοιπόν, η Microsoft κάνει κίνηση ρουά ματ με την κυκλοφορία μίας πολύ πιο προσιτής κονσόλας λίγο καιρό πριν την τελική αναμέτρηση; Αν, όντως, κυκλοφορήσει τον Αύγουστο το Xbox Series S είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει αναταράξεις στον κόσμο του gaming. Τόσο ισχυρές που ίσως η Sony χρειαστεί να δώσει μία απάντηση.


φωτογραφία © Xbox Series S concept / jiveduder on Reddit

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία